12
Mayıs 2014
Ezber bozan 'balık yağı' açıklaması

Ottawa Üniversitesi Kalp Enstitüsü bilimadamlarından oluşan ekibin lideri Dr. Fodor, Danimarkalı Dr. Bang ve Dr. Dyerburg tarafından 1970'li yıllarda "Balık yağı"nın faydalarına ilişkin yapılan orijinal çalışmanın, bilinenden farklı...

HABERİ OKU
12
Mayıs 2014
Buğday zirvesi Ankara'da toplanıyor

Haber / Halim Utlu Ankara'da "Hasada Doğru Türkiye ve Dünya'da Buğday" konulu konferans düzenleniyor. Toplantıda, kuraklığın etkilediği Türkiye'de, hasatla birlikte oluşacak yeni dengeler, üretim ve ithalat rakamları hakkındaki...

HABERİ OKU
10
Mayıs 2014
Gölevez patatese alternatif oldu

Mersin'in Anamur ilçesinde 'Gölevezin Bilimsel Olarak Yetiştiriciliği ve Sağlık İçin Önemi” konulu bir konferans düzenlendi. Gıda Yüksek Mühendisi Bilim Adamı Mevlüt Şen, 1996 yılından bu yana patatese alternatif bir ürün olarak...

HABERİ OKU
10
Mayıs 2014
Tarım ve gıdada GDO’ya hayır

Nilüfer Belediyesi'yle 'GDO'ya Hayır Platoformu” işbirliğiyle düzenlenen toplantıda, GDO'nun toplum sağlığı açısından zararları masaya yatırıldı. Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Ahmet Ataklı, yapılan...

HABERİ OKU
10
Mayıs 2014
Çay üreticisine kalite çağrısı

GIDAVİTRİNİ -​Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, ÇAYKUR Genel Müdürlüğünde düzenlenen, 2014 Yılı Yaş Çay Alım Kampanyası açılış törenine katıldı. Törende yaptığı konuşmada "Bu sene de 1,23 liraya, 5 kuruş ilave...

HABERİ OKU
10
Mayıs 2014
Zeytinyağı ihracatında çıta yükseldi

Ege İhracatçı Birlikleri'nde geçtiğimiz ay gerçekleştirilen Genel Kurul Toplantıları sonrasında Yönetim Kurulları ve Tanıtım Komiteleri şekillenmeye devam ediyor. ZZTK başkanlığına Mehmet Kadri Gündeş gelirken, Başkan Yardımcısı...

HABERİ OKU
10
Mayıs 2014
Bakliyattan 611 milyon dolar kazandık

Nisan ayında hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamülleri sektöründe 611 milyon dolarlık ihracat gerçekleşti. En çok ihracat Ortadoğu ülkelerine yapıldı. İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nden...

HABERİ OKU
10
Mayıs 2014
Anneye 'engelsiz pasta' jesti

GIDAVİTRİNİ -Belçikalı ekmek, pasta ve çikolata hammadde üreticisi Puratos'un, Anneler Günü'ne özel olarak düzenlediği geleneksel 'Anne Sana Pasta Yaptım” etkinliğinin bu yıl üçüncüsü 11 Mayıs'ta Ankara'da engelli...

HABERİ OKU
10
Mayıs 2014
Fırıncılardan ekmek zammı açıklaması

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmeğe şu anda zam yapılmayacağını, ekmek fiyatlarını belirleyecek un fiyatlarının, buğday hasadı sonrası şekilleneceğini bildirdi. Balcı, "kuraklık nedeniyle buğday fiyatlarında...

HABERİ OKU
10
Mayıs 2014
Çay üreticisine fiyat garantisi

Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker tarafından 1,38 lira fiyat, 12 kuruş destekleme pirimi olmak üzere 1,5 lira olarak açıklanan 2014 yılı yaş çay alım fiyatına ilişkin, "Üreticileri...

HABERİ OKU
09
Mayıs 2014
Kuraklık kuru gıdayı etkilemeyecek

Yağışların devam etmesiyle kuraklığın ülkemizdeki tarımsal üretim üzerindeki etkisinin azaldığı belirtilerek 2014 yılı hasatının iyi olacağı ve fiyatların düşeceği açıklandı. Çukurova yöresinde üretim yapan çiftçiler, yeterli...

HABERİ OKU
09
Mayıs 2014
İncirde hidrojen peroksit tehlikesi

Germencik İncir İşletme Müdürlüğü'nde gerçekleşen ziyarete Aydın Ticaret Odası (AYTO) Meclis Başkanı A. Sefa Yüksel, Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken, Meclis Başkan Yardımcısı Fatih Namık Talay, Yönetim Kurulu Üyesi Sertuğ...

