08
Mar 2014
Adana geleneksel gıda şölenine hazır

Çukurova Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenecek...

HABERİ OKU
08
Mar 2014
Gıdada AB İngiltere ile ters düştü

Avrupa Komisyonu, pek çok AB ülkesinin karşı olduğu İngiltere'de uygulanan trafik ışığı etiketleme sisteminin güçlü tepkilere neden olduğunu, bu nedenle sistemin AB mevzuatı ile uyumunu ve iç pazara etkisini yeniden değerlendireceğini...

HABERİ OKU
08
Mar 2014
Sarımsağa bilimsel dokunuş zamanı

Taşköprü Sarımsağının yetiştirme dönemindeki problemlere, bilimsel yöntemler ışığında çözüm bulmak amacıyla bir proje başlatılacak. Kastamonu Üniversitesi akademik uzman personel desteği ve bilimsel alt yapısıyla projeyi yürütürken,...

HABERİ OKU
07
Mar 2014
Dünya gıda fiyatları endeksi yükseldi

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), açıklamasına göre, FAO Gıda Fiyatları Endeksi bu yılın şubat ayında 208,1 puan ortalama ile 2012 ortalarından bu yana en keskin artışı gerçekleştirdi. Bazı ülkelerde ciddi gıda güvensizlikleri...

HABERİ OKU
07
Mar 2014
Maden suyunun bilmediğiniz faydaları

Yemek yediniz ama midenizde bir şişkinlik hissediyorsunuz. Siz de bu durumda maden suyuna başvuranlardan mısınız? Maden suyunun sadece yemek sonrasında içildiğinde, sindirimi kolaylaştıran bir içecek olmayıp, bunun yanında onlarca faydasının...

HABERİ OKU
07
Mar 2014
Çin tarım topraklarını korumaya aldı

Çin Tarım Bakanı Han Changfu, yaptığı açıklamada, Çin'in gıda güvenliğini kendi gücüne dayanarak koruma politikasını kararlılıkla izleyeceğini belirtti. Tahıl güvenliğinin, temelde ekilebilir arazilerin korunmasına dayandığına...

HABERİ OKU
07
Mar 2014
Bal arıları doğal fabrika gibi

Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, bal arılarının doğal fabrikalar olduğunu söyledi.İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından açılan arıcılık kursunu bitirenler sertifikalarını aldı. 2014 yılı...

HABERİ OKU
07
Mar 2014
Bakliyat fiyatını simsar mı belirliyor?

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, 'kuru fasulye” ve 'et” fiyatlarına ilişkin, 'Bakliyat ürünlerinde üretim azlığı ve piyasada mal sıkıntısı söz konusu olmayıp, son dönemde yaşanan fiyat dalgalanmaları spekülatif...

HABERİ OKU
07
Mar 2014
Günde 6 kaşık şekeri aşmayın

Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) yıllardır üzerinde çalıştığı tavsiye raporuna göre insanların günlük şeker ihtiyacını yüzde 10 olarak belirlemişti. Ancak Beslenme Değerlendirme Komitesi NUGAG'ın yaptığı son çalışmalarda...

HABERİ OKU
07
Mar 2014
Tavukla ilgili bilgi kirliliği iddiası

Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR) tarafından yapılan araştırma sonucunda, tüketicinin tavukla ilgili sorunu olmadığı, ancak tavuk hakkındaki popülist konuşmalar ve dedikoduların bilgi kirliliği ile sorun...

HABERİ OKU
07
Mar 2014
Sıcak pide dağıtan vakıf kurmuşlar

Vakıf medeniyeti olarak bilinen Osmanlı'da, pek çok kişinin aklına bile gelmeyen, gayeleri, sıcak pide dağıtmak, israfı önlemek, sıcak yaz günlerinde soğuk su dağıtmak, güzel yazı öğretmek, kızlara çeyiz hazırlamak, duvar yazılarını...

HABERİ OKU
07
Mar 2014
Transgenik kuzu umut oldu

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Veteriner Fakültesi Dölerme ve Suni Tohumlama Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sema Birler'in başkanlığındaki ekibin ürettiği "transgenik" kuzu 3, 2 tavşan da 6 aylık oldu. Ekip, verilen genden dolayı...

HABERİ OKU
07
Mar 2014
Peynir insanlık kadar eski

Çin'in başkenti Pekin'deki Bilimler Akademisi Üniversitesi araştırmacıları, Taklamakan Çölü'nde bulunan mumyaların boğazlarında ve göğüs kısımlarında peynir parçaları buldu. M.Ö. 1615 yılına ait oldukları sanılan mumyaların,...

