Selami Türkoğlu
Yönetici
18
Tem 2014
Zeytinyağlı diyete uluslararası ödül
Çocuk Nörolojisi Uzmanı Dr. Orkide Güzel tarafından geliştirilen zeytinyağlı beslenme tipine dayalı ketojenik diyet Infantile Seizure Society'den "en iyi çalışma" ödülü kazandı. Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim...
HABERİ OKU18
Tem 2014
TİKA Afrika'yı hayata bağlıyor
TİKA'dan yapılan yazılı açıklamada, Etiyopya'da birçok alanda önemli projeler gerçekleştiren TİKA'nın, başkent Addis Ababa'ya 430 kilometre mesafede bulunan Bale Robe şehrinde herhangi bir geliri olmayan ihtiyaç sahibi 40...
HABERİ OKU17
Tem 2014
Bitlis arı sütü sağacak
Bitlis'in Hizan ilçesinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile Bal Üreticileri Birliği tarafından yaklaşık bir ay önce hazırlanan "Arı Sütü Üretimi" projesi, ilk meyvelerini vermeye başladı. Proje kapsamında Gayda köyündeki...
HABERİ OKU17
Tem 2014
Fındıkta rekolte belli oldu
Türkiye Ziraat Odaları Birligi (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, fındıkta rekolte tahmininin belli olduğunu bildirerek, 'Rekolte, meydana gelen don zararı ve fırtına nedeniyle dökülmeler sonucunda bu yıl da düşük çıkacak. Fındık...
HABERİ OKU17
Tem 2014
Diş sağlığı için elma tüketin
Özellikle 5-6 yaşlardaki beslenme alışkanlığının diş çürüklerine neden olduğunu söyleyen Dr. Zongun, "Elma, havuç gibi meyveleri ısırarak tüketmeleri bu esnada dişlerin temizlenmesine ve diş eti sağlığına katkıda bulunur.Bu yaşlarda...
HABERİ OKU17
Tem 2014
Bir lezzet çınarı daha satıldı
Infinity Invest ve STP Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (Özsüt) satın alma için Rekabet Kurumu'na başvurdu. 1938 yılında İzmir'de temelleri atılan Özsüt'ün şu an Azerbaycan ve Türkiye'de toplam 185 bayisi var. Firmanın...
HABERİ OKU17
Tem 2014
Bizim Toptan'dan “Şok“ operasyon
Yıldız Holding iştiraki Bizim Toptan Şok Marketler'in 196 mağazasının franchise sözleşmeleri ve sabit kıymetlerini 30 milyon lira artı KDV'ye satın aldığını duyurdu. Şirket büyüme stratejileri çerçevesinde, market kanalındaki...
HABERİ OKU16
Tem 2014
Tahıl ambarı Konya da rekor bekliyor
Konya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar, Türkiye'nin hububat ambarı Konya'da bu yıl yaşanan kuraklığa rağmen uzun yıllar ortalamasının üzerinde, yaklaşık 1 milyon 900 bin ton rekolte beklediklerini söyledi. Baydar...
HABERİ OKU16
Tem 2014
Buğdayda yüzyılın rekoru kırılıyor
Trakya bölgesine yıl boyunca yağan yağmur, üreticinin yüzünü güldürdü. Edirne'de hububatta 50-100 yıldan beri görülmeyen bir artış yaşandığını dile getiren Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, "İlimizde buğday üretiminde geçen yıl...
HABERİ OKU16
Tem 2014
Hububat üretimi yüzleri güldürdü
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Diyarbakır İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, 30 Mart'ta yaşanan olumsuz havaya rağmen Diyarbakır'da 2014 yılı hububat üretiminde beklentinin üzerinde bir verim elde edildiğini söyledi. Diyarbakır'da...
HABERİ OKU16
Tem 2014
Ambalaj 2023 vizyonu açıklandı
Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) Geleneksel İftar Daveti, 9 Temmuz 2014 tarihinde yoğun bir katılımla Point Hotel Barbaros Otel'de gerçekleştirildi. Gecede konuşan ASD Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Korkut, sektörün 2023 vizyonunu ortaya...
HABERİ OKU16
Tem 2014
Yaşama ve beslenme rehberi gibi kitap
Sağlıklı olmak yalnızca bir etkene bağlı değil, birçok faktörün birlikte ve etkileşimi sonucu ortaya çıkan bir süreçtir. Hastalık ise, yaşam tarzı ve alışkanlıklarımızın (yediklerimiz, içtiklerimiz, soluduğumuz hava ve düşündüklerimiz...
HABERİ OKU16
Tem 2014
Pirinçte büyük oyuna dikkat!
