Selami Türkoğlu
Yönetici
02
Tem 2014
3 besini buzdolabında saklamayın
Yaz mevsimi gelince artan sıcaklarla birlikte yaşadığımız alanların ısısı da artıyor. Besinleri yazın saklamak, uygun koşullarda korumak, buzdolabında saklarken bazı kurallara dikkat etmek gerekiyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Olcay Barış,...
HABERİ OKU02
Tem 2014
Pastırma fiyatı altınla yarışıyor
Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, ramazan ayında özellikle kırmızı et ve ürünlerinde fahiş fiyatlar uygulandığını savunarak, "Gramla satılan pastırmanın kilogramı 130 liraya kadar ulaştı. Neredeyse çeyrek...
HABERİ OKU02
Tem 2014
Temizlikte MoPratik Sistem dönemi
Eczacıbaşı Profesyonel'in endüstriyel temizlik ürünlerindeki öncü markası Maratem, profesyonellere hijyende hizmet farkını yaşatmak için yepyeni bir sistemle müşterilerinin karşısına çıkıyor. MoPratik Sistem, Maratem' in mop...
HABERİ OKU02
Tem 2014
Ramazan sofralarına lezzet katacak
Ülker Golf, Kahramanmaraş'ta faaliyete geçen fabrikasında kendine has tekniğiyle, keçi sütü ve sahlep kullanılarak üretilen gerçek Maraş dondurmasını, Maraşım markası ile dondurma tutkunlarıyla buluşturuyor. Tel kadayıflı, ekmek...
HABERİ OKU02
Tem 2014
‘Yaz Güneşim’ lezzeti menüye girdi
Evlerde gizli kalmış reçeteleri ortaya çıkartmak ve amatör pastacıları teşvik etmek amacıyla düzenlenen ‘Benim Özsüt Pastam' yarışması bu yıl 5'inci kez düzenlendi. Nisan ayında gerçekleştirilen finalin birincisi, ‘Yaz Güneşim'...
HABERİ OKU02
Tem 2014
Dersimiz "yemekte denge" dediler
Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı'nın (SÜGAV) Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içerisinde yürüttüğü Yemekte Denge Projesi 2013-2014 eğitim dönemini, projeyi en iyi uygulayan öğretmenlere verilen ödülle kapadı....
HABERİ OKU02
Tem 2014
Özsüt 184 şubeye ulaştı
Özsüt, birbirinden lezzetli ürünlerini sunduğu hizmet noktalarını hızla artırıyor. Yurt dışındaki ilk şubesini geçtiğimiz günlerde Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de açan marka, yerli ve yabancı misafirlerine hizmet vereceği 184'üncü...
HABERİ OKU02
Tem 2014
Çocuklar için 1 bardak meyve suyu
Sağlıklı bir yaşam için çocuklara erken yaşta spor yapma alışkanlığının aşılanmasının gerektiğini söyleyen uzmanlar, çocukların spor sonrası kaybettikleri enerjiyi bir bardak meyve suyu içerek geri kazanabileceklerini vurguluyor. Okulların...
HABERİ OKU02
Tem 2014
Muratbey sağlıklı beslenmeye destek oluyor
Birbirinden lezzetli 250 çeşit peynir üreten sektörünün yenilikçi markası Muratbey, Sıra Dışı Peynirle Sıra Dışı Tarifler Projesi ile sağlıklı beslenmede peynirin önemine dikkat çeken yepyeni bir sosyal sorumluluk projesine daha imza...
HABERİ OKU02
Tem 2014
Emtianın şampiyonu kahve oldu
Yatırımcıların "güvenli liman" anlayışının değiştiği ve alternatif yatırım araçlarına yöneldiği son yıllarda, düşük fiyatlarla sahip olma özelliğiyle öne çıkan emtia piyasasında, en çok kahve kazandırdı. Jeopolitik sorunlar,...
HABERİ OKU02
Tem 2014
Koç Moova'yı satın aldı
Gıda dünyasında hareketli günler yaşanıyor. Türk ekonomisinin lokomotif şirketlerinin gıda sektöründe yaşadığı alış-veriş hareketliliği baş döndürüyor. Geçtiğimiz günlerde iki önemli gıda şirketini elinden çıkaran Koç Grubu,...
HABERİ OKU02
Tem 2014
Bal arıları organik üretimi coşturdu
Avrupa Birliği (AB) tarafından desteklenen BICOPOLL (Targeted precision biocontrol and pollination enhancement in organic cropping system) 'Organik Bitki Yetiştiriciliği Sisteminde Hedeflenmiş Hassas Biyokontrol ve Tozlanmanın Arttırılması”...
