05
Ara 2015
FAO israf çağrısına kulak verdi

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Türkiye'nin girişimiyle G20 ülkelerinin gıda israfı ve kaybının azaltılması çağrısına yönelik, dünyada gıda israfının ölçülmesi ve sorunun önlenebilmesi için ülkeler arasında...

HABERİ OKU
04
Ara 2015
Bu zeytinyağı tam müzelik

Balıkesir'de bir grup akademisyen ile bir Ar-Ge firmasının işbirliğinde özel geliştirilen makinenin kullanıldığı soğuk sıkım metoduyla elde edilen yüksek kalitedeki zeytinyağı, özellikle kozmetik ürünlerde kullanılabilecek. Balıkesir...

HABERİ OKU
02
Ara 2015
Bakliyat için tehlike çanları çalıyor!

Gıdavitrini -Tarım Ürünleri Hububat Bakliyat İşleme ve Paketleme Sanayicileri Derneği (PAKDER) Yönetim Kurulu Üyesi ve Dinçer Bakliyat Yönetim Kurulu Başkanı M. Tevfik Dinçer, bakliyat üretim ve satışıyla ilgili önemli uyarılarda bulundu....

HABERİ OKU
02
Ara 2015
Formda kalmak için mutlaka yapın

Gıdavitrini - Soğuk havalarda içinizi ısıtacak bir bardak bitki çayı, hem bağışıklığı güçlendiriyor hem de hastalıklardan koruyor. Üstelik bu bitki çaylarına eklenecek bir tutam tane karabiber de metabolizmayı hızlandırarak, kilo almayı...

HABERİ OKU
02
Ara 2015
Türkiye yeni lezzetlere hazırlanıyor

Gıdavitrini - İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu; mercimek, nohut, bezelye, fasulye, bakla ve börülce gibi bakliyatların sofralarda alışılagelmiş tüketimlerinin dışında da...

HABERİ OKU
02
Ara 2015
Kanserle savaşan yemek tarifi

Gıdavitrini - Balkabağı kış aylarının vazgeçilmez meyvelerinden birisidir. Doğal lif kaynağı içeriği ile diyet programlarında uzun sure tokluk hissi sağladığı için zayıflamaya yardımcı olur. Diyetisyen Kübra Bal, balkabağının hangi...

HABERİ OKU
02
Ara 2015
Arda Turan'dan sürpriz yatırım

Barcelonalı yıldız futbolcu Arda Turan, gıda sektörüne girmek için gün sayıyor. Milli yıldız, arkadaşı Cemal Sarıhan'la Şişli'deki Clarion Otel'in altında Arşiv adında bir restoran açma hazırlığında. ‘Yeni nesil esnaf...

HABERİ OKU
02
Ara 2015
Türk sebzesi dost pazarında

Rus savaş uçağının sınır ihlali sebebiyle Türkiye tarafından düşürülmesinin ardından yaşanan siyasi kriz gündemde yerini koruyor. Rusya'nın 6 maddelik yaptırım kararı Türkiye'deki meyve sebze piyasasında kısa süreli durgunluğa...

HABERİ OKU
28
Kas 2015
Türkiye'nin geleceği gastronomide

Gıdavitrini - İstanbul'un asırlık lezzet durağı Tarihi Sultanahmet Köftecisi'nin Yönetim Kurulu Başkanı, Gastronomi Danışmanı Mehmet Tezçakın, doğru politikalar üretilmesi halinde gastronomi turizminin, Türkiye'nin 2023 hedeflerine...

HABERİ OKU
28
Kas 2015
Ev yapımı reçel tüketin

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gültekin "İçinde glikoz ve fruktoz bulunan hazır reçellerin fazla tüketilmesi pek çok metabolik hastalığa olan yatkınlığı artırmaktadır"...

HABERİ OKU
28
Kas 2015
Gıda güvenliği ona emanet

Gıdavitrini - Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı 64. Hükümet'te Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı görevine getirilen Faruk Çelik görevini Kutbettin Arzu'dan devraldı. Bakanlığın Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu'nda...

HABERİ OKU
20
Kas 2015
Kaya tuzu ömrünüze ömür katar

Kaya Tuzu Konferansı'nda konuşan Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, kaya tuzunun içerisinde zararlı hiçbir mineral barındırmadığı için insan sağlığına çok faydalı olduğunu ve insan ömrünü uzattığını söyledi. Kaya tuzunun...

