Selami Türkoğlu
Yönetici
25
Haz 2014
Yeni kiraz çeşidi hayırlı olsun
Türkiye'de ilk defa organik sebze tohumu üreten kurum olan Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü, bir ilki daha gerçekleştirdi. Enstitü'de ‘0-900 Ziraat' adlı kiraz türünün mutantı yapıldı. Çatlak...
HABERİ OKU25
Haz 2014
Ete zam söylentisi gerçek oldu!
Yaklaşan Ramazan ayı öncesi sofraların vazgeçilmezlerinden olan kırmızı et fiyatlarında yaşanan küçük çaplı artış, hane halkını düşündürüyor.Manisa'da 58 yıldır kasaplık yapan Hayri Altınkuş, Ramazan ayı öncesinde et fiyatlarının...
HABERİ OKU25
Haz 2014
Oruçta tuz ve su dengesine dikkat!
GIDAVİTRİNİ - Ramazan boyunca hem yeterli sıvı almaya hem de dengeli beslenmeye özen göstermek gerekiyor. Uzun açlık sonucu kan şekerinin düşmesi başka rahatsızlıkları beraberinde getiriyor. Yüksek ısı ve nem vücuttan terleme ile sıvı-elektrolit...
HABERİ OKU25
Haz 2014
Köfteci Ramiz’e Avrupa Kalite Ödülü
Türkiye'nin 27 kentindeki 136 şubesiyle ulusal bir lezzet zinciri oluşturanKöfteci Ramiz, Bosna Hersek'te gerçekleştirilen 7. Uluslararası Avrupa Kalite Zirvesi'nde ‘Avrupa Kalite Ödülü'nü almaya hak kazandı. Lob'in...
HABERİ OKU25
Haz 2014
Fatih Terim mutfakta da devrim istiyor
Türkiye A Milli Futbol Takımı'yla 17 gün geçiren İtalyan Şef Marcello Zaccaria'ya göre, Türk futbolcular aşırı miktarda yemek yiyor ve önerildiği gibi enerji için kilit rol oynayan, sindirimi kolay karbonhidrat yerine protein ağırlıklı...
HABERİ OKU25
Haz 2014
Süt üreticisine ihracat müjdesi
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği (ASÜD), süt ve süt ürünleri ihracatının artırılması amacıyla bir protokol imzaladı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın verdiği...
HABERİ OKU24
Haz 2014
Bizim Toptan’dan Ramazan kolileri
Bizim Toptan, Ramazan'a özel farklı marka ve geniş ürün seçenekleriyle 65 farklı şehirde 160 mağazasında müşterilerini hizmet veriyor. Bizim Toptan, Ramazan ayını zengin içerikli, ekonomik fiyatlı ramazan kolileri ve düzenlediği özel...
HABERİ OKU24
Haz 2014
Simit Sarayı'nda dondurma keyfi
Geniş ürün yelpazesiyle, birbirinden farklı ürünleri lezzet severlerle buluşturan Simit Sarayı, yazın bunaltıcı sıcağına karşı kendi ürettiği dondurma seçenekleriyle bu yaz da vazgeçilmez olacak. Sıcak bir güne ferah bir mola vermek...
HABERİ OKU24
Haz 2014
Gıdanın devleri açıklandı
İstanbul Sanayi Odası (İSO) En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu listesini açıkladı. İSO ''Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" 2013 yılı araştırması sonuçlarında ilk sırayı geçmiş yıllarda olduğu gibi 39 milyar 729...
HABERİ OKU24
Haz 2014
NBŞ kotası yüzde 25 artırıldı
Nişasta kökenli şekerler için kota yüzde 25 artırıldı.Konuya ilişkin Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Şeker Kurulu tarafından 2013-2014 pazarlama yılında nişasta kökenli şekerler için 244 bin 400 ton...
HABERİ OKU24
Haz 2014
Liseli şefler Özyeğin'de buluştu
Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu; gastronomi ve mutfak sanatları alanına ilgi duyan öğrencilerin deneyim kazanmalarını sağlamak ve yaratıcı yönlerini geliştirmek amacıyla 'Liseli Şefler: Cupcake Tasarım Etkinliği”ni...
HABERİ OKU24
Haz 2014
Sahurda süt içerek tok kalın
Uzmanlar, sıcak yaz günlerine denk gelen Ramazan dönemini en sağlıklı şekilde geçirmek için sahurda süt içilmesini öneriyor. Protein değeri yüksek olan süt 5 saat boyunca tokluk hissi veriyor. Ramazan ayıyla birlikte sağlıklı beslenme konusuna...
