22
Eki 2015
Balık depresyonu önlüyor

Toplam 150 bin kişinin katıldığı araştırmaların incelendiği çalışmada, çok balık yiyenlerin depresyon riskinin yüzde 17 azaldığını gösterdi. Uzmanlar bu durumu balıktaki yağ asitlerinin çeşitli açılardan beyin faaliyetleri için...

HABERİ OKU
19
Eki 2015
Muhakkak sirkeli su kullanın

Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Demirci, salata yapmadan önce marulun sirkeli suda bekletilmesi gerektiğini söyledi. Marulun salataya konmadan önce temizlenmesi ve arındırılması...

HABERİ OKU
19
Eki 2015
İşte unutkanlığı unutturan besinler

Yoğun çalışma temposu, gündelik hayatın getirisi, stres ve ailesel riskler arasında bilişsel fonksiyonlarımızı artırmak için yaşam tarzımıza dikkat etmemiz gerekir. Bu konuda sağlıklı beslenme temel esastır. Size yardımcı olacak gıdalar...

HABERİ OKU
19
Eki 2015
Yemeği pişirirken yok etmeyin!

Besinlerimizi çeşitli yöntemlerle pişirir ve yeriz. Her besinin pişirme yöntemi farklıdır ve bu yöntemler besin değerlerini ve lezzetlerini etkiler. Besinler pişirme ile bazı değişikliklere uğrarlar. Besin gruplarına göre bazı besinlere...

HABERİ OKU
19
Eki 2015
Gribe karşı bitter çikolata

Güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmanın yolu büyük oranda doğru besinleri, doğru miktarda tüketmekten geçiyor. Vücut direncini artıracak ve gripten koruyacak besinlere değinen Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı, çikolata düşkünlerini...

HABERİ OKU
19
Eki 2015
Dünyanın en uzun bageti

Milano'da "Gezegeni Beslemek, Yaşam için Enerji" temasıyla düzenlenen EXPO 2015 fuarında bugün dünyanın en uzun baget ekmeği yapıldı. 20 İtalyan ve 7 Fransız ekmek ustasının 6 saat çalışması sonucu üretilen 122,4 metre baget Guinness...

HABERİ OKU
04
Eyl 2015
Antalya'da 2 ton sucuk yakalandı

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde son tüketim tarihi geçmiş yaklaşık 2 ton sucuk imha edildi, iş yeri sahibine 4 bin 60 lira ceza verildi. Muratpaşa Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, ihbar üzerine Memurevleri Mahallesi Derya...

HABERİ OKU
04
Eyl 2015
Her yıl 2 milyar liramız çöpe gidiyor!

Türkiye'de her gün yaklaşık 5 milyon adet ekmek çöpe atılıyor. Bu şekilde günlük 5 milyon, yıllık 1,8 milyar lirayı bulan bir servetin çöpe atıldığına dikkat çeken Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Program...

HABERİ OKU
27
Ağu 2015
O eller domatese uzandı!

Türkiye 'de mevsimsel olarak gıda fiyatlarında artışlar yaşanabildiğine dikkat çeken gümrük ve ticaret bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili, Rekabet Kurumu'nun gelişmeleri yakından takip ettiğini söyledi. Aynı yetkili, "Rekabet...

HABERİ OKU
27
Ağu 2015
Bu ihale etin ateşini söndürecek

Haber / Halim Utlu Avrupa menşeli 10 bin ton dondurulmuş sığır karkas eti ihalesi, 25 Ağustos'ta ESK binasında yapıldı. ESK Genel Müdürü Kasım Piral, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, halkın kaliteli ve güvenilir et ihtiyacını...

HABERİ OKU
25
Ağu 2015
Hazır yemek cep yakıyor!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, tüketici fiyat endeksi temmuzda bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,81 yükseldi. Buna karşılık özellikle ev dışında yenilen hazır yemeklerin fiyatında aynı dönemde enflasyonun...

HABERİ OKU
10
Ağu 2015
ESK ilk indirimi başlattı

Geçen hafta krmızı et fiyatlarında indirim sinyali veren Et ve Süt KUrumu bu gün ilk müdahaleyi yaptı. Et ve Süt Kurumu'nun indirimi bugün başladı. Piyasa fiyatlarına oranla yüzde 23 daha ucuz satış yapan ESK mağazalarında yeni indirimli...

HABERİ OKU
10
Ağu 2015
Hem sağlıklı hem serinletici içecek

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle vatandaşların maden suyu tüketimini artırması işletmeleri de harekete geçirdi. Normal şartlarda günlük 550 bin şişe maden suyu üretilen Türk Kızılayı Erzincan Mineralli...