HABERİ OKU
19
Kas 2015
Liderler, Antalya'da dünyaları yedi

Antalya'da düzenlenen G20 zirvesi boyunca 400'ü aşçı ve servis personeli bin personel liderlere hizmet verdi. Liderler, 1 ton döner, 3 ton kırmızı et, 1.5 ton tavuk eti, 750 kilo balık, 70 koli muz tükettiler. En çok da döner, lahmacun,...

HABERİ OKU
19
Kas 2015
'Paylaşın' çağrısına 'Kızılelma'lı yanıt

Gıdavitrini - MÜSİAD'ın bu yıl ilk kez hayata geçirdiği VİZYONER'15 Sektörler Zirvesi, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak'ın konuşmasıyla açıldı.Zirvenin açılış konuşmasını gerçekleştiren ve ev sahipliğini yapan MÜSİAD...

HABERİ OKU
19
Kas 2015
Diyabetliler için önemli uyarı

Gıdavitrini - Çarşıdan aldım bir tane eve geldim bin tane diyerek sevdiğimiz, ev ve ofis aksesuarlarında bereket getirdiğine inandığımız, kimi zaman suyunu içip kimi zaman soğuk kış akşamlarında tv karşısında vazgeçemediğimiz; kanser...

HABERİ OKU
19
Kas 2015
Albaraka 'en iyi' olmak için atakta

Albaraka, performans yönetimi, bütçeleme ve planlama projelerini düzenlemek için IBM Cognos ile anlaştı. Yeni anlaşmayla banka içi analizlerde daha etkin bir süreç yönetimi hedefleniyor. Bankadan yapılan açıklamaya göre, haziran ayında başlattığı...

HABERİ OKU
18
Kas 2015
Anne adaylarına peynir tavsiyesi

Gıdavitrini - Hamilelik öncesi kalsiyum eksikliği yaşayan anne adayları, hamileliğin ilk aylarında bu eksikliğe bağlı hastalıklar ile karşılaşıyorlar. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Can Şener hamilelik öncesi ve hamileliğin...

HABERİ OKU
18
Kas 2015
Avrupa'ya 170 milyarlık fatura

Klinik Enteral Parenteral Nütrisyon (KEPAN) Derneği Başkanı Prof. Dr. Sadık Kılıçturgay, yetersiz beslenme veya rahatsızlıklara bağlı beslenme bozuklukları nedeniyle görülen hastalıkların, Avrupa'ya yılda 170 milyon avroluk yük getirdiğini...

HABERİ OKU
18
Kas 2015
Zehirli tavuk eti mi yiyoruz?

Bahçeşehir Üniversitesi'nden Dr. Ümit Aktaş, test edilen tavukların yüzde 50'sinin karaciğerinde inorganik arsenik bulunduğunu ve bu maddenin kanserojen kimyasallar arasında en zehirli olanı olduğunu söyledi. Sadece Türkiye'de...

HABERİ OKU
17
Kas 2015
60 yıllık domates tohumu bulundu

Gıdavitrini - Şile Belediyesi, Slow Food işbirliğiyle 15 Kasım Pazar günü üçüncü kez 'Tohum Takas Şenliği”ne ev sahipliği yaparak Ata tohumlarının değerine dikkat çekti. Anılardaki lezzet ve kokuyu hissedebilmek, nenelerin ve dedelerin...

HABERİ OKU
17
Kas 2015
Kalpten gitmemek için kahve

ABD'de yapılan bir araştırmada, kahvenin kalp damar hastalıkları, tip 2 diyabet, intihar ve nörolojik sorunlar nedeniyle ölüm riskini azalttığı tespit edildi. American Heart Association Journal'da yer alan makalede sonuçlarına yer verilen...

HABERİ OKU
17
Kas 2015
Kuru üzümle stresi yenin

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Sabır, kuru üzümün çok değerli bir besin kaynağı olduğunu ifade etti. Kuru üzümün, A ve B vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, demir ve sodyum...

HABERİ OKU
16
Kas 2015
Sokakta gıda diye zehir mi satılıyor?

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu (TGDF) Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Aziz Ekşi, ambalajsız satılan yiyeceklere gerek çevreden gerekse insan elinden mikrop bulaşabildiğini, bu durumun da zehirlenmelere ve hastalıklara yol...

HABERİ OKU
16
Kas 2015
Sahte bal satanlar şimdi yandı

Kalkınma Bakanlığı tarafından sağlanan destekle bal üretiminin yoğun bir şekilde yapıldığı Erzurum'da Bal Analiz Laboratuvarı kuruldu. Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Bilim Araştırma ve Uygulama Merkezi bünyesindeki Bal Analiz Laboratuvarı'nda...

HABERİ OKU

banner50

banner52