14
Mar 2014
Puratos'tan leziz tahıl taneleri

Ekmek, pasta ve çikolata alanında ürettiği ürünleriyle sağlıklı beslenmeye önem veren Puratos, Softgrain ile sağlık ve lezzeti bir araya getiriyor. Ekşi hamur içerisinde pişirilmiş, 7 çeşit tahıl tanesi (çavdar taneleri, susam, ay çekirdeği,...

HABERİ OKU
14
Mar 2014
Arı ölümleri üreticiyi endişelendiriyor

Osmaniye Arıcılar Birliği Başkanı Emin Gaffaroğlu, Osmaniye ve Adana'nın Ceyhan ilçesinde bazı bölgelerde kovandaki arıların yüzde 30-40'ının telef olduğunu vurgulayarak, toplu ölümlerin yıllık bal üretiminde yüzde 50'ye...

HABERİ OKU
14
Mar 2014
Türkiye tohumunu kurtardı

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Masum Burak, tohumculuk sektörünün tarımın olmazsa olmazı olduğunu söyledi. Ülkenin, ekolojisine uygun, yüksek verimli ve kaliteli, hastalık ve zararlılara dayanıklı çeşidi yoksa mecburen...

HABERİ OKU
14
Mar 2014
Sebze ihracatı yeni yıla hızlı başladı

Geçen yıl miktarda yüzde 11, döviz girdisinde ise yüzde 8 oranında artarak 2 milyar 350 milyon dolar olan Türkiye'nin yaş meyve sebze ihracatı, 2014 yılına da hızlı bir artışla başladı. Ocak- şubat ayında 420 milyon 539 bin dolar olan...

HABERİ OKU
14
Mar 2014
Konya'da lisanslı depoculuk konuşuldu

Konya Ticaret Borsası (KTB) tarım sektörünü önemli bir yere taşıyan 'Lisanslı Depoculuk” hakkında bilgilendirme çalıştayı düzenledi. Lisanslı Depoculuk Bilgilendirme Çalıştayı KTB konferans salonunda gerçekleşti. Programa katılan...

HABERİ OKU
14
Mar 2014
İhracatı gıda sektörü sırtlıyor

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı Dış Ticaret Endeksleri Ocak ayı sonuçlarına göre, ihracat birim değer endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre %1,3 azaldı. Endeks, gıda, içecek ve tütünde %4,3 artarken, ham...

HABERİ OKU
14
Mar 2014
İtibar liginde gıda farkı

İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin akademik denetiminde 'İnşaat”, 'Otomotiv”, 'Hazır Giyim”, 'Beyaz Eşya”, 'Bankacılık”, 'Gıda”, 'Enerji”, 'GSM”, 'Elektronik Eşya”, 'Sigorta”,...

HABERİ OKU
14
Mar 2014
Ege kültürü Japonya'da tanıtıldı

Dışişleri Bakanlığı Yunus Emre Kültür Merkezi'nin organizasyonuyla İzmir Kalkınma Ajansı ve Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın katılımıyla Japonya'nın Başkenti Tokyo'da, "Ege Tanıtım Günleri" düzenlendi. İzmir Kalkınma...

HABERİ OKU
14
Mar 2014
Tüketiciye yeni belgelendirme sistemi

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Hulusi Şentürk, tüketicilere rehberlik edecek yeni sistemleri uygulamaya başladıklarını belirtti.  Şentürk, 15 Mart Dünya Tüketici Hakları Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türkiye'de...

HABERİ OKU
14
Mar 2014
Obezite kadınları tehdit ediyor!

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Obezite, Diyabet ve Metabolik Hastalıklar Daire Başkanı Nazan Yardım yaptığı değerlendirmede, obeziteyle ilgili son verilere göre, Türkiye'de kadınlarda obezite oranının yüzde 39,2; kiloluluk oranının...

HABERİ OKU
14
Mar 2014
Mc Donald’s'a ağır suçlama!

ABD'nin üç farklı eyaletindeki Mc Donald's çalışanları kendilerini daha fazla çalışmaya zorlamak, çalışma saatlerini uzatmak, aylıklarından kesinti yapmak, fazla mesai ücretlerini ödememekle suçladığı Mc Donalds'a dava...

HABERİ OKU
14
Mar 2014
Tarım ÜFE'de azalma var

'Tarım ÜFE' Şubat ayında arttı Yorum Ekle 'Tarım ÜFE' Şubat ayında arttı TÜİK 2014 Şubat ayı 'Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi' verilerini açıkladı. Tarım ÜFE aylık yüzde 1,07 oranında azaldı.Türkiye...

