29
Mar 2014
Baharat ve tuz pazarı yüzde 30 büyüyecek

Transparency Market Research tarafından derlenen bir rapora göre, küresel tuz ve baharat pazarı 2019 yılında 16,6 milyar dolar boyutuna ulaşacak. Tüketiciler durgunluktan etkilenmeyen sektöre 'tuz biber ektikçe” tuz ve baharat pazarında...

HABERİ OKU
29
Mar 2014
Fındık sektörü incelemeye tepkili

Rekabet Kurulu'nun şikayet üzerine fındık ihracatçılarına ikinci kez inceleme başlatmasına tepki gösteren Ulusal Fındık Konseyi Başkanı Sebahattin Arslantürk, 'Bu uygulamalar karşısında ben ve tüm ihracatcı arkadaşlarımız...

HABERİ OKU
28
Mar 2014
Kahvaltı okulda başarıyı getiriyor

Kahvaltı günün en önemli öğünü olmasına karşın, en çok ihmal edilenidir. Özellikle okul çocuklarının yeterli ve dengeli kahvaltı yapmaları gerekirken, çeşitli nedenlerle ya hiç yapılmamakta ya da dengesiz bir kahvaltıyla okula gitmektedirler....

HABERİ OKU
28
Mar 2014
Baklavaya lezzet veren mucize

Söyleşi / Selami Türkoğlu Sultanların tatlısı, tatlıların sultanı olarak bilinen Türk baklavasına o eşsiz lezzeti veren hammaddeyi merak etmişsinizdir. Un, şerbet, fıstık ve ustalık elbette önemli unsurlar. Ancak, baklavayı baklava yapan...

HABERİ OKU
28
Mar 2014
Devlet mercimek tüccarı oldu

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) Ceylanpınar İşletmesinde üretilen 929 ton 90 kilogram kırmızı mercimek, ihaleyle satıldı. Şanlıurfa Ticaret Borsasından (ŞUTB) yapılan açıklamaya göre, işletmede üretilen 2013 yılı ürünü...

HABERİ OKU
28
Mar 2014
Fındık üreticisi desteğin sürmesini istiyor

Uygulamaya 2009 yılında konulan "Yeni Fındık Stratejisi" kapsamında her yıl fındık üreticilerine ödenen alan bazlı gelir desteği, bu yılın bitimiyle sona erecek ancak fındık üreticileri desteğin sürmesinden yana. İlk kez 2009 yılında...

HABERİ OKU
28
Mar 2014
Üç ayda 8 bin tonluk ürün satışı yaptı

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, üretici ortaklara olan ürün bedelinin son diliminin, bugün ödeneceğini bildirdi. Asa, yazılı açıklamasında, üretici ortaklardan aldıkları toplamda 128,5 milyon liralık ürün bedelinin yüzde...

HABERİ OKU
28
Mar 2014
Boy uzaması için beslenme önerileri

Uzun yıllar Basketbol A Milli Takımı'mızın doktorluğunu yapan, hala da Galatasaray LİV Hospital Basketbol Takımı Doktoru olan Adnan Bağrıaçık'ın özellikle kısa boydan şikayet eden aileler için önemli önerilerde bulundu. Bağrıaçık,...

HABERİ OKU
28
Mar 2014
Hayvansal üretim artışı sevindirici

2013 itibarıyla sığır sayısı bir önceki yıla göre yüzde 3,6 artarak 14 milyon 415 bin, koyun sayısı 29 milyon 284 bin, keçi sayısı ise 9 milyon 226 bin baş olarak gerçekleşti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2013 yılına ilişkin...

HABERİ OKU
28
Mar 2014
Usta şefler 'zaman'a karşı yarıştı

Şeflerin hayatına kolaylık getiren çözümler sunan Unilever Food Solutions'ın, bu yıl ETÜDER ve Sine Fuarcılık işbirliğinde, CNR EXPO İstanbul'da, 27 Mart'ta başlayan CNR EDT EXPO Ev Dışı Tüketim Fuarı'nda, ilk kez düzenlediği...

HABERİ OKU
28
Mar 2014
Eker'den EDT Expo'da lezzet şovu

Sütten, ayrana, yoğurttan peynire, sütlü tatlılara kadar süt ve süt ürünleri konusundaki uzmanlığını ev dış tüketim sektörünün en büyükleri ile paylaşan Eker, ev dışı tüketim pazarında pazar payını artırmayı amaçlıyor. Süt...

HABERİ OKU
28
Mar 2014
Kıtlık Batı Afrika'da yayılıyor!

İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi'nin sorumlusu John Ging "Henüz kıtlık ifadesini kullanmıyor olsak da milyonlarca insanı bekleyen tehlike bu" diyor. Birleşmiş Milletler'in verilerine göre, Afrika'da Sahra Çölü'nün güneyinde...

