18
Nis 2014
Alaçatı'da otlu lezzetler yarıştı

5. Alaçatı Ot Festivali coşku içerisinde geçti. Bu yıl "arapsaçı" temasıyla gerçekleşen ve süresi bir önceki yıla göre uzatılarak dört güne çıkarılan festival boyunca alaçatı sokaklarında ot tezgahları ve kokusu eksik olmadı. Ziyaretçi...

HABERİ OKU
18
Nis 2014
Çömlekçilik teknolojiye karşı direniyor

Bir dönem evlerin vazgeçilmezleri arasında yer alan topraktan eşyaları yapan çömlek ustaları, günümüzde daha çok süs eşyası şeklinde yapılar ortaya koyuyor. Pişirilebilir kil ve toprak karışımından yapılan çömlek, testi, çanak gibi...

HABERİ OKU
18
Nis 2014
Tarımsal üretim örtü altına kaydı

Narenciye üretiminde Türkiye'nin önde gelen illerinden Antalya'da, açık alanda yapılan üretim olumsuz iklim koşulları nedeniyle yerini örtü altı üretime yani seracılığa bırakıyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Alanya İlçe Müdürlüğü...

HABERİ OKU
17
Nis 2014
Tarım sektörü bir yangın içinde

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar "Kurban bayramından evvel et ithalat lobisi hortladı, bu günlerde bir lobi ile mücadele ediyoruz. Ahırları doldurmadan, üretimi arttırmadan bu ülkede tüketicinin arzu ettiği...

HABERİ OKU
17
Nis 2014
Açlığa ve suça karşı örnek proje

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde başlatılan "askıda ekmek" projesi takdir topladı. Orhangazi Fırıncılar Derneği ve toplum Destekli Polislik Bürosu işbirliğiyle yürütülen ‘askıda ekmek' projesi hayata geçirildi. Başak unlu Mamulleri'nde...

HABERİ OKU
17
Nis 2014
Kütahya lezzetlerini sergilediler

Kütahya Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından açılan aşçılık kursu sona erdi.Kursiyerler, 272 saat boyunca sıcak yemekler, sebze yemekleri, soğuk mezeler, tatlı çeşitleri, hijyen, HACCP standartlarında üretim...

HABERİ OKU
17
Nis 2014
Nektarin hasadı mutlu başladı

Silifke'de tüysüz şeftali olarak da bilinen nektarın cinsi şeftalinin hasadı yapılıyor. Türkiye'de her mevsim meyve üretimi yapılan ilçede nektarin denen tüysüz şeftali de toplanarak büyük şehirlere pazarlanıyor. Her sezona Silifke'de...

HABERİ OKU
17
Nis 2014
Tat'a müşteri memnuniyeti ödülü

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) ve uluslararası araştırma kuruluşu KA Araştırma tarafından gerçekleştirilen Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi (TMME)'nin 2013 sektör birincileri 15 Nisan 2014'te İstanbul'da düzenlenen törenle...

HABERİ OKU
17
Nis 2014
Kanatlı ihracatı yüzde 15 arttı

Kanatlı Ürünleri Sektörü, 2014 yılının ilk çeyreğinde dünyadaki global fiyat düşüşlerine rağmen 2013 yılındaki 1,56 USD/Ton ortalama birim satış fiyatını 1,59 USD'ye yükselterek %2 oranında katma değer artışı sağladı. Böylece...

HABERİ OKU
17
Nis 2014
Letonya'yla AB destekli tarım işbirliği

GIDAVİTRİNİ -Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından düzenlenen "Türkiye-Letonya İş Forumu"na katıldı. Forumda konuşan Bakan Eker, "Letonya'nın, AB'ye katılım...

HABERİ OKU
17
Nis 2014
Gıda Konferansı Salı günü başlıyor

Eventuum Organizasyon tarafından gerçekleşecek olan Gıda 2014 Konferansı, sektördeki son gelişmeleri, iddialı ve inovatif fikirleri katılımcılarıyla paylaşma şansı veriyor. Yüksek potansiyele sahip ve istikrarlı bir büyüme sergileyen gıda...

HABERİ OKU
17
Nis 2014
Et Konseyi yeni başkanını seçti

Türkiye kırmızı et sektörünü temsil eden Ulusal Kırmızı Et Konseyi, olağan genel kurulunun sonrasında ilk yönetim kurulu toplantısını yaptı. Yönetim Kurulu Başkanlığı'na ETBİR Başkanı Mustafa Bılıkçı oybirliği ile seçildi....

HABERİ OKU
17
Nis 2014
Üretici can derdine düştü!

