06
Mar 2014
Tiryakiler bol bol kuşburnu tüketmeli

Kuşburnu, vücudu yaşlanmanın, sigara ve alkolün etkilerinden koruyor.Kış hastalıklarına karşı korunmanın formüllerinden biri de bitki çaylarının en vitaminli olanı kuşburnu. Portakaldan çok daha fazla C vitamini içeren kuşburnu çayının...

HABERİ OKU
05
Mar 2014
Gıda Konferansı 22 Nisan'da başlıyor

GIDAVİTRİNİ - Eventuum Organizasyon tarafından, Marriott Hotel Asia'da gerçekleşecek olan Gıda 2014 Konferansı, sektördeki son gelişmeleri, iddialı ve inovatif fikirleri katılımcılarıyla paylaşma şansı veriyor. Her gün artan ve değişen...

HABERİ OKU
05
Mar 2014
Susuz hayat, hayat değildir

Günde ortalama 8 bardak su içmemiz gerekirken vücudumuz 10 bardak su kaybediyor.Yrd. Doç. Dr. Gamze Şenbursa, beyninin %75'i, kanının %92'si, kaslarının %75'i, kemiklerinin %22'si sudan oluşan insanın vücudu susuz kaldığında...

HABERİ OKU
05
Mar 2014
Gıdada dev işbirliğine doğru

SELAMİ TÜRKOĞLU - GIDAVİTRİNİ Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Gıda Tarım ve Hayvancılık Sektör Kurulu, Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi'ni ziyaret etti. GMO İstanbul Şube Başkanı Sedat Kuru tarafından...

HABERİ OKU
05
Mar 2014
Fiskobirlik'ten iki yeni lezzet topu

FİSKOBİRLİK, Entegre Fındık İşleme Tesisi AŞ'de Meteor, Perişan, Çılgın, kavrulmuş fındık, ezme, nuga, Fiskokrem, Fiskorella, draje, mix fındık draje, gibi 23 çeşit ürün üretiyor. Yeni ürünlerini piyasaya sunan FİSKOBİRLİK,...

HABERİ OKU
05
Mar 2014
Türkiye kokoreçten vazgeçmiyor

Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmesi durumunda yasaklanması gündeme gelen kokoreç, her geçen gün yaygınlaşarak toplumun vazgeçilmez aparatifleri arasına girdi. Bir dönem yasaklanması gündeme gelen ve "milli yiyecek" olarak adlandırılan...

HABERİ OKU
05
Mar 2014
Kansere karşı kestane balı mucizesi

Kestane balı, çiçek balına göre daha koyu renkli ve çiçek balının 2 katı fazla demir içiyor. Diyetisyen E. Funda Tuzgöl, kestane balının faydalarını ve bu balı beslenme düzenine eklerken dikkat edilmesi gereken noktaları anlattı. Arıların...

HABERİ OKU
05
Mar 2014
Ekmekte renklendirici iddiası

Endüstriyel Fırıncılar Birliği Federasyonu Disiplin Kurulu Üyesi Selim Açık, bazı fırıncıların hamura sağlığı tehdit eden renklendirici bazı maddeler katarak ekmeğin koyu görünümlü olmasını sağladıklarını belirtip, vatandaşları...

HABERİ OKU
05
Mar 2014
Türkiye buğday tehlikesi yaşar mı?

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, buğday stoklarıyla ilgili bir sorun bulunmadığını belirterek, "Buğday stoklarımız yeterli, Türkiye'nin stok ihtiyacı yok” dedi. Bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Maliye...

HABERİ OKU
05
Mar 2014
BM'den 'gıda sıkıntısı' uyarısı

Birleşmiş Milletler'e (BM) bağlı Nobel Ödüllü Uluslararası İklim Değişikliği Paneli tarafından Japonya'da düzenlenen toplantı sonunda yayınlanan rapora göre, tahıl üretiminde her 10 yılda bir %2'lik gerileme öngörülüyor....

HABERİ OKU
05
Mar 2014
Tarımsal ithalatta GDO iddiası

Türkiye tarımının önemli bir çok ürününde, üretimin yüzde 60'ını Trakya Bölgesi'nin tek başına karşıladığı açıklandı. Ziraat Mühendisi Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, bazı ürünlerde üretimin yüzde 60'ının Trakya'da...

HABERİ OKU
05
Mar 2014
Kalp tencere yemeği sever

Kalp sağlığını korumak için Akdeniz mutfağını öneren Prof. Dr. Timur Timurkaynak, tek bir besinin peşine takılmamak gerektiğini söylüyor... İlk kalp kontrolünün 16 yaşında yaptırılması gerektiğini belirten Kardiyoloji Uzmanı Prof....

