03
Nis 2014
Fındıktan 2.5 milyar lira gelir sağlandı

Dünya fındık üretim ve ihracatının büyük kısmını elinde bulunduran Türkiye, 2013-2014 fındık ihraç sezonunun ilk 6 ayında 1 milyar 263 milyon 329 bin dolar gelir elde etti. Karadeniz Fındık Mamulleri ve İhracatçıları Birliğinden yapılan...

HABERİ OKU
03
Nis 2014
Doygun Ekmek ambalajlarını değiştirdi

Türkiye'nin ilk tam buğday ekmek üreticisi olarak 1999 yılında kurulan Doygun Ekmek, 15. yılında yenilenen ambalajlarıyla raflardaki yerini aldı. Ambalaj değişikliğiyle mordan yeşile, kahveden sarıya daha renkli bir görünüme kavuşan...

HABERİ OKU
03
Nis 2014
Charles Fishman Türkiye’ye geliyor

Yerel Zincirler Buluşuyor zirvesine sayılı günler kaldı. Bu doğrultuda,Wal-Mart Etkisi Kitabı'nın yazarı Charsles Fishman, 16 Nisan'daTürkiye'ye geliyor. Konferansta konuşmacı olarak yer alacak olan Wal-Mart'ı inceledikten...

HABERİ OKU
03
Nis 2014
Çiftçiye hizmet ibadettir çıkışı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, "belde ve köylerin hukuki statülerinin mahalle haline dönüşmesiyle tarımın da büyükşehir belediyelerin hizmet götüreceği alanlar içine girdiğini" belirterek, büyükşehir...

HABERİ OKU
03
Nis 2014
ESK 2 bin ton tavuk eti alacak

Et ve Süt Kurumu (ESK), karkas tavuk eti, but ve göğüs etinden oluşan toplam 2 bin 120 tonluk tavuk eti alımı için ihale açtı. Ağrı Et Kombinası Müdürlüğü, Erzurum Et Kombinası Müdürlüğü, Sakarya Et Kombinası Müdürlüğü ve Ankara...

HABERİ OKU
03
Nis 2014
Su ürünlerinden rekor ihracat

2014 yılı Mart ayında Türkiye'nin ihracatı yüzde 4 artarken, Su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörü yüzde 33'lük ihracat artış oranı yakaladı. Sektör, Mart ayında 194 milyon 36 bin dolarlık dövizi Türkiye'ye kazandırdı.Mart...

HABERİ OKU
03
Nis 2014
Amerikalı tüketicinin GDO zaferi

Tüketicilerin tercihleri konusundaki net tavırları, şirketlerin üretim politikalarını doğrudan etkiliyor. Çevreci kuruluşlardan oluşan koalisyon, Ekim 2012'de harekete geçip onbinlerce tüketiciyi örgütledi ve Cheerios'un Facebook...

HABERİ OKU
03
Nis 2014
Veteriner adaylarına başarı formulleri

Haber / Buğrahan Kırımlı Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Bilimsel Araştırma ve Kongre Topluluğu (Yubat) tarafından düzenlenen 3. Veteriner Öğrenci Kongresi'nde "Veteriner Hekimlik ve Başarı'' başlıklı bir konuşma yapan Gıda...

HABERİ OKU
02
Nis 2014
Bu ekip tarımda devrim yapıyor

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE)'nde araştırma yapan bilimadamları, ekonomik değeri olan bazı tarım ürünlerinin DNA parmak izlerini çıkardı. Özellikle tohum ıslah çalışmalarında ekonomik ve stratejik öneme sahip bu çalışma...

HABERİ OKU
02
Nis 2014
Tarım ilaçları sağlığı tehdit ediyor

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sebahat Sullivan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, teknolojinin ve sanayinin gelişmesiyle tarım alanında da birtakım gelişmenin yaşandığını,...

HABERİ OKU
02
Nis 2014
1 milyon ton meyve sebze sattık

Türkiye Yaş Meyve Sebze İhracatçı Birlikleri (TYMSİB) verilerinden derlenen bilgiye göre, geçen yılın ocak-mart döneminde miktar bakımından 888 bin 260 bin ton olan sektör ihracatı, bu yılın aynı döneminde yüzde 13 artarak 1 milyon tona,...

HABERİ OKU
02
Nis 2014
Bırakın kabak tadı versin

Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, kabağın birçok soruna iyi geldiğini belirtti.Her yerde yetişebilen ve her mevsim bulunabilecek olan kabak, B1 ve C vitaminleri, potasyum ve fosfor mineralleri açısından zengin bir besindir. İçeriğinde bitkisel...

