18
Mar 2014
Tarım hafızamız Tekirdağ'da toplanıyor

Türkiye'nin yerli tüm ırklarını barındıracak ilk zoopark Tekirdağ'da kurulacak. Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nin öncülüğünde ilk etapta 500 dekar alanda kurulacak olan zooparkta, akıllı ağıllar, kümesler, diğer...

HABERİ OKU
18
Mar 2014
Zirai mücadelede yeni dönem

Diyarbakır Zirai Mücadele Araştırma İstasyonu Müdürlüğü'nün (DZMAİ) tarımdaki biyoteknolojik ilerlemeleri yakından takip etmek ve uygulamaya geçirmek amacıyla hazırladığı uygulamalı moleküler biyoloji eğitim projesi, Karacadağ...

HABERİ OKU
18
Mar 2014
Yufka soframıza nasıl geliyor?

Anadolu'da sofraların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan yufka ekmeği, kadınların sabahın ilk ışıklarında başlayıp, akşam saatlerine kadar süren çalışmasının ardından üretiliyor. Karatepe köyünde Fatma Türkmenoğlu, yufka...

HABERİ OKU
18
Mar 2014
Eroğlu 'Arı Dostu Bakan’ ilan edildi

Arı ve Arıcılara yönelik çeşitli projeler üzerinde çalışmalarını sürdüren Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu tarafından, Orman ve Su Bakanı Veysel Eroğlu sektöre yaptığı katkılardan dolayı ‘Arı Dostu Bakan'...

HABERİ OKU
18
Mar 2014
Tatlıcı Tombak iflas erteleme istedi

Tiyatro sanatçısı Nedim Saban, Bolulu Hasan Usta tatlı zinciriyle anlaşmazlığa düştükten sonra Tatlıcı Tombak adıyla kendi tatlıcı zincirini kurdu. Markayı 10 yılda büyüttü 25 şubeye ulaştı. Saban, geçtiğimiz yıl şirketi sattı....

HABERİ OKU
17
Mar 2014
Gıda Kümesi Projesi başladı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından Antalya'da gıda sektöründe faaliyet gösteren firmaların yurtdışı pazarlara açılmalarını sağlamak amacıyla "Gıda Kümesi Projesi" hazırlandı. "ATSO Gıda Kümesi: Antalya Gıda Sektörünün...

HABERİ OKU
17
Mar 2014
Keçiboynuzu astımı önlemez!

GIDAVİTRİNİ -Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta,son senelerde 'keçiboynuzu pekmezinin” astımı önlediğine dair bir şehir efsanesi dolaştığını, oysakeçiboynuzunun astımı önlediği, hiçbir bilimsel değeri olmayan tamamen 'uydurma”...

HABERİ OKU
17
Mar 2014
Lezzet ve eğlenceyi birleştirdiler

Bu yıl 6. kez yapılan Yemek Şöleni'nde en orijinal tavuklu yemek tarifleri yarıştı, ünlü gurmeler ve yıldız isimler en iyiyi seçti. Yemek Şöleni, yarışma heyecanının dışında gün boyu süren gösteri, aktivite, mini konser ve seminer...

HABERİ OKU
17
Mar 2014
Kemik sağlığını peynir ile koruyun

GIDAVİTRİNİ - Muratbey Gıda Beslenme Danışmanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, kemiklerin güçlenmesini sağlayan, diğer süt ürünlerine göre kalsiyum içeriği daha fazla olan peynirin yaşlı beslenmesinde büyük önem taşıdığını belirtti....

HABERİ OKU
17
Mar 2014
İsrafı önlemek için güç birliği yaptılar

Unilever Food Solutions'ın, ev dışı tüketim sektöründeki gıda atığını azaltarak hem profesyonel mutfakları daha verimli hale getirmek hem de doğaya olan olumsuz etkiyi azaltmak için hayata geçirdiği Gıda Atığını Önleyelim projesi...

HABERİ OKU
17
Mar 2014
Kansere karşı 2 bardak süt

Günde iki bardak süt tüketimi ile vücudun ihtiyacı olan günlük çinko miktarının yaklaşık yüzde 14'ü, A vitamini ihtiyacının da yüzde 16'sı karşılanabilmekte. Böylece özellikle gençlerde karşılaşılan cilt problemlerinden...

HABERİ OKU
17
Mar 2014
Möller's Omega-3 Türkiye'de

Kuruluşunun 160. yılını kutlayan Avrupa'nın en çok tercih edilen balık yağı markası Möller's Omega-3, Türkiye'de. 'Kaşıkla kaşıkla Möller's Omega” kampanyası ile pazara giriş yapan şirket, çocuklar kadar aile...

