15
Tem 2014
Organik beslenmeye çoçuklardan başlamalı

Sadece organik üretim yapan Orvital Organik Gıda, organik tavuk eti, kırmızı et, şarküteri ürünleri ve bakliyattan sonra organik makarna üretimine başladı. Migros, Macrocenter, Tansaş ve Carefour'lara giren Orvital, Temmuz ayında organik...

HABERİ OKU
15
Tem 2014
Kolay sindirim için şeftali suyu

İçeriğinde bol miktarda vitamin, folik asit, betakaroten, potasyum bulunan meyve suları, vücudun savunma mekanizmasını güçlendiriyor ve aynı zamanda hazmı kolaylaştırıp sindirime yardımcı oluyor. Uzmanlar sindirim sisteminde oluşan sıkıntıları...

HABERİ OKU
11
Tem 2014
Bakan Eker gıda hilelerini deşifre etti

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker,yapılan denetimleri ardında ceza verilen bazı firmaların aynı ürünleri yeni etiket yapıştırarak piyasaya sürdüklerinden yakındı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker önceki gün gazetecilerle...

HABERİ OKU
11
Tem 2014
TMO'nun buğday tavrı isabetli bulundu

Ulusal Hububat Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yılmazkart, "Kuraklıktan dolayı düşen buğday rekoltesi, serbest piyasada fiyatların artmasına neden oldu. Bugün itibariyle piyasada oluşan fiyatlar çiftçiler açısından olumlu karşılandı"...

HABERİ OKU
11
Tem 2014
Çay ve kahve tiryakilerine önemli uyarı

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilge Burçak Annagür, Ramazan ayında oruç tutan çay ve kahve tiryakilerini, kafein eksikliğine bağlı olarak ortaya çıkan sinirlilik, gerginlik,...

HABERİ OKU
11
Tem 2014
Pirincin tahtını bulgur alacak

Makarna Bulgur Bakliyat Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu Başkanı Surur Aydın, Türkiye'nin milli yiyeceği olarak adlandırdığı ve pirince göre daha ucuz ve sağlıklı olduğunu ifade ettiği bulgurun tüm dünya sofralarında yer alması için...

HABERİ OKU
11
Tem 2014
Zeytinlik vasfını yitirmiş arazi muamması!

Enerji Bakanlığı'nın hazırladığı ‘Elektrik Piyasası Kanunu ile Zeytinliğin Islahı Ve Yabanilerinin Aşılattırılması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'na sektörden‘kamuoyu ile tam paylaşılmadığı...

HABERİ OKU
11
Tem 2014
Orucu ballı ılık su ile açın

Beslenme düzenin tamamen değiştiği Ramazan ayında iftar ve sahurda mideye aşırı yüklenme ve yanlış beslenme mide hastalıklarını da beraberinde getiriyor. Özellikle reflü hastalarını Ramazan boyunca dikkatli olmaları konusunda uyaran Medical...

HABERİ OKU
11
Tem 2014
Hayatın dengesi hangi fotoğrafta gizli?

Hayatın dengesi fotoğraf karelerine yansıyacak. Tüketicileri dengeli tuz tüketimi konusunda bilinçlendirmeyi görev bilen Estuz, hayatın dengesini fotoğraf kareleriyle anlatmak isteyen herkesin katılacağı bir fotoğraf yarışması düzenledi....

HABERİ OKU
11
Tem 2014
Şekerciler kota artışından rahatsız

2013-2014 pazarlama yılında nişasta kökenli şekerler (glikoz) için Şeker Kurulu tarafından 244.400 ton olarak belirlenen kotanın yüzde 25 oranında artırılması sektörde kriz yarattı. Glikoz 2001 yılında getirilen bir kanuna göre Türkiye'de...

HABERİ OKU
11
Tem 2014
Doors Akademi 22 Eylül’de açılıyor

Türkiye'deki yiyecek ve içecek sektörünün ihtiyacı olan uzmanlık ve deneyimi, dünya standartlarındaki eğitim ve yenilikçi yaklaşımlar ile sağlayan Doors Akademi, 22 Eylül'de başlayacak profesyonel aşçılık, Ülker Eksper Pasta...

HABERİ OKU
11
Tem 2014
Yazıcı'dan Avrupa'ya israf çıkışı

Gıdaların israf edilmemesi gerektiğini belirten Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, 'Sadece Avrupa'da israf edilen gıdanın altıda biri ile Afrika'nın yoksul ülkelerini besleyebiliriz.” dedi. Rize'de katıldığı iftar...

