Selami Türkoğlu
Yönetici
22
Nis 2014
Kuraklığa karşı ithalat önlemi!
Hükümet, kuraklığa karşı ilk önlem olarak fiyat artışı beklenen 4 üründe sıfır gümrükle ithalat kararı aldı. 19 Nisan tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı'na göre Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), sıfır gümrükle...
HABERİ OKU22
Nis 2014
Bal üretiminde tehlike yok!
Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Cafer Kaba, soğuk hava dalgası nedeniyle kentte ve ülke genelinde büyük kayıp olmadığını belirterek, "Belli ölçüde zarar olmuştur ama bu, üretime zarar verecek boyutta değil"...
HABERİ OKU22
Nis 2014
Bakanlık yeni kara listeyi açıkladı
GIDAVİTRİNİ - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yaptığı kontroller sonucunda, gıda üretim standartlarına uymayan firmalar sektörler halinde açıklandı. Bakanlık, bu defa sektörleri başlıklar halinde sıraladı. Gıda, Tarım...
HABERİ OKU21
Nis 2014
Gündemde fındık ithalatı yok
Karadeniz Fındık İhracatçıları Birliği'nin Başkanlığına Edip Sevinç seçildi. Sevinç, ilk açıklamasında "Fındık sektörü bu gelişmelere alışkın güçlü bir sektör. Fındık ithalatını gündemimiz de yok" dedi. Mevcut Başkan...
HABERİ OKU21
Nis 2014
Ege'de Rıza Seyyar dönemi başladı
Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanlığı'na Rıza Seyyar seçildi. Seyyar, yeni dönemde Asya Pasifik pazarına odaklanacaklarını söyledi. Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği olağan genel kurulu yapıldı. Mevcut...
HABERİ OKU21
Nis 2014
Urfa'da 'tirid'li Kutlu Doğum kutlaması
Şanlıurfa Müftülüğünün organize ettiği ve özel bir yemek şirketi tarafından hazırlanan tirit yemeği, sabah namazının ardından Balıklıgöl yerleşkesinde Hazreti İbrahim'in makamının bulunduğu Dergah Camisi'nin yanı sıra...
HABERİ OKU21
Nis 2014
Aydın 'organik şehir' ilan edildi
Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın (GEKA) Aydın'ı önümüzdeki beş yıl için organik şehir seçmesi üzerine Aydınlı çitçilere organik tarım ve iyi tarım uygulamaları konusunda çalıştay düzenlendi. Aydın Ziraat Odası tarafından...
HABERİ OKU21
Nis 2014
Gemlik zeytini de 'koruma' altında
Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Ticaret Borsasının başlattığı ‘Gemlik Zeytini Coğrafi İşaret Tanıtım Kampanyası'nı bir adım daha öteye taşımak gerektiğine dikkat çekti. Gemlik Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İlhan...
HABERİ OKU21
Nis 2014
Çocuklara sevdirerek yemek yedirin
Diyetisyen Merve Tığlı; zorlayarak değil, sevdirerek yemek yedirmek gerektiğini önemle vurguladı ve ebeveynlere konuyla ilgili önerilerde bulundu. Alternatif sunmayın, kararlı olun Yemek zamanı çocuklarınıza şöyle söyleyin: 'Bugün akşam...
HABERİ OKU21
Nis 2014
Lahmacun yerine zehir mi yiyoruz?
İnsan sağlığı ile oynamaktan çekinmeyen gıda teröristleriyle mücadele sürse de, onlar yeni yöntemlerle piyasada olmaya devam ediyor. Hileciler her türlü katkı maddesini ve zehirli ürünü yiyeceklere katmaktan çekinmiyor. Peynirden, yoğurda,...
HABERİ OKU21
Nis 2014
Ülke tanıtımında 'gıda' vurgusu
GIDAVİTRİNİ -Adana'da düzenlenen Geleneksel Gıdalar Sempozyumu'nda konuşan Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar gıdaların, ulusal kimliklerin yaşatılmasında ve ülkelerin tanıtımında önemli bir yer tuttuğunu...
HABERİ OKU21
Nis 2014
Bakan'dan 'ekmek israfı' açıklaması
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası" çerçevesinde israfın günde 6 milyon adet ekmekten 4.9 milyona, yılda 2 milyar 170 milyon adetten 1 milyar 790 milyon adete düşürüldüğünü açıkladı. Eker,...