Giresun ve Ordu Ticaret Odası başkanları, bugün ortak bir basın toplantısı düzenledi. Fındıkta yaşanan don afetine dikkat çeken Giresun ve Ordu TSO başkanları, 'Fındıkta yaşanan bu afet piyasalarda endişe veriyor. Bu konuda tedbir alınmazsa...

HABERİ OKU
17
Nis 2014
Tariş'ten ‘İran üzümü’ tepkisi

Tariş Üzüm Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Türker, çekirdeksiz kuru üzüm fiyatlarının çok kısa süre içerisinde 5 TL/Kg seviyelerinden 3,2 TL/Kg'a düşmesine tepki gösterdi. Türker, üreticilerin 2013 yılı ürününde rekoltenin...

HABERİ OKU
17
Nis 2014
10 kuruş için çaya yüzde 15 zam!

Batman Kahveciler Kıraathaneciler ve İnternet Kafeciler Esnaf Odası Başkanı Mülazim Temel, Batman'da 10 kuruşun piyasada bulunmadığı gerekçesiyle 65 kuruş olan bir bardak çayın fiyatını 75 kuruşa çıkaracaklarını söyledi. Odaya bağlı...

HABERİ OKU
17
Nis 2014
Antep'te 'bahar yemeği' şöleni

Zengin mutfak kültürüyle bilinen Gaziantep'te, tadılan lezzetlerin dışında bir çeşit mantar olan keme, badem çağlası, yenidünya, sarımsak, ayva, elma, kabak ve mantarla yaklaşık 32 türde kebap hazırlanıyor. Birbirinden lezzetli yemek...

HABERİ OKU
17
Nis 2014
Silifke yoğurdu korumaya alınıyor

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası, lezzeti ve tarihi geçmişiyle öne çıkan Silifke yoğurdunun tescillenmesi ve ürün için coğrafi işaret alabilmesi amacıyla Türkiye Patent Enstitüsü'ne başvurdu. Müracaatın ardından enstitü görevlileri...

HABERİ OKU
17
Nis 2014
Arı ve meyve yetiştiricileri ortak çalışıyor

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, il genelinde bal ve meyve verimini arttırmak için arı ve meyve üreticilerine yönelik eğitim faaliyetleri yürütüyor. Manisa'nın Turgutlu ilçesi Dağmarmara köyünde gerçekleştirilen eğitim...

HABERİ OKU
17
Nis 2014
Fındık ihracatına 'don' engeli

Olumsuz hava koşullarının etkisiyle fındıkta mart ayı sonunda yaşanan don olayının, rekolteyi olumsuz yönde etkileyerek ilerleyen süreçte ihracatta da düşüşe neden olacağı bildirildi. Ulusal Fındık Konseyi Başkanı Sebahattin Arslantürk,...

HABERİ OKU
17
Nis 2014
Cumhuriyet tarihi rekoru kırıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının üretimi ve verimi artırmaya yönelik uygulamaları olumlu sonuç verdi. Yapılan verimlilik çalışmaları sonucu 7 üründe cumhuriyet tarihinin üretim rekoru kırıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının...

HABERİ OKU
17
Nis 2014
Kahve içmek için en uygun saat

Ofise gelir gelmez yaptığınız ilk şey kahve söylemekse durun. Kahvenizi sabah 09.30-11.30 arasında içmeniz sizin için daha iyi olacaktır. Bilim adamları kafein almak için günün en uygun zamanının bu saatler olduğunu ortaya çıkardı. Sebep...

HABERİ OKU
17
Nis 2014
Arıcılık sektörü iyi tarım istiyor

GIDAVİTRİNİ -İTÜ'nün ev sahipliğinde 7-8 Nisan tarihlerinde yapılan 'Kovandan Sofraya İzlenebilir Arı Ürünleri Kongresi ve Sergisi Sonuç Bildirgesi'nde, 'Mevcut uygulamalar sektörde haksız rekabete ve bilgi kirliliğine...

HABERİ OKU
17
Nis 2014
Mutfakla hayata tutunuyorlar

Amerika'da bazı programlar eski mahkumlara iş eğitimi vererek fırsat kapılarını yeniden açmayı hedefliyor. 'Mutfaktayız” adlı program eski sabıkalılara yemek yapma ve pazarlama tekniklerini öğretiyor. Programa katılan kadınlar...

HABERİ OKU
17
Nis 2014
Avrupa bunları 'kara liste'ye aldı

Avrupa Parlamentosu'na sunulan son yasa taslaklarından biri, 'istilacı yabancı tür'deki canlılarla mücadeleyi konu alıyor. Yasa taslağında, zehirli karides ve Japon madımağı gibi Avrupa'ya ait olmayan canlı türleri kara listeye...

HABERİ OKU

banner50

banner52