HABERİ OKU
02
Nis 2014
Damacanada 4 aşamalı yeni dönem

Sağlık Bakanlığı, içme sularında kullanılan damacanaların, üretiminden kullanım süresi doluncaya kadar geçen süre içinde hijyen, su kalitesi ve güvenliğini kontrol altına alabilmek için "elektronik takip" başlatıyor. Bu alana ilişkin...

HABERİ OKU
02
Nis 2014
Tarımsal ihracat yüzleri güldürdü

Haber / Halim Utlu Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2014 yılı Ocak-Şubat dönemi geçici dış ticaret verileri açıklandı. Süt ürünleri; yumurta, bal ve diğer hayvansal menşeli ürünler yüzde 52,7'lik artışla, 150 milyon 654...

HABERİ OKU
02
Nis 2014
450 milyon dolarlık Krediye imza attı

GIDAVİTRİNİ -Türkiye'nin en büyük gıda ve tarım şirketlerinden Tiryaki Agro, uluslararası piyasalardan toplam 450 Milyon Dolar tutarında sendikasyon kredisi sağladı. ABN Amro koordinatörlüğünde gerçekleşen sendikasyon kredisinin 250...

HABERİ OKU
02
Nis 2014
Catering sektörüne Toplu Çözümler Paketi

GIDAVİTRİNİ - Unilever Food Solutions Kanal Pazarlama Direktörü Emel Akman, önceki yıllarda toplu yemek firmalarının işlerini geliştiren ve operasyonlarını daha verimli hale getiren çözümlerine bu sene yenilerini ekleyerek ‘Toplu Yemek Firmalarına...

HABERİ OKU
02
Nis 2014
Fazla meyve-sebze tüketin!

Günde 7 kez ya da daha fazla meyve-sebze tüketmenin "ömrü uzattığı", kanser ya da kalp rahatsızlıklarından ölme olasılığını ise azalttığı belirtildi. İngiliz bilimadamlarının, Ulusal Sağlık Anketi verilerini kullanarak, 65 bin 226...

HABERİ OKU
02
Nis 2014
Tavuk suyu hücreleri yeniliyor

Bahar mevsiminin gelmesi, aynı zamanda birçok hastalığa da davetiye çıkartıyor. Mevsim geçişleri insan metabolizmasında bazı değişikliklere sebep olduğu gibi birçoğu kişide yorgunluk belirtilerine ve hatta ruhsal sıkıntılara yol açabiliyor....

HABERİ OKU
02
Nis 2014
Simit Sarayı'nı Çin'e getiremedik!

'Çin'i Anlamak ve Çin ile İş Yapmak' seminerinde konuşan Hüsnü Özyeğin, Türk yatırımcılara çağrıda bulundu.DEİK ve TÜSİAD'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen 'Çin'i Anlamak ve Çin ile İş Yapmak'...

HABERİ OKU
02
Nis 2014
Fındıkta don hüsranı yaşanıyor!

Giresun Ziraat Odası Başkanı Musa Keskin bugün yaptığı açıklamada, don nedeni ile fındık ürününde geçen yıl yüzde otuz olan hasarın bu yıl maalesef yüzde yetmiş seviyelerinde olduğunu söyledi. Yaklaşık 450 rakımlı merkeze bağlı...

HABERİ OKU
02
Nis 2014
Baharda bahar sebzeleriyle yenilenin

Baharın gelmesiyle tezgâhları süsleyen sebzelerin faydaları saymakla bitmiyor. Çarşıda pazarda en çok ıspanak, bezelye, ısırgan otu, maydanoz, taze soğan ve naneye büyük rağbet var. Çarşıda pazarda tezgâhları süsleyen sebzelerin insan...

HABERİ OKU
02
Nis 2014
Karadeniz'in balıkları yok oluyor!

Türkiye'nin balık ihtiyacının karşılanmasında önemli bir rol üstlenen Karadeniz'de son dönemde birçok balık türünün artık görülmediği, özellikle dip balıklarının avlanma miktarının çok düştüğü bildirildi. Ordu Üniversitesi...

HABERİ OKU
02
Nis 2014
Yeni kuşağa eski lezzet dersi

Burdur'un Tefenni ilçesine bağlı Hasanpaşa köyündeki ortaokul öğrencileri, 600 yıllık geçmişe sahip yöresel yemekleri "galle"yi AB projesiyle tanıtacak. Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamındaki bir Commenius projesi olan Euniting Voices...

HABERİ OKU
02
Nis 2014
Tüketiciye 'avukat ücreti' darbesi!

Tüketiciler Derneği (TÜDER), hakem heyetleri nezdinde avukatlık hizmetine 250 liraya kadar vekalet ücreti hükmedilmesine yönelik tebliğin Danıştay tarafından durdurulması gerektiğini, aksi takdirde tüketicilerin mağdur olacağını belirtti....

HABERİ OKU

banner50

banner52