26
Mayıs 2014
Tatlıses lezzeti Avrupa'ya açılıyor

GIDAVİTRİNİ -Almanya ve Hollanda'da master franchise anlaşmalarına imza atanTatlıses Çiğ Köfte, 2014 sonuna kadar 4 ülkede 40 şubeye ulaşmayı hedefliyor. Yeni yatırımları sonucunda, distrübütörlük verdiği her bir master franchisea...

HABERİ OKU
26
Mayıs 2014
Gözü kapalı yemek kitabına ödül

Aşçı ve yemek yazarı Ömür Akkor'un görme engelliler için yazdığı ‘Mutfaktan Güzel Kokular Geliyor' adlı yemek kitabı, Çin'de düzenlenen ‘Gurme Yemek Kitabı Ödülleri' etkinliğinde ‘Avrupa'nın en iyi yardımlaşma...

HABERİ OKU
25
Mayıs 2014
Türes Ali Tatlıdil'le devam dedi

Tüm Restoranlar, Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği'nin (TÜRES) 6. Olağan Genel Kurulu ve 10. Yıl Kutlaması 24 Mayıs Cumartesi günü Tekstilkent Ramada Otel'de gerçekleşti. Kurulda yapılan başkanlık seçimlerinde mevcut başkan Ali...

HABERİ OKU
24
Mayıs 2014
Ana Gıda'nın ihracat mutluluğu

Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından 2002 yılından bu yana her yıl Türkiye'nin ihracat performansı değerlendirilerek açıklanan "İhracat İlk 1000"de Ana Gıda, 619. sıraya yerleşti. Ana Gıda, 'İlk Beş Yüz ve İkinci Beş...

HABERİ OKU
24
Mayıs 2014
Yılın sosyal girişimcisi aranıyor!

Metro Sosyal Girişimci Ödülleri 2014 içinbaşvurular uzatıldı.Proje için şimdiden 150'ye yakın aday, sosyal girişimci hikayelerini paylaştı. 30 Haziran'a kadar devam edecek başvurular sonucunda, farklı meslek gruplarını kapsayan...

HABERİ OKU
24
Mayıs 2014
Mövenpick Dondurma Günleri başlıyor

İsviçreli gurme dondurma ustası Mövenpick, Türkiye'de bir ilke imza atan Dondurma Günleri ile birbirinden farklı dondurmalı lezzetler ve çeşitli aktivitelerle, geçtiğimiz senelerde olduğu gibi bu sene de dondurma tutkunlarına çok özel...

HABERİ OKU
24
Mayıs 2014
En güzel sarmalar yarıştı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Zübeyde Hanım Kız Teknik Meslek Lisesi Mutfak Bölümü öğrencileri arasında gerçekleştirilen zeytinyağlı sarma yarışmasına ilgi yoğundu. Ayvalık'ta Gençlik Haftası sebebiyle düzenlenen yarışmada...

HABERİ OKU
24
Mayıs 2014
Süt üreticilerine hijyen eğitimi

Aydın genelinde faaliyette bulunan et ve et ürünleri tesisleri, kasaplar ile süt ve süt ürünleri tesislerindeki yetkililere hijyen eğitimi ve et ve süt ürünlerinde kullanılan katkı maddeleri konularında eğitim verildi. Aydın Gıda Tarım ve...

HABERİ OKU
24
Mayıs 2014
Pazarcıya 5 Temmuz uyarısı

Birçok sektör ve iş dalını kapsayan Hijyen Eğitimi Yönet­meliği, sebze ve meyve ticareti yapan manavları ve pazarcı esnafını da kapsıyor. İnegöl Sebze ve Meyveciler Odası, 5 Temmuz 2014 tarihine kadar hijyen eğitimi alması gereken manav...

HABERİ OKU
23
Mayıs 2014
Akdeniz mutfağının sağlık sırrı

Yapılan araştırmalarda zeytinyağı ve yeşil salatanın karışmasıyla nitröz yağ asidinin açığa çıktığı ve bu asidin de kan basıncını düzenlediği fark edildi. ABD Ulusal Bilim Akademisi'nin yayınladığı makalede, zeytinyağındaki...

HABERİ OKU
23
Mayıs 2014
Türkiye'nin fındık rekoltesi açıklandı

Melbourne'de yapılan Dünya Kabuklu Yemiş ve Kurutulmuş Meyve Kongresi'nde (World Nut and Dried Fruit Cognress) yapılan yuvarlak masa toplantısında bu yılki fındık rekoltesi açıklandı. Toplantıya başkanlık yapan Fındık Tanıtım...

