19
Nis 2014
Üretim sıçradı ama tüketim yetersiz!

Şifa Üniversitesi ve Zeytincilik Araştırma İstasyonu iş birliğinde Zeytinyağı v Sağlık Sempozyumu düzenlendi. Sempozyumda konuşan Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Bahçe Bitkileri Daire Başkanı Dr. Necdet Kaplan,...

HABERİ OKU
19
Nis 2014
İlk yerli karpuz tezgaha çıktı

Türkiye'de karpuz hasadının ilk yapıldığı yerlerden Serik ilçesinde, örtü altında yetişen sezonun ilk karpuzları piyasadaki yerini aldı. Serik Toptancı Sebze ve Meyve Halinde sebze ve meyve komisyoncusu olan Musa Çelik, karpuzun kilogram...

HABERİ OKU
19
Nis 2014
Gıda gençlerin gözde sektörü

Bloomberg Businessweek ile Realta Danışmanlık, Türkiye genelinde 89 üniversiteden 18 bin 635 öğrenciye ulaşarak, gençlerin en çok çalışmak istediği 50 şirketi belirledi. Sonuçları Bloomberg Businessweek Dergisi'nde yayınlanan araştırmaya...

HABERİ OKU
19
Nis 2014
İyot eksikliği zekayı etkiliyor

Özellikle çocuklarda normal büyüme, gelişme ile beyin ve vücut işlevleri için mutlak gerekli bir element olan iyotun eksikliği, pek çok önlenebilir sağlık sorununu da beraberinde getiriyor. İyot eksikliği zekayı etkiliyor Yapılan bilimsel...

HABERİ OKU
19
Nis 2014
Türk mutfağının yeri üzüntü veriyor

Selçuklu Mutfağı adlı yemek kitabının yazarı şef Ömür Akkor, Türk mutfağının günümüzdeki yerinin oldukça üzücü olduğunu söyledi. Dünyanın en prestijli yemek kitapları ve ödülleri değerlendirme kurulu olan Gormand Cookbook Awards...

HABERİ OKU
19
Nis 2014
Yasaklarla zayıflamak mümkün mü?

Diyetisyen Mine Şatana, zayıflamak için yapılan diyetin ve sporun kişiyi halsiz depresif bir ruh haline taşıması durumunun bir yerlerde yanlış yapıldığının habercisi olduğunu söyledi. Şatana, zayıflama diyetini karar verildiği anda uygulamaya...

HABERİ OKU
19
Nis 2014
Fabrika atıklarıyla çilek üretiyorlar

Ziraat mühendisi Hasan Oruç ve Düzce Üniversitesi Bitkisel ve Hayvansal Üretim Programı Öğretim Görevlisi eşi Çiğdem Sakinoğlu Oruç, Konuralp Mahallesi'ndeki tekstil fabrikasının bahçesinde plastik atıklarıyla kurdukları serayı tesisin...

HABERİ OKU
18
Nis 2014
En iyi ambalaj belli oldu

Şişecam Topluluğu şirketlerinden Anadolu Cam tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Cam Ambalaj Sağlıklı Ambalaj' konulu afiş tasarım yarışmasının sonuçları açıklandı. Türkiye genelinde 29 üniversitenin Güzel Sanatlar Fakülteleri...

HABERİ OKU
18
Nis 2014
Perakende Ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye'nin en büyük organize perakende aktörü Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF),'Perakendenin En Başarılı Fikirleri”ni (PEF) altıncı kez ödüllendirdi. Sadece PERDER üyelerine yönelik olarak gerçekleştirilen Perakendenin...

HABERİ OKU
18
Nis 2014
Adana'da akademik yemek şovu

Avrupa Birliği LLP/Erasmus Öğrenim Hareketliliği kapsamında eğitim için Çukurova Üniversitesi'ne gelen yabancı uyruklu öğrenciler, ülkelerine özgü milli yemekleri yapıp hünerlerini sergiledi. Çukurova Üniversitesi Dış İlişkiler...

HABERİ OKU
18
Nis 2014
Çeyizlik lezzetler görücüye çıktı

Kayseri Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nin Uygulama Oteli lokantasında düzenlenen yarışmayı; Kayseri Vali Vekili Erdoğan Aygenç, Vali Yardımcısı Yasemin Özata Çetinkaya, Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ün eşi Gül Düzgün, İl Kültür...

HABERİ OKU
18
Nis 2014
Edirne 'Ciğer Festivali'ne hazırlanıyor

Her yıl bahar ayında bir çok festivale imza atan Edirne Belediyesi bu yıl ilk festivaline Bando ve Tava Ciğer Festivali ile başlayacak.4 yıldan beri bahar aylarında gerçekleştirilen Tava Ciğer Festivali'nin çeşitli etkinliklerle 3 gün boyunca...