HABERİ OKU
09
Mayıs 2014
Gedelek turşusu marka oluyor

Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Murat Öztürk ve Genel Sekreter Gürol Erol, İlçemiz Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer'i ziyaret ederek Gedelek turşularının markalaşması konusunda yapılan çalışmalar içinde yer alan...

HABERİ OKU
09
Mayıs 2014
'Sağlıklı tabak'ta neler bulunmalı?

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Seçil Özkan, Hekimevinde düzenlenen etkinlikte, gerekli enerji ve besin öğelerinin her birinin yeterli miktarda alınması ve vücutta uygun şekilde kullanılmasını, "yeterli ve dengeli" beslenme olarak tanımladıklarını...

HABERİ OKU
09
Mayıs 2014
Antep mutfağına hayran kaldılar

Gaziantep'te bulunan National Geographic Dergisi'nin Washington Merkezi'nden Cristopher Thornton başkanlığındaki heyet, Şirehan Otel'de denediği kebap çeşitlerine hayran kaldı. Gaziantep'in tarihi ve kültürel değerlerini...

HABERİ OKU
09
Mayıs 2014
Karyağdı Armudu'na iadei itibar

Antalya Ticaret Borsası (ATB) Türkiye'nin dört bir yanında Ankara armudu olarak satışa sunulan Korkuteli'nin Karyağdı Armudu'nun tescillenmesi için, Türk Patent Ensitüsüne başvuruyor. ATB Başkanı Ali Candır ise Borsa olarak...

HABERİ OKU
09
Mayıs 2014
Kaymaklı helva 'mesir'e rakip oldu

Her yıl Hıdırellez şenliklerinde tezgâhlarda yer alan ve o gün şenliğe katılan herkesin yediden yetmişe alıp evine götürdüğü cevizli helva (kaymaklı helva) enerji veren özelliği ve lezzetiyle Manisa'nın mesir macununu aratmıyor....

HABERİ OKU
09
Mayıs 2014
Organik tarımda dev işbirliği

Uludağ Yaş Sebze Meyve İhracatçıları Birliği ev sahipliğinde UİB Konferans Salonu'nda gerçekleşen panelde, organik tarımın yaygınlaştırılması ile sağlıklı bir zeminde üretimden ihracata ve ithalattan tüketime kadar olan süreçte,...

HABERİ OKU
09
Mayıs 2014
Marketler poşet yerine file öneriyor

Pazar günü ve dini bayram günlerinde marketlerin tatil olmasını isteyen TPF Başkanı Mustafa Altunbilek, Ankara PERDER Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin'i ziyaretti. Türkiye Perakendeciler...

HABERİ OKU
09
Mayıs 2014
Özsüt lezzeti Çukurambar'da

Özsüt, Ankara Çukurambar'da yeni şubesini açtı. Marka, Günlük ve dönemlik olarak lezzet eğitimlerinin verileceği Özsüt Akademi'nin Türkiye'deki ilk şubesini de yine Çukurambar'da açmaya hazırlanıyor. 182'inci şubesini...

HABERİ OKU
09
Mayıs 2014
Ordu organik fındığın başkenti oldu

Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Musa Sağlam, il genelinde organik fındık üretiminin her geçen yıl arttığını belirterek, 'Ordu ili organik fındık üretiminde lider durumdadır' dedi. Kimyasal madde ve tarım ilacı kullanılmadan...

HABERİ OKU
09
Mayıs 2014
Çin'deki nehirler zehir saçıyor

Şinhua ajansının Çin Bilim Bülteni adlı akademik dergideki rapora dayandırarak verdiği haberde, ülkedeki yüzey sularında ilaç ve kişisel bakım ürünlerine rastlandığı kaydedildi. Nehirlerde yapılan araştırmalarda kişisel bakım ürünlerinin...

HABERİ OKU
09
Mayıs 2014
Fındık ithaline 'kötü niyet' itirazı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Arsin Ziraat Odası Başkanı Hasan Kozoğlu, fındık ithalatı yapılmaması gerektiğini bildirerek, 'Yaşanan don olayından oluşan zararı fındık ithal edip sonra ihraç ederek...

HABERİ OKU
09
Mayıs 2014
Beyaz et üretimi 2 milyon tonu geçecek

Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği Başkanı (BESD-BİR) Sait Koca, Türkiye'nin beyaz et üretiminin bu yıl 2 milyon tonun üzerine çıkacağını söyledi. Koca, yaptığı açıklamada, Türkiye'de beyaz et sektörünün...

HABERİ OKU

banner50

banner52