HABERİ OKU
11
Tem 2014
Elma yiyen kadınlar daha mutlu

İtalya'da yapılan bir araştırmaya göre düzenli elma yemenin kadınlarda cinsel zevki artırdığı ortaya çıktı. Uzmanlar, elmanın kadın cinselliği üzerindeki olumlu etkisini içeriğindeki 'polypenol' ve antioksidan içermesine...

HABERİ OKU
11
Tem 2014
Fındıkta erken hasat uyarısı

Trabzon Ticaret Borsasının (TTB) "Kaliteli Fındık Projesi" kapsamında "Fındığı daldan değil, yerden toplayın" sloganıyla geçen yıl başlattığı kampanyaya üreticilerin ilgi göstermesi için çalışmalar yapılıyor. TTB Meclis Başkanı...

HABERİ OKU
11
Tem 2014
Tekirdağ köftesi bir kültür oldu

Parmak şekli ve kendine has lezzetiyle ünlü Tekirdağ köftesi, damak tadına düşkün olanları kente çekiyor Tekirdağ TSO Başkan Yardımcısı Özcan, "Sadece İstanbullular değil, tüm Trakyalılar Tekirdağ köftesi yemeye geliyor" dedi. Tekirdağ'ın...

HABERİ OKU
11
Tem 2014
El değirmenleri teknolojiye direniyor

Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı köylerde vatandaşlar, buğdayı dibek taşında ve el değirmeninde öğütüyor.Ortası delik iki silindirik taş ve bu taşların ortasına yerleştirilen mille yapılan el değirmenleri, üstteki taş üzerine takılan...

HABERİ OKU
11
Tem 2014
Çin'in talebi kuru incirde rekor getirdi

Türkiye, kuru incirde tüm zamanların ihracat rekorunu kırdı. Son 5 yılda kuru incir talebini 10 kat artıran Çin Halk Cumhuriyeti, en büyük 5 pazar arasına girdi. Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçı Birlikleri tarafından tutulan ülke geneli...

HABERİ OKU
11
Tem 2014
Sarımsak kansere karşı koruyor

Çin'in Jiangsu bölgesinde bulunan Kanser Önleme ve Kontrol Merkezi tarafından yapılan araştırma, haftada iki kez çiğ sarımsak tüketenlerin akciğer kanserine yakalanma riskinin yüzde 44 azaldığını gösterdi. ABD'li bilim dergisi...

HABERİ OKU
11
Tem 2014
Zerdeçalı mutfaktan eksik etmeyin

Hint safranı olarak da bilinen zerdeçalın mutfaklarda çoktan yerini alması gereken bir baharat olduğunu kaydeden Diyetisyen Şebnem Kandıralı, 'Zerdeçal, sarı renkli bir Hint baharatıdır.Zerdeçal genellikle körinin ana maddesidir. Demir...

HABERİ OKU
11
Tem 2014
Çin tehdidine karşı tescilli sarımsak

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde, bazı üreticilerin yetiştirdiği Çin sarımsağına karşı tescilli diş sayısının arttırılarak bölgeye özgü ürünün korunması amaçlanıyor Türk Patent Enstitüsünün "Coğrafi İşaret Tescil...

HABERİ OKU
09
Tem 2014
Asırlık lezzet, dünya markası oldu

GIDAVİTRİNİ -Sultanahmet Köftecisi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tezçakın, "Yurt dışı yatırımlar şubelerle sınırlı olmayacak, marketlerde donuk köftesatışı, catering, köfte arabası ve kiosk projeleri de hayata geçirilecek" dedi. Tarihi...

HABERİ OKU
09
Tem 2014
Et lobileri bakanlığı ithalata zorluyor

Türkiye Ziraatçılar Derneği Başkanı İbrahim Yetkin, her yıl Ramazan ayında olduğu gibi bu yıl da fırsatçıların ortaya çıktığını belirterek, şartlar oluşmadığı ve üretimde sıkıntı olmadığı halde gıda fiyatlarında artış...

HABERİ OKU
09
Tem 2014
Zeytin alanları iyi korunmalı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 'Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerinin Aşılattırılması Hakkında Kanunda değişiklik yapılmasına dair Kanun Tasarısı”nın TBMM'ye sunulduğunu belirterek, 'Zeytinciliğimizin...

HABERİ OKU
09
Tem 2014
81 ile tahinli pide gönderiyor

Konya'da üretimi yapılan tahinli pideler de, Türkiye'nin birçok yerinde tanınıyor ve tüketiliyor. Konya'nın meşhur Kadınhanlı Mehmet Usta tahinli pideleri, sadece il sınırları dışında değil, ülke sınırları dışında da...

HABERİ OKU

banner50

banner52