Selami Türkoğlu
Yönetici
07
Nis 2014
Baklava alırken nelere dikkat etmeliyiz?
GIDAVİTRİNİ - Tatlı konusunda geniş bir kültüre sahip olan ülkemiz insanının en fazla tükettiği tatlıların başında baklava geliyor. Araştırmalara göre, 100 kişiden 94'ü baklava tüketiyor. Baklavanın ardından en çok tercih edilen...
HABERİ OKU07
Nis 2014
Gıda güvenliğinde bilgi kirliliği uyarısı
Haber / Buğrahan Kırımlı GIDAVİTRİNİ - Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Tayar, Türkiye'de güvenli gıda tüketiminin önünde bulunan engellerin başında bilgi...
HABERİ OKU07
Nis 2014
Arı ölümlerinde kimyasal iddiası
Türkiye'de baharın en erken geldiği illerin başında yer alan Aydın'da havaların ısınması ve tarım faaliyetlerinin başlaması ile birlikte milyonlarca arı telef oldu.Özellikle Sultanhisar, Nazilli, Yenipazar ve çevre ilçelerde meydana...
HABERİ OKU07
Nis 2014
180 kilo küflü sucuk ele geçirildi
GIDAVİTRİNİ - Ankara'da gıda güvenliği ve tüketicilerin sağlıklı ürünlerle beslenmelerini sağlamak amacıyla denetimlerini aralıksız sürdüren Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü gıda denetim ekipleri, sağlıksız gıda...
HABERİ OKU07
Nis 2014
3 ayda rekor gıda denetimi!
Ankara Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce 1 Ocak-31 Mart 2014 döneminde, yapılan 10 bin 383 denetimde mevzuata aykırı hareket eden 121 işletmeye toplam 581 bin 840 lira idari para cezası uygulandı, tonlarca ürün imha edildiği...
HABERİ OKU07
Nis 2014
Türk çayını don vurdu!
Doğu Karadeniz'de mart ayının son günlerinde etkili olar kar yağışı ve dondan çay bahçelerinin de olumsuz etkilendiği bildirildi. Artvin, Rize Trabzon, Giresun ve Ordu illerinde yaklaşık 850 bin dekar alanda 204 bin üretici çay tarımı...
HABERİ OKU07
Nis 2014
Gıdaya güven devam ediyor
Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) Perakende Güven Endeksi, 2014'ün ilk çeyreğinde son dört yılın en düşük değerini alırken, geçen yıla göre en yüksek performansı, yiyecek, içecek ve tütün ürünleri sektörü...
HABERİ OKU07
Nis 2014
Ezber bozan 'vejetaryan' açıklaması
Beslenme alışkanlıkları konusundaki araştırmalara ilişkin yeni bir çalışma, vejetaryen beslenmenin sanıldığı kadar sağlıklı olmadığını ortaya koydu. Vejetaryenlerin et yiyenlere göre daha sağlıksız ve daha düşük hayat kalitesine...
HABERİ OKU07
Nis 2014
Muz mantar tehdidi altında
Birleşmiş Milletler (BM) Gıda ve Tarım Örgütü'nden (FAO) yapılan açıklamada, muz üretiminin hızla yayılan, ilaçlamaya dayanıklı, ölümcül mantarların tehdidi altında olduğunu bildirdi. 43 milyar dolar büyüklüğe ulaşan muz pazarına...
HABERİ OKU07
Nis 2014
Vişne suyu ile kendinizi dinlendirin
Gün içinde yaşanan stres ve yoğun iş temposu fiziksel ve zihinsel yorgunluğa sebep olur. Bu yorgunluktan uzaklaşmak için içilen bir bardak vişne suyunun dinlendirici etki sağladığını söyleyen uzmanlar aynı zamanda antioksidan özelliğe sahip...
HABERİ OKU07
Nis 2014
Adese çalışanları hijyen eğitimi aldı
İttifak Holding'in ulusal perakende markası Adese, çalışanlarına yaptığı yatırımlara yenilerini ekleyerek insan kaynakları kalitesini artırmaya devam ediyor. 2014 Şubat ayında Adese ve Karatay Halk Eğitim Merkezi arasında imzalanan protokolle,...
HABERİ OKU07
Nis 2014
Askıda ekmek projesine devam
Bir Osmanlı geleneği olan askıda ekmek uygulaması Samsun'da yaşatılmaya devam ediyor. Önceki belediye başkanlığı döneminde uygulamaya koyduğu 'hızır adımla' projesiyle ‘fakir babası' olarak adlandırılan Samsun İlkadım...