HABERİ OKU
13
Mar 2014
Su ürünleri sektörümüz AB yolunda

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Hollanda, Fransa ve İsveç ortaklığında yürütülen 'Su Ürünleri Üretici Örgütleri Kurumsal Kapasite Oluşturulması Avrupa Birliği Eşleştirme Projesi” toplantısı Ankara'da yapıldı....

HABERİ OKU
13
Mar 2014
Dobelan kebabı yok satıyor

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde bahar yağmurlarının ardından tarlalarda yetişmeye başlayan bir tür mantar olan Dobelan, fiyatının yüksek olmasına rağmen vatandaşın ilgisini çekiyor. Doğu, Güneydoğu ile İç Anadolu bölgelerinde...

HABERİ OKU
13
Mar 2014
Oğlu için glütensiz un üretti

Gaziantep'te, kendi oğlu da ‘çölyak hastası' olan Seher Çolak, Çölyak hastalarının baklavaya olan hasretini gidermek amacıyla 5 buçuk yıllık zorlu bir çalışmanın ardından ‘glütensiz un' üretti. Gaziantep'te yaklaşık...

HABERİ OKU
13
Mar 2014
Enginar pazarcıların yüzünü güldürdü

Enginar pazarcıların yüzünü güldürdüBursa'da karaciğer dostu olarak bilinen enginarın mevsiminin yaklaşması tüketicinin ve esnafın yüzünü güldürdü. Bursa'da karaciğer dostu olarak bilinen enginarın mevsiminin yaklaşması tüketicinin...

HABERİ OKU
13
Mar 2014
Ankara'ya toptancı hali müjdesi

Ankara Sebze Meyve Komisyoncular Derneği, Muş İli ve İlçeleri Kültür ve Dayanışma Derneği ve Başkent Organize Sanayi Bölgesi yönetici ve üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçeki makamında ziyaret ederek, çeşitli istek ve...

HABERİ OKU
13
Mar 2014
Sbarro’dan iflas erteleme açıklaması

Fast Food markası Sbarro'nun iflas erteleme talebinde bulunduğu yönünde yayınlanan haberler, TAB Gıda'yı harekete geçirdi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan TAB Gıda, konunun Türkiye yatırımıyla ilgili olmadığını ve Türkiye yatırımını...

HABERİ OKU
13
Mar 2014
Migros 2013'te yüzde 10 büyüdü

Migros, 2013 yılında önceki yıla göre satışlarını yüzde 9,9 artırdı.Migros açıklamasına göre, şirketin konsolide satışları önceki yıla göre yüzde 9,9 arttı, 6 milyar 482 milyon liradan 7 milyar 127 milyon liraya yükseldi. Geçen...

HABERİ OKU
13
Mar 2014
Hostech by Tusid başladı

Otel, restoran, gastronomi ve mutfak ekipmanları alanında Avrupa'nın ikinci büyük fuarı olan "CNR Hostech by Tusid" bugün başladı. Sine Fuarcılık tarafından Endüstriyel Mutfak, Çamaşırhane Servis ve İkram Ekipmanları Sanayicileri ve...

HABERİ OKU
13
Mar 2014
Peynir hangi ortamda saklanmalı?

GIDAVİTRİNİ - Uzmanlar, kalsiyum deposu ve protein zengini olan peynirin sağlıklı bir şekilde yenmesi ve tazeliğini koruması için uygun şartlarda saklanması gerektiğinin önemine dikkat çektiler. Muratbey Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Necmi...

HABERİ OKU
13
Mar 2014
Giresun'da istiridye mantarı furyası

Giresun'da fındığa ek gelir olarak kividen sonra istiridye mantarının da üretimi giderek yaygınlaşmaya başladı. Giresun'un Espiye ilçesinde Mehmet Özbay, internet üzerinden araştırma yaparken merak saldığı istiridye mantar üretimine...

HABERİ OKU
13
Mar 2014
Konya lezzetleri vitrine çıktı

Konya'nın Kulu ilçesinde bu yıl 2'incisi düzenlenen "Yöresel Yemekler Tanıtımı ve Şenliği" yapıldı.Kulu Yeni Mahalledeki Cumhuriyet İlkokulu sınıf öğretmenlerinden Leyla Akannaç'ın organize ettiği şenlikte, öğrenci velilerinin...

HABERİ OKU
13
Mar 2014
Suyu vişneden daha faydalı

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Gıda Mühendisliği Bölümü'nde yürütülen araştırma ve yapılan analizler, vişnenin meyve suyu halinin antioksidan açısından meyvenin kendisinden daha yararlı olduğunu ortaya koydu. Vişne, meyve suyuna...

HABERİ OKU

banner50

banner52