09
Mayıs 2014
Dünya Türk kekiği tüketiyor

Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, Pamukkale ilçesi'ne bağlı Gözler, Uzunpınar, Kurtluca, Güzelpınar, Akçapınar, Eymir ve Haytabey mahallelerinde Türkiye kekik üretiminin yüzde 85'inin yapıldığını söyledi. Bölgede yaklaşık...

HABERİ OKU
09
Mayıs 2014
Süt sevmiyorsa dondurma yedirin

Dondurmanın, çocukların büyüme ve gelişmesinde oldukça yararlı bir besin olduğunu söyleyen Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Aliye Özenoğlu, süt sevmeyen çocukların dondurma...

HABERİ OKU
09
Mayıs 2014
Hangi meyve ne kadar tüketilmeli?

Diyetisyen Pınar Hamurcu beslenmemizde önemli yer tutan meyveleri ele aldı. Hangi meyve ne kadar tüketilmeli? Meyvelerin sağladığı faydalar neler? Meyve tüketiminde nelere dikkat etmeliyiz? İçerdiği önemli besin ögeleri Sebzelerdeki gibi, meyvelerinde...

HABERİ OKU
09
Mayıs 2014
Kahve gözün ferini artırıyor

ABD'deki Cornell Üniversitesi'nden bilim adamlarının fareler üzerinde yaptığı araştırma, kahvede büyük oranda bulunan klorojenik asit adlı maddenin görme yeteneğindeki azalmayı önlediğini ortaya koydu. Araştırma, saf kahvede yüzde...

HABERİ OKU
08
Mayıs 2014
Lezzetine aldanıp zehirlenmeyin

Yağışın bol olduğu ilkbahar ve sonbaharda özellikle kırsal alanlarda doğal olarak yetişen ve lezzeti ile öne çıkan mantarlar, zehirlileriyle ayırt edilmesi oldukça güç. Yanlışlıkla tüketilen zehirli mantarlar ölüme yol açabiliyor. Doğal...

HABERİ OKU
08
Mayıs 2014
Etsiz köfte oyunu deşifre oldu

Gıda tetöristleri yine sahtekarlıkta sınır tanımadı. Cüneyt Asan, Show Ana Haber'de etsiz köftenin nasıl yapıldığını gösterdi. İşte gıda teröristlerinin akıl almaz yöntemi... VİDEO İÇİN TIKLAYIN Ünlü restoran sahibi Cüneyt...

HABERİ OKU
08
Mayıs 2014
Ucuz domatesi unutun uyarısı!

Antalya bölgesinde domates ekim alanlarında 2010 yılında büyük zarara neden olan "tuta absoluta" isimli zararlının bölgede yeniden görülmeye başladığı ve önlem alınmazsa domates üretiminin büyük risk altında olduğu bildirildi. Antalya...

HABERİ OKU
08
Mayıs 2014
Çocuklara mutlaka sütü sevdirin

Çocuklukların ileriki dönemlerde de yaşam kalitesini ve sağlığını bozabilecek bu eksikliklere karşı erken yaşlarda önlem alınması gerekmektedir. Memorial Şişli Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü'nden Uz. Dr. Dicle...

HABERİ OKU
08
Mayıs 2014
Genç aşçılar yeteneklerini sergileyecek

1977 yılından bu yana Chaîne des Rôtisseurs Derneği'nin genç aşçılara beceri ve yaratıcılıklarını uluslararası arenada sergileme fırsatı sunan organizasyonu 'Uluslararası Genç Aşçı Yarışması” nın Türkiye elemeleri 12...

HABERİ OKU
08
Mayıs 2014
Yöresel lezzetler tescille korunur

Coğrafi İşaret Tescili'nin yöresel ürünleri koruma altına alıp değerini artırdığının altını çizen Türkiye'nin patent ve marka tescil alanında lideri olan Destek Patent, tescil başvurularında yöresel ürünler açısından Ege...

HABERİ OKU
08
Mayıs 2014
Beyaz etçilere akademik destek

Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (Besd-Bir) tarafından düzenli olarak organize edilen tesis gezileri devam ediyor. Farklı üniversitelerin Tıp Fakültelerindeki Profesör, Doçent, Uzman doktorların yanı sıra öğretim...

HABERİ OKU
08
Mayıs 2014
Balparmak'tan iki yeni bal

Bal pazarının lider markası Balparmak, ürün ailesine yeni katılan Balparmak Özel Lezzetler Serisi: Monoflora ile birlikte kestane ve narenciye ballarını tüketicilerin beğenisine sunuyor. 460 gramlık cam kavanozlarda satışa sunulan Balparmak...