HABERİ OKU07
Nis 2014
Van kahvaltısı Guinness'e aday
Van Ticaret ve Sanayi Odası, "dünyanın en kalabalık kahvaltı sofrası" rekorunu kırmak için Guinness Türkiye Temsilciliğine müracaat etti. Bölgede yetişen birçok kokulu bitkinin karışımıyla yapılan "otlu peynir", un, tereyağı ve yumurtanın...
HABERİ OKU07
Nis 2014
Hem lezzet hem servet fışkırıyor
Trüf mantarının üretiminin artırılması amacıyla Türk ve yabancı bilim adamları ortaklaşa çalışıyor. Çalışmalar neticesinde 6 ilde ekonomik değeri yüksek 10 yeni trüf mantarı türü bulundu. Türkiye'deki trüf mantarı potansiyelinin...
HABERİ OKU07
Nis 2014
Propolis hücreleri yeniliyor
Diyarbakır'ın Sur ilçesine bağlı Balıkçılarbaşı semtinde bulunan Nurs Lokman Hekim'de görevli Leyla Yavuz, propolisin damla, kapsül ve macun çeşitlerinin olduğunu belirterek, kanser hücreleri gibi hastalıklı hücrelerin yenilenmesinde...
HABERİ OKU07
Nis 2014
Chobani'nin 'formülü' çalıntı mı?
Chobani'nin patronu Hamdi Ulukaya'ya eski eşi Ayşe Giray'dan 'formül çalıntı' suçlaması geldi. ABD'de 1 milyar dolar ciroyu aşan Chobani markalı yoğurt devini kuran Hamdi Ulukaya'nın eski eşi Ayşe Giray, Ulukaya'nın...
HABERİ OKU07
Nis 2014
Kalp dostu gıdalarla beslenin
GIDAVİTRİNİ- Kalp hastalıklarında son yıllarda yaşanan hızlı artışın en önemli nedenleri arasında yanlış beslenme alışkanlıkları, hareketsizlik ve çevresel faktörler yer alıyor. Günlük kalori miktarının sınırlandırılması, doymuş...
HABERİ OKU07
Nis 2014
Kıtlık gıda savaşlarını tetikleyebilir
Dünya kıtlık alarmı veriyor. IPCC'nin raporuna göre iklim değişikliği nedeniyle 20 yılda gıda fiyatları yüzde 80 artacak. Dünya Bankası Başkanı Kim, "Tek çözüm alternatif enerjiye yönelmek" dedi. İklim Değişiklikleri Uluslararası...
HABERİ OKU07
Nis 2014
Peynir küfü nasıl önlenir?
Peynir özellikle kahvaltıların vazgeçilmez malzemelerinden birisi. Çalışan insanların çoğu gibi siz de peynir alıp tüketemeden küfle karşılaşıyorsanız yalnız değilsiniz. Peynir, içindeki bakteriler nedeni ile en hızlı küflenen yiyeceklerden...
HABERİ OKU05
Nis 2014
Organik zeytini anlamak için
Kahvaltıların vazgeçilmezi zeytin ile ilgili pek bilinmeyen bir gerçek daha su yüzüne çıktı. Zeytin içerdiği "Oleuropein" maddesi ile uzun ve sağlıklı yaşamanın sırrını bünyesinde barındırıyor. Sağlıklı ve uzun yaşamın destekçisi...
HABERİ OKU05
Nis 2014
Bu bölgede brusella çok yaygın!
Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Atasever, civil peynirinin Erzurum, Kars ve Ağrı bölgesinde üretilen bir peynir türü olduğunu belirterek, 'tel' ve 'çeçil'...
HABERİ OKU05
Nis 2014
Taze yumurta nasıl anlaşılır?
Mutfakların olmazsa olmazı yumurtadır. Peki, buzdolabında unuttuğunuz yumurtaların taze mi yoksa tarihi geçmiş mi olduğunu nasıl anlarsınız? Yumurtaların taze olduğunu anlamak için bir kaseye 4-5 parmak yüksekliğinde su koyun. Yumurtaları...
HABERİ OKU05
Nis 2014
Üreticinin çağla mutluluğu
Mersin'in Mut ilçesinde geçen yıl turfanda eriğin kilosu 1,5 ila 3 TL'den satılırken, bu yıl ise 5 ila 12 TL'den ve kayısı çağlası da 2,5 ila 3 TL'den alıcı buluyor. Mersin'in Mut ilçesinde verim ve kalitesi artan turfanda...
HABERİ OKU05
Nis 2014
TARİŞ yeniden yapılanıyor
Kooperatifleşme, üreticiyi korurken, ulusal sermayenin güçsüz kalıp, erimesini önleyen ve küresel kriz dönemlerinde de ekonomiyi domino etkilerinden koruyan bir örgütlenme modeli. Avrupa Birliği'nin tarımsal ve gıda alanındaki üretim...
HABERİ OKU