SELAMİ TÜRKOĞLU - GIDAVİTRİNİ Son dönemde bakliyat ve hububat sektöründeki gelişmeleri değerlendiren Dinçer Bakliyat Yönetim Kurulu Başkanı M. Tevfik Dinçer'den tüketiciye önemli uyarı. İthal edilen pirincin içine farklı cins pirinçler...
HABERİ OKU16
Tem 2014
Göbekten kurtulmak için armut yiyin
Bölgesel kilo problemi olanlar dikkat! Yemeklerden önce yiyeceğiniz 1 armut ile göbek yağlarından kurtulmanız mümkün. Yanlış ve düzensiz beslenme, bölgesel yağlanmayı beraberinde getiriyor. Göbek, bel, basen bölgelerinde toplanan yağlanmalar...
HABERİ OKU16
Tem 2014
Memleketin dağları çilek açtı
Batman'da 1990'larda boşaltılan köylerde artık çilek tarlaları var. Çözüm süreciyle köylerine dönen köylüler, çilek üretimine başladı.Al Jazeera Türk'ün köylerinde konuştuğu üreticilerin sıkıntıları var ama huzurlular....
HABERİ OKU16
Tem 2014
Baklava bayram sonrası zamlanıyor
Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, son 4 ayda un, şeker, ceviz, yağ fiyatında yaşanan artışa rağmen Ramazan Bayramı öncesinde baklavaya zam yapılmayacağını kaydetti. Sevimçok, maliyet artışı...
HABERİ OKU16
Tem 2014
Şekerlemeci 10 milyar dolar hedefliyor
Şekerli Mamuller Tanıtım Grubu'nun yeni başkanı Hidayet Kadiroğlu, sektörün 2023 ihracat hedefinin 10 milyar olduğunu söyledi. Kadiroğlu, ' Öncelikli hedefim Türk şekerleme sektörünün hedef pazarlardaki röntgenini çekmek. Bu sonuca...
HABERİ OKU16
Tem 2014
Hem ödül hem de burs imkanı
Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) ve Reed TÜYAP işbirliği ile bu yıl onuncusu düzenlenen Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması 2014'te dereceye giren öğrenciler açıklandı. Yarışmada ilk üç sırayı paylaşan finalistlere para...
HABERİ OKU15
Tem 2014
Ekmekten maket bıçağı parçası çıktı
Adana'da, bir vatandaşın kahvaltı yapmak için bakkaldan aldığı ekmekten maket bıçağı parçası çıktı. Mağdur, fırından aldığı cevapla şaşkına döndü.Edinilen bilgiye göre Adana'nın Sarıçam ilçesi Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde...
HABERİ OKU15
Tem 2014
Metro, 31. mağazasını Denizli’de açtı
Metro Toptancı Market, 31. mağazasını Denizli'de hizmete açtı. 5.000 metrekare satış alanına sahip ‘küçük mağaza konsepti' ile hizmet verecek olan mağaza, fonksiyonelliğiyle Denizlilerin dikkatini çekecek. 150 kişinin istihdam...
HABERİ OKU15
Tem 2014
SuperFresh'ten bayramlık lezzetler
Ramazan Bayramı yaklaşırken hazırlıklar hız kazandı. Anne böreklerini en taze haliyle tüketicisine sunan SuperFresh ile bayramda misafir ağırlamaktan korkmayın. Ramazan Bayramı'nda annelerimizin hazırladığı böreklerin lezzetini aratmayacak...
HABERİ OKU15
Tem 2014
Ekmeği yasaklayan diyetlerden uzak durun
Sofralarımızın ve sağlığımızın baş tacı olan ekmek özellikle Ramazan ayında çok daha fazla önem kazanıyor. Doygun Ekmek'in sosyal medyada devam eden Doygun'la Hayata Dair Projesi'nde Diyetisyen Elvan Odabaşı Kanar, iftar ve...
HABERİ OKU15
Tem 2014
Altın meyveler yeni ambalajlarında
Papağan Kuruyemiş, sağlığımız için altın değerindeki ürünlerden oluşan 'Altın Meyveler” serisinin paketlerini hem daha kullanışlı hale getirdi hem de daha keyifli bir görsellik kazandırdı. Sürekli tazelik için zipli şekilde sunulan...
HABERİ OKU15
Tem 2014
Siyah incirin kalitesi artacak
Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB), ihracat değeri yüksek 'Bursa siyah incirinin kalite ve verimliliğinin artırılmasına yönelik ‘Bursa Siyahı İnciri İçin Uygun İlek İnciri Çeşit ve Tiplerinin Saptanması ve...
HABERİ OKU