Selami Türkoğlu
Yönetici
06
Oca 2016
Sebze meyve yüzde 40 zamlandı
Rusya'nın Türkiye'den gıda ithalatını yasaklaması, beklendiğinin aksine, Türkiye'de sebze ve meyve fiyatlarını ucuzlatmadı. Rusya'nın yasaklama kararını ilan ettiği 30 Kasım'dan itibaren Türkiye'deki sebze meyve...
HABERİ OKU06
Oca 2016
Yılda 5 milyon ekmek çöpe gidiyor
Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, yılda yaklaşık 5 milyon ekmeğin çöpe gittiğini söyledi.Halil İbrahim Balcı, ekmek israfının geldiği noktaya dikkat çekti. Son üç yıl içinde 1 milyon 100 bin adet ekmek israfının...
HABERİ OKU06
Oca 2016
Yıldırım Bayezid Ekmeği tescilleniyor
Bursalı fırıncı Şevki Dilmaç, buğday ununa su, kaya tuzu, çavdar ve köy unu ekleyerek ürettiği, tazeliğini 12 gün koruyan "Yıldırım Bayezid Ekmeği"nin patentini almak için Türk Patent Enstitüsüne başvurdu. Daha lezzetli ekmek çeşitleri...
HABERİ OKU05
Oca 2016
18 kez taklit tağşiş yapan firma var
Gıdavitrini - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılan denetimler sonucu taklit veya tağşiş yaptığı tespit edilerek kamuoyuna duyurulan bazı firmalar, uygulanan yaptırımlara rağmen bu faaliyetlerinden vazgeçmiyor. Bakan...
HABERİ OKU05
Oca 2016
Kahvaltı tavsiyesi bir efsane mi?
Bize sürekli söylenen, "Kahvaltı en önemli öğündür. Sizi tok ve enerjik tutar, abur cubur yemenizi engeller, metabolizmanızı hızlandırır, şişmanlamazsınız." telkini bir efsane mi. Bazı uzmanlar bu uyarıların bir efsane olduğu iddiasında....
HABERİ OKU05
Oca 2016
Zade Vital bir ilki gerçekleştirdi
Gıdavitrini - Türkiye'nin ilk besin destekleri markası Zade Vital®'i geliştiren ve üreten Helvacızade Grubu,Zade Vital® Tesisleri ile 'İlaç Üretim Yeri İzin Belgesi”ni aldı. Dünyada ve Türkiye'de bir ilk gerçekleşerek,...
HABERİ OKU05
Oca 2016
Saray'dan yepyeni bir atıştırmalık
Gıdavitrini - Uluslararası Kalite Altın Yıldız Ödüllü, Türkiye'nin sevilen bisküvi markası Saray; gün içinde farklı bir atıştırmalık arayanları yepyeni lezzeti ile buluşturuyor. Cipsetos, peynirli ve baharatlı çeşitleriyle, tüketicilere...
HABERİ OKU05
Oca 2016
Sağlığınız için alkol ve sigaradan uzak durun
Gıdavitrini - Yüksek tansiyon Türkiye'de her üç kişiden birini etkiliyor. Tansiyon hastalarını uyaran Doç. Dr. İsmet Tamer, 'Kan basıncınızı dengelemek istiyorsanız tuzdan, alkolden, sigaradan uzak durun, karbonhidrat yerine protein...
HABERİ OKU05
Oca 2016
Porsiyon hafriyatından vazgeç!
Gıdavitrini - Ülkemizdeki obezite oranı son 5 senede yaklaşık yüzde 20 artış olduğu düşünüldüğünde zorunlu porsiyon kontrolü kaçınılmaz son oluyor. Diyetisyen Kübra Bal porsiyon kontrolünü nasıl sağlayabiliriz konusunu açıklarken,...
HABERİ OKU05
Oca 2016
18 ekmek, bir paket sigara fiyatına!
Haber / Halim Utlu - Başta kanser olmak üzere, insan sağlığına verdiği zararları bilimsel olarak kanıtlanan sigara tüketimine dikkat çeken Ankara Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar, sigara tiryakilerine, 'Hem sizin hem de...
HABERİ OKU05
Oca 2016
Şeker ölçen telefon uygulaması
İngiltere'de veliler yiyecek ve içeceklerdeki şeker oranını ölçen akıllı telefon uygulamasını kullanmaya teşvik ediliyor.İngiliz Sağlık Bakanlığı'na bağlı Halk Sağlığı Kurumu tarafından hazırlanan "akıllı şeker uygulaması"...
HABERİ OKU04
Oca 2016
Kasap Köfte denetim kurbanı olmasın
Gıdavitrini - Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (Et-Bir) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bılıkçı, Avrupa Birliği'ne (AB) uyum süreci çerçevesinde, et ürünlerinde önemli adımlar atıldığına dikkat çekti. Bılıkçı,...
