15
Mayıs 2014
Limonu sofranızdan eksik etmeyin

Uzman Diyetisyen Işın Sayın, gebelik döneminde demir ihtiyacının arttığını belirterek, anne adaylarının et ürünleriyle birlikte bitkisel demir kaynağı olan gıdaları günlük tüketmelerini söyledi. Sayın, "Anne adayları limonu da sofranızdan...

HABERİ OKU
14
Mayıs 2014
Sultandağı kirazı dünyada tek

Sultandağı Belediye Başkanı Osman Acar, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nu ziyaret etti. Balkanlıoğlu, Acar'a hitaben 'Dünyaca ünlü ve ismi tescillenerek ‘Tadiki' olan Sultandağı kirazımız lezzetiyle ve kalitesiyle...

HABERİ OKU
14
Mayıs 2014
Çorum lezzetleri Dubai'de vitrine çıktı

Yeşilırmak Havzası Turizm Destinasyonu Orta Doğu'nun en büyük ve önemli turizm fuarı olan ve 05-08 Mayıs 2014 tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentinde gerçekleştirilen Arabian Travel Market Turizm Fuarında tanıtıldı....

HABERİ OKU
14
Mayıs 2014
Gıda mühendisleri Bakan'a gitti

GIDAVİTRİNİ -Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığıyla Gıda Mühendisleri Odası arasında süregelen gerginlik, tatlıya mı bağlanıyor. İşsiz gıda mühendislerinin dramı ve gıda denetimlerinin yetersizliği nedeniyle zaman zaman iki kurum...

HABERİ OKU
14
Mayıs 2014
Engelsiz lezzet, engelsiz mutluluk

Araştırmalar, dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 15'nin engelli olduğunu gösteriyor ve engellilik insanlığın ortak sorunlarından en önemlisi. Bu nedenle, Birleşmiş Milletler tarafından 156 ülkede engellilerin yaşadığı sıkıntılara...

HABERİ OKU
14
Mayıs 2014
Ülker Golf liderlik hedefliyor

Milli tat Maraş dondurması Ülker Golf'le dünya pazarlarına yelken açıyor. Kahramanmaraş'ta faaliyete geçen fabrikasında keçi sütü ve sahlep ile üretilen gerçek Maraş dondurmasını tutkunlarıyla buluşturan Ülker Golf, Türkiye'nin...

HABERİ OKU
14
Mayıs 2014
Türkiye genç aşçılarını seçti

GIDAVİTRİNİ -1977 yılından bu yana Chaîne des Rôtisseurs Derneği'nin genç aşçılara beceri ve yaratıcılıklarını uluslararası arenada sergileme fırsatı sunan organizasyonu 'Uluslararası Genç Aşçı Yarışması”nın Türkiye...

HABERİ OKU
14
Mayıs 2014
Tüketici daha ucuz ete ulaşabilir

GIDAVİTRİNİ -Besi Sığırcılığı Sempozyumu'nda bir konuşma yapan Ulusal Kırmızı Et Konseyi (UKEK) ve Türkiye Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Derneği (ETBİR)Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bılıkçı, Türk hayvancılık...

HABERİ OKU
13
Mayıs 2014
Bir lezzet daha yok oluyor!

Yörüklerin en sevdiği besinlerin arasında yer alan ve temel gıda olarak tükettikleri bazlama ve yufka geleneği Aydın'da unutulmaya yüz tuttu. Daha çok makineler tarafından yoğrulan hamur ve açılan yufkaları, el ile yapan kadın sayısının...

HABERİ OKU
13
Mayıs 2014
Yumurta üretimi Mart'ta azaldı

Türkiye genelinde martta yumurta üretim miktarı, bir önceki aya göre yüzde 0,2 azaldı.Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mart ayına ilişkin kümes hayvancılığı üretimi istatistiklerini açıkladı. Buna göre, martta mevsim ve takvim etkisinden...

HABERİ OKU
13
Mayıs 2014
Van'da büyük göç başladı

Van'da, bölgenin önemli değerlerinden olan ve Alaska'daki somon balıkları gibi akıntının tersine yüzerek adeta uçarcasına derelere akın eden inci kefalinin göçü başladı.Van Gölü'nün tuzlu ve sodalı suyunda yaşayabilen...

HABERİ OKU
13
Mayıs 2014
Sudan Afrika pazarına kapı oluyor

Türkiye tarihinde ilk defa devlet ve özel sektör işbirliğiyle Sudan'dan 99 yıllığına tarım arazisi kiraladı.Yapılan anlaşmayla ülkede bulunan 780 bin dönümlük arazide yetişecek ananas, mango, avakado, pepino jambu, kanola, pamuk ve...

