10
Şub 2016
Bal üreticisi 'sahtekar' yaftasından rahatsız

Gıdavitrini - Bal ve arı ürünleri üreticileri sürekli 'sahtekar” olarak anılmaktan son derece rahatsız. Bu imajdan kurtulmak için tüketici ile buluşmaya hazırlanıyor. Sahte bal olur mu? Balın sahtesi ne demek? Balın faydaları? Balın...

HABERİ OKU
09
Şub 2016
Gıda hammade fiyatları dibi gördü

2016 yılının ocak ayında küresel gıda maddesi fiyatları son yedi yılın en düşük seviyesine indi. Dünya Gıda ve Tarım Teşkilatı (FAO) fiyatların bir ay öncesine göre yüzde 1,9 oranında düşmesinde başta şeker pancarı olmak üzere...

HABERİ OKU
09
Şub 2016
Et fiyatlarında ortak karar açıklandı

Gıdavitrini - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, kırmızı et sektörü temsilcileriyle görüştü. Hayvancılık Genel Müdürlüğünün ikinci kez düzenlediği kırmızı et sektör toplantısına bakanlık yetkililerinin yanı sıra...

HABERİ OKU
09
Şub 2016
Et üretiminde kritik kararlar uygulanacak

Haber - Halim Utlu Küçük kapasiteli kesimhanelere, teknik resim kurallarına göre çizilen en az A3 boyutunda yerleşim krokisi, hayvanların kesimi ve etlerinin muamelesi sonucu oluşan atıkların uzaklaştırma şekli ve sıklığıyla ilgili belgeler...

HABERİ OKU
09
Şub 2016
Beslenmede 50 yaş üstü kuralları

Gıdavitrini - Sağlıklı beslenme ilkeleri her ne kadar herkes için ortak gözükse de aslında yaşa bağlı değişen kriterlere sahip. Yaş ilerledikçe değişen vücudun ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmak sağlıklı bir yaşam için şart....

HABERİ OKU
09
Şub 2016
Pratik ve sağlıklı makarna tarifleri

Gıdavitrini - Makarna, hemen hemen tüm mutfakların vazgeçilmezi, kolay hazırlanıyor, keyifle yeniyor, kolayca süslenip muhteşem görünümlü bir ana yemeğe dönüşüyor ve büyük - küçük herkesin en sevdiği yemek listesinde yer alıyor. Üstelik...

HABERİ OKU
09
Şub 2016
Emziren annelerin beslenmelerine dikkat!

Gıdavitrini - Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayla Gülden Pekcan, gebelik sürecinde yanlış beslenme şekillerinin bebeğe zarar verdiğini, artan protein gereksinmesinin...

HABERİ OKU
09
Şub 2016
Kış hastalıklarından korunmanın yolunu açıkladı

Gıdavitrini - Hastalıkların en yaygın olarak görüldüğü kış aylarında hastalıklardan korunmak için doğal yollardan yararlanabilirsiniz. Diyetisyen Canan Aksoy, protein başta olmak üzere pek çok besin öğesini içeren tavuk çorbasının...

HABERİ OKU
09
Şub 2016
Bahar depresyonunu bunlarla yenin

Gıdavitrini - Mevsim geçişlerinde yaşanan depresif duygular birçok insan için ortak. Depresif ve yorgun hissetmek sadece sonbahara özgü değil, güneş ışınları ile düzenli olarak karşılaşmaya başlama evresi olan ilkbaharda da gözleniyor....

HABERİ OKU
09
Şub 2016
Gıda diye ne yediğinizi biliyor musunuz?

Tükettiğimiz gıdaların birçoğunda bilim kurgu romanlarına özgü malzemeler kullanılıyor.Bilim kurgu romanlarında, uzak gelecekte tüketeceğimiz yapay gıdalar konusu yaygın ele alınan konulardan biridir. İnsanlığın artık kendisini besleyecek...

HABERİ OKU
09
Şub 2016
57 bin ton Okul Sütü dağıtılacak

Gıdavitrini - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Ulusal Süt Konseyinin işbirliğiyle yürütülen Okul Sütü Programı'nın bu yılki uygulamasına düzenlenen törenle start verildi....

HABERİ OKU
06
Şub 2016
Memurların yemek ücreti belli oldu

Memur ve sözleşmeli personelden bu yıl alınacak öğle yemeği ücretleri belirlendi. Maliye Bakanlığının, 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Uygulama Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ, 15 Ocak'tan itibaren geçerli olmak...