HABERİ OKU
06
Mar 2014
Tüketici ortak fiyat istiyor

Ürünlerin fiyatları satış yerlerine göre farklılık gösterirken; bu durumun önüne geçmek için 'Tavsiye edilen fiyat uygulaması her ürün için geçerli olsun” talebi geldi. Tüketici Birliği Federasyonu Üyesi Ahmet Hancı, üzerine...

HABERİ OKU
06
Mar 2014
Üç ürünü tüketirken dikkat edin!

Son yapılan bir araştırmaya göre et, yumurta, süt ve süt ürünlerinin ağırlıklı kullanıldığı beslenme alışkanlığı insan hayatı üzerinde sigara içmek kadar zararlara yol açıyor. Araştırma, yüksek miktarda hayvansal ağırlıklı...

HABERİ OKU
06
Mar 2014
Kayseri organik tarımda yükseliyor

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kapadokya Organik Tarım Üreticileri Birliği Derneği'nden Başkan Oluş Molu ve Başkan Yardımcısı Yeşim Bekyürek ile Buğday Derneği'nden Durukan Dudu'yu makamında kabul etti. Vali Düzgün, kabulde...

HABERİ OKU
06
Mar 2014
Örümcekli baldan tazminat kazandı

Konya'da astım hastası olan kızına yedirmek için radyo yayınındaki reklamlardan duyarak sipariş ettiği bal kavanozunun içerisinde örümcek çıkan Alaaddin Eğri tazminat kazandı. Konya'da bir fabrikada işçi olarak çalışan Alaaddin...

HABERİ OKU
06
Mar 2014
Buğday unu ticaretine vergi darbesi

GIDAVİTRİNİ -Uluslararası Hububat Konseyi (IGC), 27 Şubat 2014 tarihli raporunda; 2013/14 sezonu dünya buğday unu ticaretine ilişkin geleceğe dönük tahmininde, 2012/13 sezonu sonunda 12.480.000 ton miktarda gerçekleştiğini tahmin ettiği dünya...

HABERİ OKU
06
Mar 2014
Hububat üretimi yüzde 10 artacak

GIDAVİTRİNİ - Dünya hububat üretimi, tüketimi ve ticaretinde son durumu açıklayan Uluslararası Hububat Konseyi (IGC), her üç alanda da artış beklendiğini açıkladı. IGC'nin son raporunu Gıdavitrini'ne değerlendiren Okan...

HABERİ OKU
06
Mar 2014
Bahşiş zengini Oscar'lık pizzacı!

Bu yıl 86. kez düzenlenen ve ünlü komedyen Ellen De Generes'in sunuculuğunu üstlendiği Oscar ödül törenine damgasını vuran Pizzacı çocuğa bin dolar bahşiş verildiği ortaya çıktı. Hollywood yıldızları arasında şapka tutma şeklinde...

HABERİ OKU
06
Mar 2014
Gıda mühendisleri Bolu'da buluşacak

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü tarafından ilk olarak 2010 yılında düzenlenmeye başlanan Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi'nin 5.'si, 24-25 Nisan 2014 tarihleri arasında...

HABERİ OKU
06
Mar 2014
Et alırken bunlara dikkat edin!

Gıda güvenliği ve izlenebilir gıda üretiminin istikrarlı bir yapıya kavuşturulması hem üreticiyi, hem tüketiciyi, hem de ülke ekonomisini yakından ilgilendiriyor. Bu doğrultuda et üreticilerisağlıklı et tüketimi için kesim raporu olan...

HABERİ OKU
06
Mar 2014
Kadınlara sağlıklı yaşam önerileri

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Gülnur Taşcı Bozbaş, uzayan yaşam süresine bağlı olarak dünya nüfusunun yaşlanması, osteoporozun görülme oranını da artırdığını ifade etti. Kadınların alabilecekleri önlemler ile osteoporoz...

HABERİ OKU
06
Mar 2014
Kuraklığa dayanıklı tohum üretildi

Küresel ısınmaya bağlı olarak görülen iklim değişikliği ve tarımsal kuraklığın son yıllarda şiddetini artırması, temel gıda problemlerini de beraberinde getiriyor. Özellikle son 10 yıl içinde Türkiye'de görülen kuraklık, tarımsal...

HABERİ OKU

banner50

banner52