19
Mayıs 2014
Avrupa 'son kullanma tarihi'ni kaldırıyor

Hollanda ve İsveç'in AB'ye sunduğu yasa tasarısı, et ve süt gibi bozulma ihtimali yüksek gıdalar dışındaki yiyeceklerde son kullanma tarihinin kaldırılmasını öneriyor. Avrupa Birliği'ne (AB) sunulan yeni bir yasa tasarısı,...

HABERİ OKU
19
Mayıs 2014
Et ve süt sektörü gen bankası istiyor

Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yörük, Su Ürünleri Gen Bankası ve Biyoteknoloji Merkezi Projesi'nin et ve süt ürünleri için de kullanılabilir olmasının birçok yarar...

HABERİ OKU
19
Mayıs 2014
Ukrayna krizi, mısır ve buğdayı vurdu

Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, Ukrayna'da yaşanan gelişmelerin ve gerginliğin başta buğday ve mısır olmak üzere emtia fiyatlarını arttırdığını söyledi. Son bir ay içerisinde dünyada mısır fiyatlarının...

HABERİ OKU
19
Mayıs 2014
Sebze fiyatları tüketiciyi sevindiriyor

Malatya Sebze Meyve Pazarı'nda esnaflık yapan Kadir Karadağ, domates, biber, karpuz, salatalık, patlıcan ve kabağın perakende kilosunun 1 TL civarında olduğunu belirterek, 'Seraların üstü açıldı tarlaya döndü. Ayrıca ihracat da...

HABERİ OKU
19
Mayıs 2014
3 bin 500 yıllık lezzet sırları

Anadolu topraklarının kültürel zenginliğinin merak edilen unsurlarından biri yemeklerimiz... Sadece günümüzün mutfak kültürü de değil, merakımız binlerce yıl öncesine uzanır. Hititler nasıl beslenirdi? Likyalılar ne yerdi? Söz dönüp...

HABERİ OKU
19
Mayıs 2014
Ziraat Odaları'ndan örnek kampanya

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Soma'da hayatını kaybeden maden işçilerinin ailelerine destek olmak amacıyla yurt çapındaki 764 ziraat odası ile kampanya başlattıklarını açıkladı. Bir daha böyle...

HABERİ OKU
19
Mayıs 2014
Beslenmede duygular karar veriyor

Beslenme Uzmanı ve Diyetisyen Gizem İncekalan, yaptığı açıklamada, "yedikçe mutlu oluyorum", "iş yerinde müdürüme çok sinirlendim dayanamadım yedim", "çocuğum yaşıtlarından geç öğreniyor ona kızdığım zaman suçluluk duyuyorum ve...

HABERİ OKU
19
Mayıs 2014
Aşçılık kursları 24 Mayıs’ta başlıyor

Dünyanın önde gelen mutfak sanatları kurumu Le Cordon Bleu, dünyaca ünlü şeflerinin eğitim vereceği Kısa Dönem Aşçılık Kursları'nı başlatıyor. 24 Mayıs'ta başlayacak kurslar, Le Cordon Bleu' nün Özyeğin Üniversitesi'ndeki...

HABERİ OKU
19
Mayıs 2014
Rusya'dan tüketiciye GDO müjdesi

Rus bilim adamları, genetiği değiştirilmiş organizma içermesini kontrol eden dünyada ilk taşınabilir GDO test cihazını meydana getirdi.Küçük bu cihazın yardımı sayesinde dükkanda bile hızlı analiz gerçekleştirilebilecek. Düzenlenen...

HABERİ OKU
17
Mayıs 2014
Türk insanı bal yemeyi seviyor

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği (TAB) Başkanı Başkanı Bahri Yılmaz, Türkiye'de kişi başı bal tüketiminin 1,1 kilogram düzeyinde bulunduğunu bildirdi. Yılmaz, dünyada yaklaşık 64 milyon arı kovanı bulunduğunu, bu kovanların...

HABERİ OKU
17
Mayıs 2014
Her yıl 500 okul kaybediyoruz!

Toprak Mahsulleri Ofisi Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Küçük, 'Ülkemizde bir yılda çöpe atılan 2,1 milyar adet ekmeğin parasal değeri 1,5 milyar TL. Bu parayla 80 hastane, 500 okul inşa edilebilir” dedi. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi...

HABERİ OKU
17
Mayıs 2014
Bulgur dünya sofralarına açılıyor

Birleşmiş Milletlerin 2016 yılını bakliyat yılı olarak ilan etmesi bulgur ve makarna üreticilerini harekete geçirdi. Dünyanın en kaliteli durum buğdayının üreticiliğini üstlenen Anadolu çiftçisinin taş değirmenlerde öğüterek asırlardır...