HABERİ OKU
23
Mayıs 2014
Urmu Dut şurubu sezonu açıldı

Sağlığa olan faydaları ile bilinen ve Adıyaman gibi Gaziantep'te de yazaylarının vazgeçilmez içeceği olarak tüketilen Urmu Dut şurubu sezonu açıldı. Gaziantep'te 7 yıldır Urmu Dut Şurubu yapmakta olan Orhan Bozkurt, yaz aylarının...

HABERİ OKU
23
Mayıs 2014
Süt Günü'nde yoğurt konuşuldu

Bursa İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü iş birliği ile Bursa Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü 'Dünya Süt Günü” dolayısıyla 'Geçmişten Geleceğe Yoğurt” konulu panel düzenledi. Bursa Ticaret ve Sanayi...

HABERİ OKU
23
Mayıs 2014
Yemek israfına dijital önlem

Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel iletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinin tasarladıkları iPhone uygulaması ve tanıtım filmi çalışmaları, dünyanın en büyük işleme ve ambalaj fuarı olan Düsseldorf Interpack 2014'te...

HABERİ OKU
23
Mayıs 2014
Her mevsim enginar mutluluğu

İzmir'in Ödemiş ilçesinde en önemli geçim kaynağı sayılan patates ve karpuz üretimi, fiyat ve rekoltedeki istikrarsızlık nedeniyle alternatif ürünlerin gündeme gelmesine sebep oldu. Ege Üniversitesi Ödemiş Meslek Yüksekokulu'nun...

HABERİ OKU
23
Mayıs 2014
Unilever sostan çekildi

Uniever, sos markası Ragu ve Bertolli'yi 2.15 milyar dolara Japon şirketi Mizkan Group'a sattı. Sos markalarının yıllık 600 milyon doların üzerinde kâr elde ettiği belirtilirken, Unilever'in 1 milyar doların altındaki operasyonlarını...

HABERİ OKU
23
Mayıs 2014
Kuru meyveden yarım milyar dolar

Türkiye'nin yılın ilk 4 ayındaki kuru meyve ve mamulleri ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,5 oranında artarak 443 milyon 989 bin dolar oldu. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerinden derlenen bilgiye göre, geçen...

HABERİ OKU
22
Mayıs 2014
Gıda güvenliği tehdit altında!

Uzmanlara göre iklim değişikliği gıda güvenliği için tehdit oluşturuyor; atmosferdeki karbon dioksit oranının artması bitkilerin besin değerini düşürüyor. 2014 Ulusal İklim Değerlendirme Raporu'na göre giderek daha da şiddetlenecek...

HABERİ OKU
22
Mayıs 2014
Tahıl ve meyve üretimi düşecek

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı 2014 Bitkisel Üretim 1. Tahmini verilerine göre Türkiye'de tahıl ve meyve üretiminin, bir önceki yıla göre azalacağı tahmin edildi. Üretim miktarları, 2014 yılının ilk tahmininde...

HABERİ OKU
22
Mayıs 2014
Hurma ihracatında değişiklik

Tunus Cumhuriyeti Menşeli Bazı Tarım Ürünleri İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanması Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Bakanlar Kurulu Kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi....

HABERİ OKU
22
Mayıs 2014
Ayran sütten çok daha faydalıdır

Prof. Dr. Canan Karatay'dan yine ezber bozan açıklamalar. Yaklaşan yaz sıcakları öncesinde kilo vermek isteyenleri ilgilendiren konulara Karatay farklı yorumlarla cevap veriyor. Lahmacun en sağlıklı yemektir Kebap ekmeksiz yenilebilir. Lahmacun...

HABERİ OKU
22
Mayıs 2014
Kanat 5 ayda yüzde 80 zamlandı

Türkiye Kasaplar Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Başkan Vekili Osman Yardımcı, piknik sezonu öncesinde beyaz et fiyatında artış yaşandığını özellikle de kanat fiyatının 5 ayda yüzde 80 zamlandığını söyledi....

HABERİ OKU
22
Mayıs 2014
İyotlu tuz: Ne fazla ne eksik!

Böbrek ve tansiyon hastaları için başlatılan tuz kısıtlama kampanyalarının genele yayılması başka hastalıklar için davetiye çıkarabiliyor. Bunun yanında Hipotiroidi olanların iyotlu tuz, hipertiroidi ve nodüler guatırı olanların aşırı...

HABERİ OKU
22
Mayıs 2014
Kule Sini Restaurant yenilendi

Adese'nin tescilli markası Kule Sini Restaurant, hizmet kalitesini artırmak ve müşterilerine daha keyifli bir ortamda yemek ziyafeti sunmak için baştan aşağı yenilenerek, modern ve ferah bir görünüme kavuşan Kulesini, yeni yüzüyle misafirlerine...

HABERİ OKU

banner50

banner52