HABERİ OKU24
Haz 2014
Ramazan iklimi Cevahir AVM'de
Cevahir Alışveriş Merkezi, geleneksel Ramazan evleri ve yılların eskitemediği çok sevilen Karagöz ; Hacivat figürleriyle renklendirilen özel fotoğraf çekim alanlarıyla, ziyaretçilerine unutulmaz bir Ramazan keyfi yaşatacak. İstanbul Cevahir,...
HABERİ OKU24
Haz 2014
Geleceğin şefleri bu mutfakta yetişiyor
Çocukların sağlıklı ve lezzetli beslenme alışkanlığını kazanmaları için planlanan 'Komili ile Çocuk Şefler Mutfakta” etkinliği sayesinde çocuklar mutfakta harikalar yaratarak lezzetli yemeklere imza atıyorlar. Sapphire EKS Mutfak...
HABERİ OKU24
Haz 2014
Doygun Ekmek Helal Belge'si aldı
Türkiye'de ekmeğin kalitesini artırmak ve sağlıklı ekmek üretmek misyonuyla yola çıkan Doygun Ekmek'in bu alandaki en önemli adımlarından biri de paketli ekmekte Helal Gıda Belgesi'ne sahip ilk ekmek markası olması. Hayvansal...
HABERİ OKU24
Haz 2014
Calvé’den eğlenceli soslar
Lezzet tutkunlarına sunduğu farklı ürün çeşitleriyle yemek keyfini eğlenceye dönüştüren Calvé, soslarıyla hayata lezzet katmaya devam ediyor. Sos tutkunlarının heyecanla takip ettiği Calvé Ranch Sos, et yemeklerinin vazgeçilmezi BBQ Sos...
HABERİ OKU24
Haz 2014
Tavuk eti tüketimi, kalp krizi riskini azaltıyor
Ramazan Ayı'nın gelmesi ile birlikte ‘Ramazan'da nasıl beslenmeliyiz' sorusu gündemin en önemli başlıkları arasına giriyor. Yakın Doğu Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sevinç Yücecan, 'Ramazanda...
HABERİ OKU24
Haz 2014
SuperFresh’ten Ramazan kampanyası
Ramazan ayı yaklaşırken hazırlıklar başladı. Türkiye'nin lider dondurulmuş gıda markası SuperFresh, Ramazan'a özel kampanyalarla sofralara bereketi taşıyacak; geniş ürün seçenekleriyle yine mutfakların vazgeçilmez tercihi olacak....
HABERİ OKU24
Haz 2014
Yeni soya deneyi ne anlatıyor?
BM'ye göre dünya nüfusu, bu yüzyılın ortasında yüzde 34 oranında artacak. Küresel gıda üretiminin bu artışa yanıt verecek düzeye yükselmesi gerekiyor. Kısa süre önce önemli bir protein kaynağı olan soya fasülyesi üzerine yapılan...
HABERİ OKU24
Haz 2014
Ramazan 'baklavaya' çare olacak mı?
Havaların sıcak olmasının da satışları etkilediğini belirten üreticiler, şimdi Ramazan ayını bekliyorlar. İşletme sahipleri, satışların normal bir seyirde gittiğini aktarıyor ve şöyle devam ediyor: "Ama artan malzeme ve işçilik fiyatlarından...
HABERİ OKU24
Haz 2014
Zeytin üreticisi 'geçim' eyleminde
Bursa'nın Gemlik ilçesinde, zeytin üreticileri eylem yaptı.TMMOB, Bursa Ziraat Odaları, Doğader, Ekoder ve zeytin üreticileri, zeytinde yaşanan doğal afetler ve zeytin yönetmeliğindeki değişiklikle alakalı iskele meydanında basın açıklaması...
HABERİ OKU24
Haz 2014
Hakmar 2014'te 400 şubeye ulaşacak
İstanbul Sultanbeyli'de yeni bir şube açan perakende zinciri Hakmar, yıl sonuna kadar 400 mağaza sayısına ulaşmayı hedefliyor. Şirket açıklamasına göre, Hakmar, Sultanbeyli'de faaliyete aldığı 3.500 metrekarelik yeni mağazasının...
HABERİ OKU24
Haz 2014
Türkiye buğday ithal edebilir
Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, olumsuz hava koşulları nedeniyle ülke genelinde buğday rekoltesinde düşüş yaşandığını ve ihtiyacın karşılanması için ithalat yoluna gidilebileceğini belirtti. Muğla'nın Milas ilçesinde...
HABERİ OKU24
Haz 2014
Koç bir markayı daha satıyor
Koç Grubu şirketlerinden Tat Gıda, Şanlıurfa'da kurulu bulunan Harranova Besi ve Tarım Ürünleri şirketinde sahip olduğu yüzde 58.15 hissenin tamamını ABD merkezli Morningstar şirketine satışı için hisse devir sözleşmesi imzaladığını...
HABERİ OKU