Selami Türkoğlu
Yönetici
28
Nis 2014
Lezzetin Veliaht’ı kapılarını açtı!
GIDAVİTRİNİ - Farklı tatları alternatif sunumlarla deneyimlemekten hoşlanan et tutkunları için yepyeni bir lezzet durağı olan Veliaht, kapılarını lezzet tutkunlarına açtı. İş ve konut projeleriyle İstanbul'un yükselen semtlerinden...
HABERİ OKU28
Nis 2014
'Şeker'i nar ekşisiyle yendi
Antalya'nın Finike ilçesine bağlı Gökbük köyünde yaşayan şeker hastası Ahmet Bozkaya, kendi ürettiği nar ekşisi sayesinde kendini tedavi ettiğini söyledi. Gökbük köyünde yaşayan 65 yaşındaki Ahmet Bozkaya, nar meyvesinden kendi...
HABERİ OKU28
Nis 2014
60 milyon lira ceza bile uslandırmadı
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, bozulmuş ve değiştirilmiş ürünleri piyasaya süren gıda sahtekârlarına, geçtiğimiz yıl 60 milyon lira ceza uyguladı. Türkiye gazetesinden Damla Paker'in haberine göre etten süte, baldan baharata,...
HABERİ OKU28
Nis 2014
Tüketiciye Adana karpuzu uyarısı!
Seyhan Ziraat Odası Başkanı Süleyman Girmen, İran'dan kaçak getirilen karpuzların, piyasada "Adana karpuzu" diye satıldığını bildirdi. Girmen, yaptığı açıklamada, Türkiye'dekarpuz hasadının ilk yapıldığı kentin Adana olduğunu...
HABERİ OKU28
Nis 2014
Enginarın çöpü de para ediyor
Mersin'in Silifke ilçesinde, Türkiye'de en erken üretilen Silifke enginarının hasadı başladı.Atakent Mahallesi'nde çilek ve domates yetiştiriciliği ile uğraşan Hamit Gönül, 5 yıldır Türkiye'de ilk hasat edilen Silifke...
HABERİ OKU28
Nis 2014
Hayvancılık için 'hibe' müjdesi
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, bu yıl çiftçilere ödenecek 9 milyar 700 milyon TL'lik karşılıksız hibe desteğinin 3 milyar lirasının hayvancılık alanında dağıtılacağını söyledi.Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı...
HABERİ OKU28
Nis 2014
Dondurma şovu Gauck'u büyüledi
Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Kahramanmaraş'ta onuruna hazırlanan dondurma şovunu izledi. Kahramanmaraş'ın dünyaca ünlü dondurma markası Mado'nun Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Atilla Kanbur'un sahnelediği şovu...
HABERİ OKU28
Nis 2014
Narenciye hasad sezonu kapandı
Coğrafi konumu ve iklim şartları nedeniyle Türkiye'nin en kaliteli narenciye türlerinin yetiştiği Dörtyol'da, narenciye sezonunun bitiminin habercisi olan ve halk arasında "mayıs portakalı" olarak bilinen "Valansia" türünün hasadı...
HABERİ OKU27
Nis 2014
Gıda dünyası Çukurova'da buluşacak
Adana Gıda Toptancıları Derneği işbirliği ile TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş. tarafından düzenlenen Çukurova Gıda, Gıda Teknolojileri Fuarı, 30 Nisan-3 Mayıs 2014 tarihleri arasında, TÜYAP Adana Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek....
HABERİ OKU26
Nis 2014
Yeşil çay nasıl hazırlanmalı?
Yeşil çayın, kalp-damar hastalıklarından kolesterole, antioksidan etkisinden dolayı kansere varana kadar çeşitli hastalıklara karşı koruyucu etkisi olduğu belirtiliyor. Türk Fitoterapi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ekrem Sezik, yeşil çayın...
HABERİ OKU26
Nis 2014
Sağlıklı beslenmek ama nasıl?
Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı'nın (SÜGAV) 7 Mayıs Çarşamba günü İstanbul Swissotel'de düzenleyeceği 2. Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi, alanının önde gelen bilim insanlarının katılımıyla gerçekleşecek....
HABERİ OKU26
Nis 2014
Üzüm 15 liradan pazara çıktı
Mersin'in Silifke ilçesinde ilk üzüm hasadı başladı. İlk hasad, Sarıcalar mahallesinde 1,5 dönümlük örtü altında Yalova İncisi cinsi üzüm üreten Mustafa Yılmaz'ın arazisinde gerçekleştirildi. Yılmaz, hasatta yaptığı açıklamada,...