HABERİ OKU
08
Ağu 2015
Fiyat yerine politika konuşulmalı

GIDAVİTRİNİ - Şahin Sucukları CEO'su Salih Fazlıoğlu, Türkiye'de 'et fiyatı”ndan çok, 'et politikası” sorunu olduğuna dikkat çekerek, spekülatörleri hedef aldığı söylenen et ithalatının gerçekte üreticiyi vurduğunu,...

HABERİ OKU
08
Ağu 2015
Başbakan'dan 'kırmızı et' talimatı

Kırmızı et fiyatlarının fahiş şekilde yükselmesi Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nun ana gündem maddesi oldu.Fiyatların makul seviyeye çekilmesini isteyen Başbakan Davutoğlu, "Krizi çözün" talimatı verdi. Son dönemde hızla artan et fiyatları...

HABERİ OKU
07
Ağu 2015
Buğday ununda 10 yıllık saltanat

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne (TİGEM) bağlı Malya Tarım İşletmesi'nde düzenlenen ''Hasat Bayramı'' törenine katıldı. Törende konuşan Bakan Eker, "Buğday...

HABERİ OKU
07
Ağu 2015
Sade ve kakaolu dondurma güvenli

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fatih Gültekin, içindeki renklendiricinin bilinmediği meyveli dondurmalar yerine sade veya kakaolu olanların tercih edilmesini önerdi. Prof. Dr....

HABERİ OKU
07
Ağu 2015
Kolalı içecekler aşırı terlemeyi tetikliyor

Sıcaklık değerlerinin normalin üstüne çıkmasıyla birlikte, yaşam kalitesini düşüren aşırı terlemeyi, özellikle çay, kahve, kakao ve kolalı içeceklerde bulunan kafeinin tetiklediği bildirildi. Türk Dermatoloji Derneği Üyesi Prof. Dr....

HABERİ OKU
06
Ağu 2015
Ramazan'da 3.5 milyon lira ceza!

Haber / Halim Utlu Mevzuata aykırı çalışan firmalara, Gıda Kanunu gereğince 721 adet idari para cezası kesildi, 3'ü hakkında savcılıklara suç duyurusunda bulunuldu. Gıda işletmelerine toplam 3 milyon 595 bin lira tutarında ceza kesildi....

HABERİ OKU
06
Ağu 2015
Kurbanlık fiyatları el yakacak!

Ulusal Kırmızı Et Konseyi (UKON) Başkanı Mustafa Bılıkçı, et fiyatlarının yükselmesinin Kurban Bayramı ile ilgisi olmadığını, hayvan varlığı yeterli olmadığı için artış olduğunu söyledi. Bu yüzden kurbanlık fiyatlarının el...

HABERİ OKU
06
Ağu 2015
Dünya bulguru tanımaya başladı

Makarna, Bulgur Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu (MBTG), 'Geleceğin gıdası için tarihin irdelenmesi” temasıyla Türk ürünlerini Milano'da tanıttı. Bulgurun milli bir yiyecek olduğunu ve onun tanıtımına büyük önem verdiklerini...

HABERİ OKU
06
Ağu 2015
Çalışandan 'az kirletilmiş' hamburger

Bu görüntüler bir fast food çalışanı tarafından amatör videoyla çekildi. Görüntülerde, çalışan bayan hamburger ekmeğini yerlere sürüyor, sonra da hiç bir şey olmamış gibi hamburger hazırlayarak sıradaki siparişi yetiştirmeye koyuluyor.Amatör...

HABERİ OKU
06
Ağu 2015
Simit Sarayı Avrupa'da büyüyor

Dünya markası olma vizyonuyla yurt dışı açılışlarını tüm hızıyla sürdüren Simit Sarayı, Almanya'da beşinci mağazasını hizmete açtı. Yeni mağaza Berlin'in en ünlü noktalarından biri olan Karl Marx Caddesi'nde açıldı....

HABERİ OKU
06
Ağu 2015
Et zammına ithal operasyon!

Et ve Süt Kurumu (ESK), kırmızı et fiyatlarında yüzde 30'lara varan artışa müdahale etmek amacıyla dün 3 bin 200 tonluk donmuş karkas et alım ihalesi yaptı. İhalesi yapılan etlerin bu ay içinde piyasaya girmesi sağlanacak. Bu etler,...

HABERİ OKU

banner50

banner52