HABERİ OKU
17
Mar 2014
Kobilere lüks semt uyarısı

GIDAVİTRİNİ - Karlı franchise imkânlarıyla girişimcilerin ilk tercihlerinden olan Little Caesars Türkiye, geliştirdiği özel lokasyon sistemi ile semt ve ciro arasındaki kaygılara son veriyor. Açılacak işletme ister büyük olsun isterse küçük,...

HABERİ OKU
17
Mar 2014
2014'ü sağlıklı bilgi yılı ilan ettiler

GIDAVİTRİNİ -Türkiye'nin ihracat yıldızı Kanatlı Ürünleri Sektörü, son günlerde gündemi meşgul eden beyaz et ve yumurta ile ilgili yanlış bilgilendirmeleri hedef aldı. Sektörü temsil eden Kanatlı Ürünleri Tanıtım Grubu (KTG),...

HABERİ OKU
17
Mar 2014
500 gıdada ayakkabı lastik kimyasalı var

Çevre Çalışma Grubu (Environmental Working Group=EWG) tarafından gerçekleştirilen bir analizde 500 hazır gıdada ve 130 ekmek ve sandviçte 'azo dikarbon amit” (ADA) isimli ayakkabı lastiği ve yoga minderi üretiminde kullanılan bir kimyasalın...

HABERİ OKU
17
Mar 2014
Altın çilek altın çağını özlüyor!

Eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in girişimiyle Silifke ilçesinde deneme amaçlı ekilen ve üretiminin başarıyla sonuçlanmasının ardından yaygınlaşan altın çilek, eski ilgiyi görmüyor. Tüzmen'in, üretim ve tanıtımı için...

HABERİ OKU
17
Mar 2014
Ispanağın bilinmeyen üç özelliği

İsveç'teki Lund Üniversitesi'nden bilim adamlarının araştırması, ıspanağın yaprak zarlarındaki tilakoidin, lipid yağların sindirilmesini yavaşlattığını ve tokluk hormonunun salgılanmasını sağladığını gösterdi. Bilim adamları...

HABERİ OKU
17
Mar 2014
Su yerine zehir içiyorlar!

Çin Çevre Koruma Bakanlığı'nın halkın maruz kaldığı çevre risklerine ilişkin yaptığı araştırmada, 31 eyalet ve vilayet düzeyindeki bölgeden örnekler alındığı ve 18 yaş üzeri 91 bin 527 kişiyle görüşüldüğü ifade edildi....

HABERİ OKU
17
Mar 2014
Alkol erken doğum riski taşıyor

Leeds Üniversitesi'nde yürütülen araştırmada, hamileliğin ilk aylarında az içki içmenin bile riskleri olduğunu bildirildi.Epidemoloji ve Toplum Sağlığı Dergisi'nde yayımlanan araştırma sonuçlarına göre, hamilelik sürecince...

HABERİ OKU
17
Mar 2014
Bebekler obez doğuyor!

Çukurova Üniversitesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Kaan Parsak, Türkiye'de dünyaya gelen bebeklerin yüzde 7 ila 12'sinin obez olduğunu söyledi. Prof. Dr. Parsak yaptığı açıklamada, Türkiye'de ve...

HABERİ OKU
17
Mar 2014
Buğdayda spekülatör tehlikesi!

Ukrayna krizinin yükselmesinin ardından geçtiğimiz sene altın pozisyonlarını azaltan hedge fonları yeniden altın toplamaya başladı. Hedge fonları Ukrayna krizi ile birlikte yatırım aracı olarak buğdaya da yöneldi. Ukrayna krizi Kırım referandumundan...

HABERİ OKU
17
Mar 2014
Suriyeliler Tayyib ekmekle doyacak

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde kurulan ekmek fabrikasında üretilen ekmekler 'Tayyib' markasıyla Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Osmaniye'de yaşayan Suriyeli sığınmacıların tüketimine sunuldu. Türk girişimciler Mehmet...

HABERİ OKU
17
Mar 2014
Şeker Kanunu'nda NBŞ iddiası

Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği (PANKOBİRLİK) Genel Müdürü Taner Taşpınar, TBMM'de komisyon gündeminde bulunan Şeker Kanun Tasarı'na yönelik açıklamalarda bulundu. TBMM gündeminde bulunan Şeker Kanun Tasarısı'nın,...

HABERİ OKU
17
Mar 2014
Çiftçinin topraksız çilek mutluluğu

Türkiye'de örtü altı üretimde önemli bir yeri olan Antalya'nın Kumluca ilçesinde, sera ortamında topraksız çilek üretimine başlandı. Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı Yazır köyünde örtü altı tarım yapan Ülkiye Yavuz...

HABERİ OKU

banner50

banner52