HABERİ OKU
13
Mayıs 2014
Kırmızı et ilk çeyrekte azaldı

Türkiye'de toplam kırmızı et üretimi, bu yılın ilk çeyreğinde Kurban Bayramı'nın gerçekleştiği bir önceki döneme göre yüzde 49,8, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 11,3 azaldı. Türkiye İstatistik Kurumu, "Kırmızı...

HABERİ OKU
12
Mayıs 2014
Kuruyemiş pazarını zam kilitledi

Antep fıstığı, fındık ve kuru kayısı gibi Türk halkının kuruyemiş olarak bolca tükettiği ürünlerde doğal afetler nedeniyle fiyatlar ortalama 2 kat artınca pazar durma noktasına geldi. Antep fıstığında geçen sezon üretimin büyük...

HABERİ OKU
12
Mayıs 2014
Kütahya'da Alabalık Festivali coşkusu

Bu yıl ikincisi düzenlenen Kütahya Alabalık Festivali kapsamında, 700'den fazla kişiye balık ikram edildi. Zafer Meydanı'nda düzenlenen festivalde, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, vatandaşlara balık...

HABERİ OKU
12
Mayıs 2014
Burdur lezzetleri mest etti

Burdur'un yöresel tatlarını gelecek nesillere aktarmak ve unutulmamasını sağlamak için düzenlenen yemek yarışmasında testi kebabı, erişte pilavı, hamur işi, un çorbası, diğer yöresel yemek ve tatlılar değerlendirmeye alındı. Yarışmanın...

HABERİ OKU
12
Mayıs 2014
Mayıs yağmuru bakliyata umut oldu

Türkiye Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği Genel Başkanı Fehmi Kiraz, "Yağmurlar hububat için gecikti. Buğdayda hasat zamanı geldi. Ancak bu son yağışlar, İç Anadolu ve Güney Doğu Anadolu Bölgelerinde nohut ve mercimek gibi bakliyat türünde...

HABERİ OKU
12
Mayıs 2014
Maraş'ta Türk şekerini konuştular

‘Şekerin Geleceği 3. Uluslararası Sempozyumu'nda gıda ve şeker sektörünün önemli isimlerini bir getirdiği sempozyuma iktidar ve muhalefet partileri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Türk-İş Başkanı Ergun Atalay, Uluslararası...

HABERİ OKU
12
Mayıs 2014
Altın Arı Ödülü sahibini buldu

GIDAVİTRİNİ -Bal ve Arı Ürünleri Tanıtım ve Araştırma Derneği, Adana Arı Yetiştiricileri Birliği ve Adana Ticaret Borsası, bu yıl 5′incisi düzenlenen ‘Narenciye Balı Hasadı Töreni'ni Recai Gizer'e ait narenciye bahçesinde...

HABERİ OKU
12
Mayıs 2014
Başbakan'dan donzede çiftçiye müjde

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, don ve dolu afeti nedeniyle çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri'ne olan tarımsal kredi borçlarının ertelenmesini kapsayan kararın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından...

HABERİ OKU
12
Mayıs 2014
Yorgunluğa karşı C vitamini

GIDAVİTRİNİ -C vitamini ihtiyacı genellikle soğuk algınlığı gibi hastalık dönemlerinde akla gelmektedir. Oysaki eksikliği halinde bağışıklık sistemi zayıflamakta ve pek çok hastalık ortaya çıkabilmektedir. Özellikle mevsim geçişlerinde...

HABERİ OKU
12
Mayıs 2014
Karadeniz'de kivi devrimi

Rize Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Nevzat Paliç, AA muhabirine, kivi üretiminin Türkiye'de 25 yıldır yapıldığını, yılda 40 bin ton üretim, 70 bin tonun üzerinde tüketim gerçekleştirildiğini belirterek, Yalova, Adapazarı, Samsun,...

HABERİ OKU
12
Mayıs 2014
Türkiye tarımda kendine yetiyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2012-2013 dönemine ilişkin Bitkisel Ürün Denge Tablolarını açıkladı. Buna göre, "Tahıllar ve Diğer Bitkisel Ürünler" kategorisinde en yüksek yeterlilik derecesi yüzde 122,4 ile kırmızı mercimekte gerçekleşti....

HABERİ OKU
12
Mayıs 2014
Rusya Türk domatesine kapalı!

Novorossiysk limanında Rusya federal bitki koruma ve karantina Servisi Rosselhoznadzor'un denetçileri tarafından Türkiye'den Batı çiçek tripsi ile bulaşık domates partisinin devlet sınırı üzerinden taşınması yeltenişi önlendi....

HABERİ OKU

banner50

banner52