HABERİ OKU21
Nis 2014
Yüksek tansiyon için çikolata önerisi
Beyin, kalp, böbrek gibi hayati organlar için tehdit oluşturan hipertansiyonun düşürülmesine, tuzdan fakir beslenme, kilo kontrolü gibi hayat tarzı değişikliklerinin yanı sıra bitter çikolata tüketiminin de katkı sağlayabileceği bildirildi....
HABERİ OKU21
Nis 2014
TSE Başkanı'ndan 'helal' iddiası
Türk Standartları Enstitüsü Başkanı Hulusi Şentürk, helal gıda konusunda hizmet vermek üzere 100 milyon lira sermayeli bir şirket kuracaklarını, bunu gerçekleştirince İslam dünyasının en büyük gözetim kuruluşunun TSE olacağını söyledi....
HABERİ OKU21
Nis 2014
Gıda hilesine karşı bu sistem kullanılacak
Taklit ve tağşiş edilmiş ürünlerin üretim ve satışının engellenmesi ve haksız rekabetin önlenmesi amacıyla Ürün Doğrulama ve Takip Sistemin oluşturulması çalışmaları yürütülüyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker,...
HABERİ OKU21
Nis 2014
Trakya'da lezzetli bir adım atıldı
Tekirdağ'da, Turizm Haftası dolayısıyla Trakya Aşçılar Derneği tarafından 1. Trakya Lezzet Şenlikleri Festivali düzenlendi. Süleymanpaşa ilçesindeki Sahil Dolgu Saha'da kurulan standlarda, Edirne tava ciğerinden Tekirdağ köftesine,...
HABERİ OKU21
Nis 2014
Üniversiteliler anne yemeğini aramıyor!
Yemek Sepeti üniversitelilerin yeme alışkanlıklarını araştırdı. Gençler çiğ köfteyle barışık, lahmacunu seviyor, sufleden de vazgeçmiyor. Koç üniversiteliler güne ıslak burgerle, ODTÜ'lüler patatesli gözleme, Boğaziçililer ise...
HABERİ OKU21
Nis 2014
Bakkallara kredi müjdesi
Erzincan Bakkallar ve Bayiler Odası, oda üyeleri için, ING Bank ile üyeleri için kredi anlaşması yaptı.Bakkallar ve Bayiler Odasında yapılan anlaşmada oda üyeleri protokol anlaşması gereği kredi imkânlarından faydalanacaklar. Konuyla ilgili...
HABERİ OKU21
Nis 2014
Filiz'den Karadeniz'e lezzet çıkarması
Geleneksel Türk mutfağının temsilcisi Filiz makarnanın marka yüzü şef yazar Ebru Omurcalı'nın Anadolu'yu bir uçtan bir uca gezeceği etkinlikler serisinin üçüncüsü 18-20 Nisan tarihleri arasında Samsun, Ordu ve Trabzon'da,...
HABERİ OKU19
Nis 2014
Restoranlarda gıda zehirlenmesi iddiası
Restoranda yenen yemeklerin genellikle çok fazla yağ, tuz ve şeker ihtiva ettiği için sağlıksız olduğu bilinir ama artık dışarıda yemek yemeden uzak durmak için önemli bir sebep daha var. Kısa adı CSPI olan Kamu yararına Bilim Merkezi...
HABERİ OKU19
Nis 2014
Kakao fiyatları tavan yaptı
Batı Afrika'daki kuraklıkve fonların spekülatif hareketleri dünyada kakao fiyatlarını 2.5 yılın zirvesine çıkardı. Son 1 yılda yüzde 50'ye yakın artışla ton başına 3000 dolar seviyesine yükselen kakao şimdilik Türkiye için...
HABERİ OKU19
Nis 2014
Konya yemekleri herkesi mest etti
Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Turizm Fakültesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle 'Konya Yemekleri” adlı yöresel yemek yarışması 4 ayrı kategoride Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi'nin...
HABERİ OKU19
Nis 2014
Burma kadayıf hangi ile ait?
Geçmişteki çok kültürlüğünün günümüze ulaşan en önemli sembollerinden biri olan burma kadayıfını ilk olarak Ermeni asıllı ustaların yaptığı öğrenilirken, Diyarbakır ve Bingöl'ün burma kadayıf için Türk Patent Enstitüsü'ne...
HABERİ OKU19
Nis 2014
Diyarbakır mutfağında kardeşlik pişecek
Türkiye'nin en iyi 140 aşçısı bu hafta sonu Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sümerpark'ta yine alanının ustası olan 44 jürinin önüne çıkacak. 'Lezzetler farklı olsa da kardeşlik birdir” mesajı verecek olan lezzet ustaları,...
HABERİ OKU