HABERİ OKU
28
Mar 2014
Kayseri Şeker Fabrikası yenileniyor

1955 yılından beri hizmet vermekte olan Kayseri Şeker Fabrikasında, 2011-2014 yılları arasında; 1 adet çim, 1 adet suni çim saha yapımı, TIR Garajı, Gemerek Bölgesi yeni kantar inşaatı, fabrika içi çevre düzenlemesi, işletme hizmet binalarında...

HABERİ OKU
28
Mar 2014
Şekerciye son kullanma tarihi şoku!

Tayaş Gıda Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kazım Taycı, 'Keyfe keder davranışlar nedeniyle zulme uğruyoruz. Sorun çözülmezse üretime ara vereceğiz. Başka firmalarda da benzer durumlar var” dedi. ‘Kasıtlı' uygulamalar yapıldığını...

HABERİ OKU
28
Mar 2014
Pancar kooperatifine paralel kumpas!

Paralel yapının Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi'ni akıl almaz yöntemlerle ele geçirdiği belirlendi. Bank Asya'dan kredi çeken kooperatif, operasyonla ele geçirilerek 65 bin çiftçi mağdur edildi. Devletin tüm kurumlarına sızarak...

HABERİ OKU
27
Mar 2014
Kantinciler 4. kez aynı başkanı seçti

İstanbul Kantinciler Esnaf Odası Genel Kongresi, Bakırköy Ahmet Cömert Spor Salonunda gerçekleşti. Bin 500 kişinin katılımıyla gerçekleşen İstanbul Kantinciler Esnaf Odası genel kongresini 827 oyla 3 dönemdir başkan olan Vahap Osmanoğlu...

HABERİ OKU
27
Mar 2014
Ay çekirdekli çavdarlı ekmek lezzeti

Türkiye'nin ilk ambalajlı katkısız tam buğday ekmeğinin mucidi Doygun Ekmek, 15. yılında ürünlerine bir yenisini daha ekledi. Çavdar ekmeğini sağlık ve lezzet deposu ay çekirdeği taneleriyle buluşturan Doygun Ay Çekirdekli Çavdarlı...

HABERİ OKU
27
Mar 2014
Tatlıses'ten 'fast-food' çıkışı

GIDAVİTRİNİ -Dünyanın en büyük problemlerinden olan fast food son yıllarda Türk mutfağının da önemli sorunlarından biri haline geldi. Hamburger tarzı fast food gıdalar, besin değerlerinin düşük, kalori oranının yüksek oluşu ve içerdikleri...

HABERİ OKU
27
Mar 2014
Türkiye eksik besleniyor!

GIDAVİTRİNİ -İlk 1000 gündeki anne ve bebek beslenmesinin önemi ve Türkiye'deki yeni nesillerin gelişimine katkısı, Ankara'da düzenlenen 2'inci Fetal Hayattan Çocukluğa "ilk 1000 gün" Gebe ve Çocuk Beslenmesi Kongresi'nde...

HABERİ OKU
27
Mar 2014
UCZ'un satışına onay çıktı

Rekabet Kurulu kararlarına göre, UCZ Mağazacılık AŞ'nin yüzde 60 oranında hissesinin Park Holding AŞ'den devralınması işlemine izin verilmesi kararlaştırıldı. Rekabet Kurumunun internet sitesinde Kurul kararları yayımlandı. Kurul,...

HABERİ OKU
27
Mar 2014
Unutkanlığı balık ve yoğurtla unutun

GIDAVİTRİNİ -Hayatımız günlük koşturmacalar içerisinde bazen fark etmeye bile fırsat kalmadan hızla akıp gidiyor. Bu bir türlü durulmaz tempoya ayak uydurmak ise git gide zorlaşıyor ve modern çağın hastalığı haline gelen unutkanlık...

HABERİ OKU
27
Mar 2014
Gıdamo'da yeni dönem başladı

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası'nın (GIDAMO) 15-16 Mart 2014 tarihlerinde gerçekleştirilen genel kurulunda seçilen yönetim kurulunda görev dağılımı yapıldı. Yaklaşık 300 delege ve üyenin katılımı ile yapılan GIDAMO 10. Olağan Genel...

HABERİ OKU
27
Mar 2014
Silifke çileğinin ihracatı başladı

Türkiye'nin önemli çilek üretim merkezlerinden Silifke ilçesinde açık alandan hasat edilen ilk ürünler Rusya'ya ihraç edildi. İlçeye bağlı belde ve köylerde açık alanda yetiştirilen çileklerin hasadının başlamasının ardından...

HABERİ OKU
27
Mar 2014
İşte yeni açlık sınırı rakamı

Türk-İş'in araştırmasına göre, mart ayında dört kişilik bir ailenin açlık sınırı bin 149, yoksulluk sınırı ise 3 bin 743 lira olarak hesaplandı. Türk-İş, çalışanların geçim koşullarını ortaya koymak ve temel ihtiyaç maddelerindeki...

HABERİ OKU

banner50

banner52