HABERİ OKU04
Oca 2016
Pet şişedeki turşuları tüketmeyin!
Gıdavitrini - Halk Sağlığı Uzmanı Doç. Dr. Oğuz Özyaral pet şişelere kurulmuş turşuların kullanılmadan atılması gerektiğini söyledi.Özyaral, 'Pet şişeler tek kullanımlık ürünlerdir, geri kullanıma uygun değildir. İçerisindeki...
HABERİ OKU04
Oca 2016
AVM'ler 115 milyar lira ciro bekliyor
Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü, sayıları 388'e ulaşan AVM'lerin cirosunun bu yıl 115 milyar liraya çıkmasının beklendiğini söyledi. İnsanların tüketim alışkanlıklarını değiştirip...
HABERİ OKU04
Oca 2016
Kalp krizine karşı hamsi tüketin
Kalp damar hastalıklarının ülkemizdeki en ciddi sağlık sorunlarından olduğu ve kanser ile birlikte en önemli ölüm nedenleri arasında bulunduğunu belirten Kardiyoloji Uzmanı Dr. Burhan Karahan, "Kalp damar hastalıkları, ülkemizdeki en ciddi...
HABERİ OKU02
Oca 2016
En leziz baklavalar bu adreste
Türkiye'nin en iyi baklava markaları bu adreste yer alıyor. Şerbetli tatlarımızı en iyi üreten ve sunan markalara ulaşmak için haberin detaylarını okuyun. Cevizli baklava, fıstıklı baklava, şöbiyet, vezir parmağı, havuç dilimi, gelin...
HABERİ OKU02
Oca 2016
Üretimde ve satışta söz sahibiyiz
Gıdavitrini - Uluslararası Hububat Konseyi (IGC), makarnalık buğday üretiminde Türkiye'nin dördüncü sırada yer aldığını açıkladı. Türkiye, IGC tarafından 2015/16'da 50.000 ton olarak öngörülen irmiği de içeren makarnalık...
HABERİ OKU02
Oca 2016
Dev birleşme mutlu sonla bitti
CarrefourSA tarafından yapılan açıklamaya göre, 8 Temmuz 2015'de devralınan Kiler Alışveriş Hizmetleri Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ ile Kiler Ankara Mağazacılık Sanayi ve Ticaret AŞ'nin şirketle birleşmesi tamamlandı. Birleşme, geçen...
HABERİ OKU02
Oca 2016
Ordu, dünyanın balını üretti
Bal üretiminde Çin'den sonra ikinci olan Türkiye'de en fazla bal Ordu ilinde üretiliyor.Ordu, 2 bin 674 arıcı, 556 bin 508 kovana sahip olurken, 2015 yılında 16 bin 600 ton bal üretimi gerçekleşti. Ordu, 137 ülkenin bal üretimi gerçekleştirdiği...
HABERİ OKU01
Oca 2016
Türkiye'deki AVM'ler bu adreste
Türkiye'deki bütün AVM'lere kolayca bu listeyle ulaşabilir, tek tık'la istediğiniz AVM'nin web sayfasına erişebilirsiniz. İyi eğlenceler...İSTANBUL ANADOLU YAKASI AsyaPark AVM Bostancı Yolu No: 1 Yukarı Dudullu...
HABERİ OKU01
Oca 2016
2015 yılının “hileli“ gıdaları
Gıdavitrini - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 2015 yılında yapılan gıda denetimlerini, taklit ve tağşiş yapan firmaları ve ürünleri tam liste halinde açıkladı. Listede, et ürünlerinden unlu mamullere, süt ürünlerinden gıda...
HABERİ OKU01
Oca 2016
Ayçiçek yağında hile tespit edildi
Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, son 2,5 ayda 35 firmanın ürünlerini tahlil ettirerek, sonuçlarını Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bildirdiklerini belirterek, "Bakın bu ürünlerde tağşiş var...
HABERİ OKU01
Oca 2016
Artık, gerçek lahmacun yiyeceğiz
Türk Standartları Enstitüsü (TSE), tüketicilerden gelen yoğun şikayetler üzerine belirlenen standart uyarınca lahmacunda et oranını yüzde 25'den yüzde 35'e çıkarttı. Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Hayrettin Köse,...
HABERİ OKU01
Oca 2016
İçinizi ısıtacak bir haber var
Gıdavitrini - Kar yağışı ile bir anda kış mevsiminin geldiğini anladık ve üşüyoruz. Bu günlerde hem evin keyfini çıkarmamızı sağlayacak hem de içimizi ısıtacak besin ve içeceklere fazlaca ihtiyacımız olacak gibi görünüyor. Tahmin...
HABERİ OKU