31
Ara 2015
UNESCO sırasında Urfa mutfağı var

Yöresel lezzetleriyle ünlü Şanlıurfa'nın, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) "Dünya Gastronomi Şehri" unvanını alabilmesi için yeniden başvuruda bulunulacak. Şehirde en fazla tercih edilen ciğer...

HABERİ OKU
31
Ara 2015
Peynirde yeni dönem başlıyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının düzenlemesiyle peynirdeki tuz ve yağ oranı ile etiket bilgilerine ilişkin yeni standartlar, yarından itibaren uygulamaya geçecek. 120 GÜN BEKLEYEN KAŞAR ESKİ OLACAK Uygulamayla peynir üretiminde, türüne...

HABERİ OKU
31
Ara 2015
Mutfak için bıçak seçmenin incelikleri

Mutfakta yemek yapan biriyseniz sizin en büyük yardımcınız bıçaklardır. Mutfakta bulunduğunuz süre içinde her an elinize alırsınız. Her gün kullanacağınız bıçaklar yıllarca sizlerle birlikte olacak. Bıçak elinize uygun olmalı Alacağınız...

HABERİ OKU
31
Ara 2015
Bayat yumurtayı anlama testi

Yumurtanın taze olup olmadığını anlamak için kullanılan yöntemlerden biri yumurtanın hava boşluğunu ölçmektir. Yumurta bayatladıkça hava boşluğu artmaktadır. Taze yumurtalarda hava boşluğu 4 mm, bayat yumurtalardaki hava boşluğu ise...

HABERİ OKU
31
Ara 2015
Cağ kebabı yemenin tam zamanı

Erzurum yöresinin, ünü Türkiye sınırlarını aşan lezzeti cağ kebabı, kış turizminin canlanmasıyla birlikte yöreyi ziyaret edenlerin damaklarını tatlandırıyor.Doğu Anadolu meralarında doğal beslenen koyunlardan elde edilen etin, sinirlerinden...

HABERİ OKU
31
Ara 2015
Bakan'a 'gıdanın reçetesini' sundular

Gıdavitrini - Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Gıda Komisyonu, Türkiye'nin geleceğinde önemli yere sahip olan gıda ve tarım sektörünün yol haritasını içeren raporu, Türkiye'nin gıda ve tarım sektörlerine liderlik...

HABERİ OKU
31
Ara 2015
İşte tatlılarıyla ünlü şehirler

Asya'dan Amerika'ya kadar tatlılarıyla bilinen şehirler, lezzet avcılarını cezbetmeye devam ediyor. Her şehrin tanınmış bir yemeği vardır. Bu şehirler de tatlılarıyla ünlü. İşte, altı şehrin altı ünlü tatlısı... Brüksel'in...

HABERİ OKU
31
Ara 2015
Anne-babalara fast food uyarısı

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinoloji Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Zerrin Orbak, ailelerin çocuklarını fast food tarzı yiyecek ve şeker içeren içeceklerden uzak tutarak birçok kronik hastalığa karşı koruyabileceğini...

HABERİ OKU
31
Ara 2015
Alkol hayatınızı zehir etmesin

Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, yılbaşı kutlamalarında alkolün istenmeyen sonuçlara yol açtığını belirterek, "Yeni yıla sevdiklerimizle sağlıklı girmenin mutluluğunu alkol bozmasın" dedi. Öztürk, yazılı açıklamasında,...

HABERİ OKU
30
Ara 2015
Patlıcan merakı canından ediyordu

Mersin'in Erdemli ilçesinde çiftçilikle uğraşan iki meraklı arkadaşın ağaçta yetiştirdikleri patlıcanın zehirli olduğu ortaya çıktı. Borazan çiçeği ağacında yetiştirdiği patlıcanı pişirip yiyen çiftçilerden Vahti Erden'in...

HABERİ OKU
30
Ara 2015
Zeytin ile cildinizi güzelleştirin

Akdeniz ve Ege bölgesinde oldukça fazla tüketilen zeytinin özellikle cilt ve saç sağlığına iyi geldiğini biliyor musunuz? Kahvaltıların vazgeçilmez besinlerinden olan zeytinin yararları hakkında bilgi veren Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç,...

HABERİ OKU
30
Ara 2015
Gıda kodeksine ürün doğrulama ayarı

Gıdavitrini - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından, Türk Gıda Kodeksi Etiketleme Yönetmeliği kapsamında yer alan Ürün Doğrulama ve Takip Sistemi (ÜDTS) uygulama tarihin değiştirildiğini...

HABERİ OKU
30
Ara 2015
Soslar o kadar da masum değilmiş!