HABERİ OKU
05
Mar 2014
Çocuklar obezite tehdidi altında

Dünya Sağlık Örgütü tarafından hazırlanan ve insan sağlığını tehdit eden unsurların sıralandığı en son raporda, ‘‘Eğer çocuklarımızı çikolata ve abur cubur olarak tabir edilen ürünlerle beslemekten vazgeçmez isek, çok yakın...

HABERİ OKU
05
Mar 2014
Protein eksikliği sağlığı tehdit ediyor

Özellikle büyüme için önem taşıyan vitaminler, proteinler ve mineraller gibi besin öğelerinin alımındaki eksiklik nedeniyle ortaya çıkan yetersiz beslenme ve enfeksiyonların büyümenin geri kalmasına neden olduğunu belirten Teksüt Beslenme...

HABERİ OKU
05
Mar 2014
Tüketiciye gıda diye ilaç yediriyorlar

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, bal, çay, bebek maması, zeytinyağı ve takviye edici gıdalar adı altında tüketiciye sunulan gıda ürünlerinde akıl almaz sahtekarlıklar yapıldığını söyledi. Eker, gıda ürünleri için...

HABERİ OKU
05
Mar 2014
Batı'da hayvansal gıda takıntısı var!

Hollandalı araştırmacılar, mevcut uygulamaların devam etmesi halinde 2050 yılında kırılma noktasına ulaşması beklenen dünyanın protein tedarikinin güvence altına alınabilmesi için hayvansal protein tüketimini azaltmayı ve tüketicilerin...

HABERİ OKU
05
Mar 2014
Rusya bunu hep yapıyor!

Rusya'nın Tuapse limanında Türkiye'den getirilen ve enfekte olduğu belirlenen 24,2 ton domates geri çevrildi.Rusya Federal Veteriner ve Bitki Sağlığı Gözetim Servisi (Rosselkhoznadzor) yetkilileri yük kontrolü sırasında batı çiçek...

HABERİ OKU
05
Mar 2014
Halk Çerez ekmek israfını bitirecek

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Genel Müdürü Ali İlkbahar, günde 3 milyon ekmeğin fırınlarda satılamamasından dolayı israf oluştuğunu, bu ekmeklerin cipse dönüştürülerek "Halk Çerez" adı verilen yeni bir ürünle piyasaya sunulacağını...

HABERİ OKU
05
Mar 2014
Bu gıdaları sofradan eksik etmeyin

Uzmanlar, yüksek kalori içerdiği için diyet programlarına dahil edilmeyen tereyağı, yumurta ve kırmızı etin öğünlerden çıkarılmaması gerektiği konusunda rejime girenleri uyarıyor. DÜ Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı...

HABERİ OKU
05
Mar 2014
Organik tarım gönüllüleri göreve hazır

Ankara İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, ortaokul öğrencilerine yönelik organik tarım eğitimi veriyor. Eğitim sonunda öğrencilere çeşitli hediyelerle birlikte 'Organik Tarım Gönüllüsü” kartı da verilerek toplumun bu...

HABERİ OKU
05
Mar 2014
Taze zeytinyağı kullanın

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın desteğiyle Antalya'da, Anadolu'da zeytin ve zeytinyağının kullanımını teşvik etmek amacıyla konferans düzenlendi. Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde gerçekleştirilen konferansa,...

HABERİ OKU
05
Mar 2014
Tarım ve gıda sektörü çözüm bekliyor

Her yıl dış ticaret fazlası veren sektörlerin başında gelen tarım, gıda ve içecek sektöründe yaşanan sorunlar ve sektörün çözüm önerileri, Ankara'da toplanan VII. Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası'nda TOBB Gıda Sanayi, İçecek...

HABERİ OKU
05
Mar 2014
6 çeşit turunçgil tescillendi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı Tohum Tescil Sertifikasyon Müdürlüğü, Türkiye'nin önemli turunçgil üretim merkezlerinden Mersin'in Erdemli ilçesine özgü 4 limon ve 2 mandalina türünü tescilledi. Alata...

HABERİ OKU
05
Mar 2014
Helal yatırımda Malezya farkı

Malezya'nın üretim ve ihracatıyla öne çıktığı helal ürün sektöründe bölge ülkelerinin rekabeti giderek kızışıyor. Helal ürünler sektöründe önde gelen bir üretici ve ihracatçı ülke konumuna gelen Malezya, bu gelişmeye paralel...

HABERİ OKU

banner50

banner52