HABERİ OKU
18
Nis 2014
Turizme Türk mutfağı dopingi

Kuşadası Belediyesi'nin katkılarıyla Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen kurutulmuş yemek ziyafetinde izdiham yaşandı. Kuşadalıların yanı sıra tatile gelen yerli ve yabancı turistlerinde büyük ilgi gösterdiği...

HABERİ OKU
18
Nis 2014
Ceviz kabuğunun sucuktaki mucizesi

Kayseri'de iki ortaokul öğrencisi, sucuk yapımında kanserojen etkileri olan kimyasal maddeler yerine, ceviz kabuğu tozunu kullanarak, organik sucuk üretti. Öğrenciler Ali Barış Üstündağ ve Yaşar Esener, Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK...

HABERİ OKU
18
Nis 2014
Giresun'da yöresel lezzetler yarıştı

Giresun Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında farklı sunum ve lezzetlerin yer aldığı "Yöresel Tatlar Yemek Yarışması" düzenledi. Jüri üyelerinden Giresun Üniversitesi Dereli Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta...

HABERİ OKU
18
Nis 2014
Osmanlı çeşmesinden şerbet aktı

Peygamberimiz Hz. Muhammed'in doğum gününün de içinde bulunduğu Kutlu Doğum Haftası nedeni ile Nazilli Belediye meydanındaki Osmanlı Çeşmesi'nden yine şerbet aktı. Kutlamalar çerçevesinde Nazilli Belediyesi tarafından hazırlanan...

HABERİ OKU
18
Nis 2014
Pınar'a müşteri memnuniyeti ödülü

Pınar, Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi'nde meyve suyu kategorisinde üç yıl üst üste birincilik ödülünü kazanarak, sürdürülebilir başarı ödülüne layık görüldü. Pınar, meyve suyu kategorisinde müşteri memnuniyeti en yüksek...

HABERİ OKU
18
Nis 2014
Bir markamız daha Körfez'e giriyor

Namet, Yörsan, Kemal Kükrer gibi Türkiye'nin gıdada önde gelen gıda markaları ile yabancıların yaptığı ortaklıklara bir yenisi eklenmek üzere. Türkiye'nin en eski markalarından olan ve 1923 yılında kurulan Kayserili Şahin Sucuk'a...

HABERİ OKU
18
Nis 2014
Kebap yerken zehirlenmeyin!

Adana'daki Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Işıl Var, kentin simgesi olan Adana kebabının az pişmesi halinde gıda zehirlenmesine neden olabileceği uyarısında bulundu. Adana kebabının...

HABERİ OKU
18
Nis 2014
Türk mutfağı turizme çok şey katar

GIDAVİTRİNİ - Okan Üniversitesi ile TUYED'in ortaklaşa düzenlediği 'Turizmin Yükselen Yıldızı Gastronomi'den Nasıl Yararlanmalı?” başlıklı panelde konuşan gazeteci-yazar Ahmet Örs, Türk mutfağının Michelin yıldızına...

HABERİ OKU
18
Nis 2014
Hijyen'de 5 Temmuz kritik gün

Türkiye genelinde 5 Temmuz 2014'te yürürlüğe girecek olan yönetmeliğe göre hijyen belgesi almayan esnaflar para cezası ile karşı karşıya kalacak. Aydın'ın Didim ilçesinden esnafa önemli hijyen uyarısı geldi. Didim Esnaf ve Sanatkarlar...

HABERİ OKU
18
Nis 2014
Topraksız Osmanlı çileği yetiştirdi

Zonguldaklı genç çiftçi topraksız tarım yöntemiyle Ar-Ge serasında Osmanlı çileği yetiştirdi.Alaplı ilçesinde Yıldır Ulukaya (30) isimli genç bölgede bir ilki gerçekleştirerek Osmanlı çileğini 40 metrekarelik serasında yetiştirdi....

HABERİ OKU
18
Nis 2014
Fındık üreticisinin 7 talebi var

Ordu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Servet Şahin ile Giresun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, fındıkta yaşanan sıkıntılara dikkat çeken ortak bir bildiri yayınladılar. Bildiride sorunun bir felakete dönüşmemesi için acil...

HABERİ OKU
18
Nis 2014
Diyarbakır'da gıda zehirlenmesi

Diyarbakır'ın Ergani ilçesi Kız Meslek Lisesi'nde taşımalı eğitim gören 22 öğrenci, öğlen yedikleri kumanyadan zehirlendi.Mide bulantısı ve karın ağrısı şikayetiyle kaldırıldıkları Ergani Devlet Hastanesi'nde tedavi...

HABERİ OKU

banner50

banner52