Uzman Diyetisyen Serkan Tutar, yanlış beslenme ve mide rahatsızlıkları ile ilgili açıklamalarda bulundu.Başlıca mide problemlerinden bahseden Serkan Tutar, "Mide yanmasını ve ekşimesini engellemek için başlangıçta özel besinler düşünülmeden...

HABERİ OKU
29
Ara 2015
Plastik şişeler neden yasaklanmalı?

Gıdavitrini - Dicle Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hamdi Temel ve doktora öğrencisi uzman Mustafa Abdullah Yılmaz, Ortadoğu'da sadece Türkiye'de bulunan Lc ms ıt tof cihazı ile yaptığı...

HABERİ OKU
29
Ara 2015
Güne düzenli kahvaltıyla başlayın

Hastalıkların kendini gösterdiği bu günlerde uzmanlarda insanların bağışıklık sistemlerini güçlendirmeleri ve özellikle sağlıklı beslenmeye dikkat etmeleri önerilerinde bulunuyor. Zayıf bir bağışıklık sistemi ise hastalıklara kolay...

HABERİ OKU
29
Ara 2015
Uyuşmazlık üst sınırı belli oldu

Üreticiler ile sebze ve meyve ticareti yapanlar arasında çıkacak uyuşmazlıklarda, hal hakem heyetinin vereceği kararların asliye ticaret mahkemesinde delil olarak ileri sürülebilmesine ilişkin parasal sınır 65 bin 123 lira olarak belirlendi....

HABERİ OKU
29
Ara 2015
Kahve içmek için en iyi saatler

Hemen hemen herkes gün içerisinde bir kere de olsa kahve içer. Bazı kişiler vardır ki, sabah gözlerini kahve içmeden açamaz. Peki, uykunuzu açmak ya da daha dinç olmak için içtiğiniz kahvenin hangi saatlerde tüketilmesi gerektiğini biliyor...

HABERİ OKU
28
Ara 2015
Erzincan Simit Sarayı'na kavuştu

Yurt içi ve yurtdışındaki mağazalarıyla her gün 650 bin kişiyi misafir eden Simit Sarayı, kültürel zenginliklerinin yanı sıra doğal güzellikleri, coğrafyası ve mutfağı ile turizm cenneti olan Erzincan'daki ilk mağazasını 25 Aralık...

HABERİ OKU
28
Ara 2015
Ihlamuru keyif çayı olarak için

Gıdavitrini - Türk Fitoterapi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ekrem Sezik, şifalı bir bitki olan ıhlamurun, soğuk algınlığının belirtilerini azaltıcı ve hastayı rahatlatıcı etkileri için kullanıldığını söylüyor. Ekrem Sezik, ıhlamurun...

HABERİ OKU
28
Ara 2015
Meyve suyu birçok hastalıktan koruyor

Gıdavitrini - Farklı meyve karışımlarından oluşan meyve suları yüksek mineral ve bol vitamin içeriği ile yaz kış birçok hastalığa karşı koruma sağlıyor. Uzmanlar, özellikle gribal ve enfeksiyonel hastalıklardan korunmak için karışık...

HABERİ OKU
28
Ara 2015
16 yılda 35 fabrika nasıl çıkarılır

Haber / Halim Utlu Birleşmiş Milletlerce 2015 yılı Kooperatifçilik Günü temasının, "Kooperatifi Seçin, Eşitliği Seçin" olarak belirlendiği,21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü çeşitli ülkelerde düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Dünya...

HABERİ OKU
27
Ara 2015
2015 yılında üretimi tavan yaptı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2015 yılı 'Bitkisel Üretim İstatistikleri'ni açıkladı. Buna göre; üretim miktarları, 2015 yılında bir önceki yıla göre tahıllar ve diğer bitkisel ürünlerde yüzde 10,2, meyvelerde yüzde 3,9,...

HABERİ OKU
27
Ara 2015
Organik aldatmacasına dikkat!

Organik Ürün Üreticileri ve Sanayicileri Derneği (ORGÜDER) Başkanı Şerif Ayhan Sürmeli, "Pazarlarda önüne gelen organik olmadığı halde ürünlerini organikmiş gibi piyasaya sürüyor. Bu da haksız rekabete neden oluyor" dedi. "Doğal ürünle...

HABERİ OKU
26
Ara 2015
Öğün kurtaran acil durum yiyecekleri

Çoğu zaman yemek hazırlamak için fırsatımız olmaz. Eğer elinizin altında herhangi bir besin yoksa bu sefer fast food besinlere yönelme olmaktadır. Yoğun çalışıyorsanız ve yemek hazırlamakta sıkıntı yaşayanlardansanız aşağıdaki besinleri...

HABERİ OKU

banner50

banner52