HABERİ OKU
08
Mayıs 2014
Karadut çiftçinin yüzünü güldürdü

Osmaniye'de, hububat tarımından vazgeçerek karadut meyvesi yetiştirmeye başlayan çiftçi, 3 yılda ürün almaya başlamanın sevincini yaşıyor. Kadirli ilçesine bağlı Kümbet köyünde çiftçilik yapan ziraat mühendisi İsmet Soytorun,...

HABERİ OKU
07
Mayıs 2014
SÜGAV Bilim Ödülü sahibini buldu

GIDAVİTRİNİ - Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı (SÜGAV) tarafından 7 Mayıs 2014 Çarşamba günü Swissotel'de düzenlenen '2. Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi”nin bu seneki teması, 'Her şey daha iyi bir...

HABERİ OKU
07
Mayıs 2014
Coca-Cola'dan BVO açıklaması

Coca-Cola'nın, kullanımı tartışmaya yol açan katkı maddesi olan BVO'YU (Bromlu Bitkisel Yağ) içeceklerinden çıkartmaya hazırlandığı haberi üzerine kurumdan konuyla ilgili bir açıklama yapıldı. Coca-Cola Türkiye tarafından yapılan...

HABERİ OKU
06
Mayıs 2014
Dondurma hakkında hayati uyarı!

GIDAVİTRİNİ - TMMOB Gıda Mühendisleri Odasıİstanbul Şube Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Kuru, yaz sıcaklarında tüketicilerin serinlemek amacıyla en fazla yüklendiği dondurma hakkında önemli uyarılarda bulundu. Gıda Mühendisleri Odasıİstanbul...

HABERİ OKU
06
Mayıs 2014
Hamburger yerine lahmacun tüketin

Dünyanın en büyük problemlerinden olan fast food son yıllarda Türk mutfağının da önemli sorunlarından biri haline geldi. Hamburger tarzı fast food gıdalar, besin değerlerinin düşük, kalori oranının yüksek oluşu ve içerdikleri koruyucu,...

HABERİ OKU
06
Mayıs 2014
Peru mutfağı vitrine çıktı

Peru Mutfağı Tanıtım Kokteyli, Peru Türkiye Büyükelçisi Jorge Abarca'nın ev sahipliğinde Latin Amerika ülkelerinin diplomatik temsilcileri, iş adamları, turizm sektörü ve Türk basın mensuplarının katılımıyla Frankie Restaurant'ta...

HABERİ OKU
06
Mayıs 2014
17'lik tüketici Coca-Cola'yı dize getirdi

Coca-Cola, kullanımı tartışmaya yol açan katkı maddesi olan BVO'YU (Bromlu Bitkisel Yağ) içeceklerinden çıkartmaya hazırlanıyor. Şirket kararı, internet üzerinden bu taleple yürütülen imza kampanyası üzerine aldı.BVO, Coca-Cola'nın...

HABERİ OKU
06
Mayıs 2014
Türk Mutfağı Washington’da tanıtılıyor

Yıllardır en iyi etnik festival seçilen geleneksel Washington Türk Festivali ve Washington Belediyesi tarafından resmi olarak tanınan Türk Kültürü Ayı projesini hayata geçiren Washington Türk-Amerikan Derneği ATA-DC, hem gönülleri hem de mideleri...

HABERİ OKU
06
Mayıs 2014
Eker'den kırmızı et açıklaması

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Türkiye'nin hayvancılığı gelişiyor. 420 bin ton kırmızı et üretimini 1 milyon tona çıkardık. 8 milyon ton süt üretimini 18 milyon tona yükselttik. Küçükbaş hayvan varlığı 31 milyondan...

HABERİ OKU
05
Mayıs 2014
Mevsimin ilk taze peyniri sofrada

Kilis'te yılın ilk taze koyun ve keçi peyniri görücüye çıktı. Bölgeye has lezzeti ve tadıyla meşhur olan taze koyun peyniri bu yıl yağışların mevsim normallerinde görülmesi üzerine, buna paralel olarak üretiminde artışı da beraberinde...

HABERİ OKU
05
Mayıs 2014
Balık ihracatı rekor kırdı

Türkiye İstatistik Kurumundan edinilen bilgiye göre Muğla'da ihracat yüzde 58.8 oranında arttı.Bu artışla Muğla mart ayında 36 milyon 30 bin dolar ihracat yaptı. Mart ayı verilerine göre Muğla'dan yapılan ihracatta balıklar, kabuklu...

HABERİ OKU
05
Mayıs 2014
Zayıflamak için dünyaları harcıyoruz

Türkiye nüfusunun yüzde 32.8'inin obez olduğunu belirten Diyetkolik.com kurucusu Sungun, "Türkiye'de zayıflamak için, spordan sağlıklı ürünlere kadar yılda 5 milyar dolar harcanıyor" dedi. Diyetkolik.com Kurucu Ortağı ve Genel...

HABERİ OKU

banner50

banner52