HABERİ OKU
17
Mayıs 2014
Organik bal ormanları kuruluyor

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ile Arıcılık Geliştirme-Uygulama ve Araştırma Merkezi (AGAM) arasında arıcılığın geliştirilmesi ve bal ormanları kurulması için işbirliği protokolü imzalandı. Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal...

HABERİ OKU
17
Mayıs 2014
Gimdes'ten helal gıda açıklaması

GIDAVİTRİNİ -Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalama Araştırmaları Derneği (GİMDES) Dünya Çiftçiler Günü münasebetiyle bir açıklama yaparak, çiftçilerin GDO'lu ürün üretmemelerini istedi. "Dikkat! Kamu Oyuna Bildirimizdir"...

HABERİ OKU
17
Mayıs 2014
Elazığ'ın lezzet hazinesi keşfe hazır

Ankara Ticaret Odası ve Ankara Patent Bürosu'nun Türkiye'nin lezzet haritası çalışmasına göre Türkiye'de çeşit bakımından Gaziantep'ten sonra en zengin mutfağa sahip il, Elazığ.Bu çalışmaya göre toplam 154 çeşit...

HABERİ OKU
17
Mayıs 2014
Yoğurtlu lokum yok satıyor

Mersin'in Silifke ilçesinde cezerye ustası Ali Özsu tarafından Silifke'nin meşhur yoğurdundan yapılan yoğurtlu lokum hediyelik ürün olarak satılıyor. Özsu, yoğurtlu lokumla ilgili açıklamasında şunları söyledi: 'Silifke'nin...

HABERİ OKU
17
Mayıs 2014
İncirde yeterlilik rekoru kırıldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2012-2013 yılı ‘Meyveler, Sert Kabuklular ve İçecek Bitkileri' bitkisel ürün denge tablolarını açıkladı. Buna göre meyvelerde en yüksek yeterlilik oranı yüzde bin 639.6 ile incirde gerçekleşti....

HABERİ OKU
17
Mayıs 2014
Organik gıda ayrıcalıklı olmayacak

Wal-Mart müşterilerinin yüzde 91'i, daha ucuz olursa, organik gıda satın alacaklarını dile getirmişler. Wal-Mart da onları dinlemiş ve ucuz organik gıda politikasını hayata geçirmiş. ABD'li perakende zinciri Wal-Mart, organik pazarda...

HABERİ OKU
16
Mayıs 2014
Masa başında obezite tehlikesi!

Obezite ile ilgili çalışmalar yapan Dr.Fevzi Özgönülöğünlerini masa başında yemek zorunda kalan çalışanlarhakkında bilgiler verdi. Yoğunluk yüzünden öğünlerini masa başında yemek zorunda kalan çalışanlar; beslenme konusunda daha...

HABERİ OKU
15
Mayıs 2014
Ekmekle ilgili önemli iddia!

GIDAVİTRİNİ -Yuva markasının beslenme Danışmanı Uzman Diyetisyen Banu Topalakçı, ekmeğin bazı yanlış diyetlerde iddia edildiği gibi kilo aldırmadığını belirterek 'Aksine kilo verdiriyor. Sağlıklı zayıflamak için beslenme programlarında...

HABERİ OKU
15
Mayıs 2014
Organik tarımda yetki kavgası!

Türk Standartları Enstitüsü'nün (TSE) iyi tarım uygulamaları ve organik tarım konusunda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na yaptığı yetkilendirme talebinin, sektörde rekabet şansını ortadan kaldırmasından endişe ediliyor.  ...

HABERİ OKU
15
Mayıs 2014
Örtü altı tarımda Antalya farkı

Antalya, örtü altı tarımda sahip olduğu yüzde 39,8'lik payla ülke genelinde ilk sırada yer alıyor. Kentteki seraların yüzde 85'i geleneksel, yani plastik seralardan oluşuyor. Seralarda domates ve hıyar başta olmak üzere her türlü...

HABERİ OKU
15
Mayıs 2014
Buğdayda 'yarım hasad' hüznü!

Türkiye'nin önemli tahıl üretim merkezlerinden Çukurova yöresinde, buğday hasadı kuraklık nedeniyle "buruk" başladı. Geniş tarım arazilerine sahip Ceyhan ilçesinde buğday hasadı, ürün yeterince gelişmediği için geçen yıllardan...

HABERİ OKU
15
Mayıs 2014
İHE ekmeğe yüzde 20 zam yaptı

İstanbul'da halk ekmek fiyatlarına yüzde 20 zam yapıldı. Dün akşamdan itibaren zamlı ekmek yiyen İstanbullular, fiyatları büfeye gittiğinde öğrendi. Zamlarla birlikte 300 gr'lık bir ekmeğin fiyatı 60 kuruş oldu. İstanbulluların...

HABERİ OKU

banner50

banner52