HABERİ OKU02
Tem 2014
Tosya pirinci coğrafi işaret korumasında
Tosya Devrez çayı kenarında yer alan verimli topraklarda yetiştirilen ve ilçede 'Beyaz Altın” diye bilinen dünyaca ünlü Tosya pirincine, Tosya Kaymakamlığı, Tosya Belediyesi, Tosya Ziraat Odası ve Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Ziraat...
HABERİ OKU02
Tem 2014
Yaylacılar sayesinde 'yayık' unutulmadı
Ayran yapımında kullanılan ve gelişen teknoloji ile unutulmaya yüz tutan yayıklar, Erzurum Dağları'nın eteğindeki yaylalara yaz aylarında gelen göçerler tarafından kullanılmaya devam ediliyor. Erzurum'da hayvancılıkla uğraşan...
HABERİ OKU02
Tem 2014
Mevlana şekeri için teşvik bekliyor
Afrika ülkesi Nijerya'ya Konya'dan yapılan Mevlana şekeri ihracatı, fiyatın dünya piyasasının üzerine çıkması nedeniyle durma noktasına geldi. Üreticiler, saf şekerden yapılan Mevlana şekeri ihracatına destek verilmesi halinde...
HABERİ OKU01
Tem 2014
Kalp ve damar sağlığı için hurma
Uzmanlar, iftar sofralarının vazgeçilmez yiyeceği hurmanın kalp ve damar hastalıklarından korunmada etkili rol oynadığı, kansere karşı koruyucu olduğu ve kilo vermek için birebir olduğu belirtti. Ramazan ayının vazgeçilmezi hurmanın lif,...
HABERİ OKU01
Tem 2014
Sultanbacı'yla dünyaya baklava yedirecek
Tatlı sektörünün 65 yıllık üreticisi Gaziantepli Seyidoğlu Helva Reçel, satın aldığı Sultanbacı markasıyla baklava üretimine başladı. Halihazırda İngiltere ABD gibi önemli pazarlara Sultanbacı markasıyla ürünlerini ihraç eden firma,...
HABERİ OKU01
Tem 2014
ESK'yı Ali Babacan mı frenliyor?
Et piyasasının yanı sıra süt piyasasına da müdahale edebilmesi için ismi geçen yıl nisan ayında değiştirilerek Et ve Süt Kurumu (ESK) haline gelen Et ve Balık Kurumu (EBK), aradan 14 ay geçmesine rağmen, ana statü değişikliği yayınlanamadığı...
HABERİ OKU01
Tem 2014
Baklavada yeni oyuna dikkat!
Ramazan ayında sokak ve pazarlardan baklava alıyorsanız tehlikedesiniz demektir. Halen sokak ve pazarlarda kilosu 6-7 liradan baklava satılırken sektör temsilcileri uyarıyor: "Boyalı yer fıstığını, 'ceviz' diye kullanıyorlar. Esmer...
HABERİ OKU01
Tem 2014
Hem leziz hem de şifa kaynağı
Yaz sofralarının vazgeçilmez meyvelerinden olan, tadı ve kendine has kokusuyla bizi kendine çeken şeftalinin sağlık açısından da birçok faydası var. Şeftalinin 100 gramı sadece 39 kalori içerir. 1 orta boy şeftali yaklaşık 70 kaloridir....
HABERİ OKU01
Tem 2014
Enginar çayı ile şifa dağıtıyor
Aydın Efeler'de çay ocağı işletmeciliği yapan Ahmet Alpay Özenç kendi tarlasında yetiştirdiği enginarlardan çay yaparak şifa dağıtıyor. Efeler Hasan Efendi Mahallesi'nde aperatif ve çay ocağı işletmeciliği yapan Ahmet Alpay...
HABERİ OKU01
Tem 2014
143 yıllık gelenek devam etsin
Gaziantep Elmacı Pazarı'nda 143 yıldır tahin üretiliyor. Ramazan ayında sahur sofralarının vazgeçilmezi olan tahini 143 yıldır üreten ve satışını gerçekleştiren Kıratlı ailesinin 5. kuşak varisi Ali Saim Kıratlı, tahincilik mesleğin...
HABERİ OKU01
Tem 2014
Karadut lokumu yok satıyor
Balıkesir'in Havran ilçesinde, Edremit-Balıkesir karayolu üzerinde her geçen gün karadut suyu satan işyerlerinin sayısı artarken, bu kez bir işletme karadutun lokumunu yaptı. İşletme sorumlusu Fatma Mut, tamamen doğal olan karadut lokumunun...
HABERİ OKU30
Haz 2014
Real Türkiye Beğendik oldu
Alman perakende şirketi Metro, Real Türkiye'yi Hacı Duran Beğendik'e sattığını açıkladı. Şirket satış bedeli hakkında bilgi vermedi. Metro tarafından yapılan açıklamada anlaşma kapsamında Türkiye'deki 12 Real mağazasının...
HABERİ OKU