HABERİ OKU26
Nis 2014
Türkiye bu sene kiraza doyacak
Manisa'da kiraz hasadına başlayan çiftçi son 20 yılın en bereketli sezonunu yaşıyor.Sezonun ilk hasadını yapan üreticinin erkenci kirazı, tüccarlar tarafından 15-20 liraya alıcı bulurken, bir yandan da Rusya ile 15 Avrupa ülkesine ihracat...
HABERİ OKU26
Nis 2014
Asma yaprağı mutfağa girdi
Türkiye'nin önde gelen bağcılık merkezlerinden Kilis'te, kilosu 7.50 TL. den satılan asma yaprağına Kilisliler rağbet gösteriyor. Asma yaprağına olan talep nedeniyle İzmir yöresi ile Gaziantep'in İslahiye ilçesinden bağ yaprağı...
HABERİ OKU26
Nis 2014
İlginç bir yemek servis hikayesi
İstanbul'da istedikleri gibi yemek hizmeti bulma konusunda sıkıntı çeken; çalışan, bekar ve şehirli 3 iş adamı; Cüneyt Gürbüz, Murat Demirhan ve Bülent Demirhan, bu doğrultuda çıktıkları yolda en lezzetli ve güvenilir alternatifi...
HABERİ OKU26
Nis 2014
Chakai’ler çaya sanat katıyor
Gurme çay kültürüne yeni bir soluk kazandıran ve dünyanın farklı ülkelerinden birçok çay çeşidini 2007 senesinden beri Türk tüketicileriyle buluşturan Chado, ünlü seramik sanatçısı Birsen Canbaz'ın Chado'ya özel tasarladığı...
HABERİ OKU26
Nis 2014
Dondurmayla ilgili önemli uyarılar
Kayseri Lokanta ve Pastacılar Esnaf Odası Yönetim Kurulu Üyesi Muammer Şahan, ülkemizde 2008 yılında 160 bin ton civarında kaydedilen dondurma tüketiminin, 5 yıl içerisinde yüzde 87,5 artışla 300 bin tona ulaştığını belirterek, dondurma...
HABERİ OKU26
Nis 2014
Adanalı tatlıcı 'Gül' bereketi yaşıyor
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Adana Ticaret Borsası'nın (ATB) davetlisi olarak 24 Nisan 2014 günü Adana'ya geldi. Cumhurbaşkanı Gül ATB'nin kuruluşunun 100. yılı dolayısıyla düzenlenen ödül ve temel atma törenlerine katıldıktan...
HABERİ OKU26
Nis 2014
Edirne Ciğer Festivali başladı
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne Belediyesi'nce bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali kortej yürüyüşüne katıldı. Belediye önünden başlayan kortejde belediye bandosunun yanı sıra Romanya,...
HABERİ OKU25
Nis 2014
Dilimlenmiş yiyecek çocuğu sakinleştiriyor
ABD'deki Cornell Üniversitesi'nden bilim adamlarının 6-10 yaşındaki çocukların katılımıyla yaptığı araştırma, elma, mısır koçanı ve tavuk budunun bütün halde verilmesi durumunda çocukların daha huzursuz ve saldırgan olduğunu...
HABERİ OKU25
Nis 2014
1 milyon Türk 94 bin ton bal üretiyor
Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Bahri Yılmaz, Türkiye'de 6,5 milyon civarında arı kovanı bulunduğunu ve yıllık 94 bin ton bal üretildiğini bildirdi. Asya Arıcılar Birliği ile Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez...
HABERİ OKU25
Nis 2014
Buğday ithalatına karşı yeni proje
Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM), Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM), Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Konya Ticaret Borsası ve Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nin ortaklaşa hazırladığı...
HABERİ OKU25
Nis 2014
Anne adaylarına ananas tavsiyesi
Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, anne adayları için Ananas tavsiyesinde bulundu.Faydaları saymakla tükenmeyen ananasın düzenli olarak gebelikte tüketildiğinde anne adaylarının sağlığına olumlu etki yaptığını belirten Uzman Diyetisyen...
HABERİ OKU25
Nis 2014
Baklava yeteri kadar tanıtılmıyor
Baklavacılar, son dönemlerde sağlıklı beslenme adı altında bir dilim baklavadan bile kaçış başladığını söyledi. Dengesiz yenen her şeyin zarar olduğu konusunda birleşen ve 'Tabii ki her şeyde olduğu gibi azı karar, çoğu zarar”...
HABERİ OKU