HABERİ OKU
06
Şub 2016
Bu yemeklere 'kadıneli' değmiş gibi

Nevşehir'in Uçhisar beldesinde, Kapadokya'da yerli ve yabancı turistlere hizmet veren ve Doğuş Grubu tarafından restorasyonu yapılan Kadıneli Restoran'da yalnızca kadınlar çalışıyor. Tamamen bölge halkı kadınlarının çalıştığı...

HABERİ OKU
05
Şub 2016
1 elma için 50 kilo fıstık veriyoruz!

Gıdavitrini - Uluslararası KOBİ Toplantısı'nda konuşanAlbaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Bülent Taban, 'Silikon Vadisi'nde yetişen bir ‘elma'yı alabilmek için Gaziantep'teki fıstık üreticimiz 50 kilo fıstık...

HABERİ OKU
05
Şub 2016
Lübnan mutfağı sizi çağırıyor

Gıdavitrini - Ortadoğu ve çevresinin asırlar boyu ağırladığı pek çok kültürün birleşiminden doğan Lübnan mutfağı dünyanın en renkli, otantik ve çekici yemek kültürlerinden biri olarak kabul ediliyor. Bulgur, nohut, tahin, yoğurt, taze...

HABERİ OKU
05
Şub 2016
30 yıllık 'katılım' birikimine sahibiz

Gıdavitrini - Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ile Durham Üniversitesi ve Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) ortaklığıyla düzenlenen 'Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Kongresi (International Congress on Islamic Economics and Finance-ICISEF...

HABERİ OKU
05
Şub 2016
Kütahya yemekleri baş döndürüyor

Kütahya'da beslenme büyük ölçüde ev ürünlerine dayanmaktadır. 1960'lı yıllarda "Aşçı dükkanı" denen lokanta kent yaşamına girmiştir. Kütahya'da buğday ürünleri, hamurlular ve süt ürünleri beslenmenin temelini oluşturmaktadır....

HABERİ OKU
05
Şub 2016
Su tüketiminizi eğlenceli hale getirin

Gıdavitrini - Yoğun çalışma temposu içinde, zaman zaman su içmeyi ihmal ediyoruz, çay, kahve gibi içecekleri daha fazla tüketerek, suyun yerine geçtiğini düşünüyoruz. İş hayatında başarıya giden yolda suyun önemini unutmamalı ve Waternet...

HABERİ OKU
05
Şub 2016
Maraş usulü hindi pastırması

Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinin Necip Fazıl Mahallesinde 10 yıldır ikamet eden Mustafa Uludağ, eşi Aysel Uludağ ile birlikte pastırma fiyatlarının yüksek olması nedeniyle evlerinin mutfağında hem kendileri hem de akraba ve dostları...

HABERİ OKU
04
Şub 2016
Sorumluları göreve davet ediyorum

Gıdavitrini - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, ekmek fiyatlarına yapılan zamma ilişkin, "1 lira afaki bir rakamdır, doğru değildir. İllerdeki bu kararı alan gerek fırıncı esnafını, gerek sorumlu sivil örgütlerini göreve...

HABERİ OKU
04
Şub 2016
Engelsiz lezzetler için mutfağa girdiler

Gıdavitrini - Metro Toptancı Market bünyesinde faaliyet gösteren Gastronometro, ASTED (Adil Sosyal Tüm Engelli Dostları tarafından organize edilen ve engelli farkındalığını ortaya çıkarmak amacıyla hayata geçirilen yemek yarışmasına ev...

HABERİ OKU
04
Şub 2016
Bu besinleri mutlaka tüketin

Gıdavitrini - Son yıllarda hayatımıza giren akıllı telefonlara sürekli eğilip bakmamız nedeniyle hindi boynu riskinin de arttığı söyleniyor. Sürekli kilo alıp verme durumu olarak bilinen yo-yo etkisi (verilen kiloların fazlasıyla geri alınması),...

HABERİ OKU
04
Şub 2016
Peyniri saklamanın püf noktası

Gıdavitrini - Peynirin lezzetini ve besleyiciliğini kaybetmeden saklanmasının satın alma ile başladığını vurgulayan uzmanlar, her peynirin saklanma koşullarının farklı olduğuna dikkat çekerek, +2/4 C de, ışıksız ortamda mutlaka buzdolabında...

HABERİ OKU
04
Şub 2016
Anfaş Fuarı'na perakendeci akacak

Gıdavitrini - Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF), Türkiye'nin en kapsamlı gıda ve içecek fuarı Anfaş Uluslararası Food Product'a 15 PERDER üyesi ve bölgelerinde marka haline gelen zincir marketlerden oluşan alım heyeti ile katılıyor....

HABERİ OKU

banner50

banner52