03
Şub 2016
Ceviz, kansere karşı fayda sağlıyor

Gıdavitrini - Uluslararası Kabuklu Yemiş ve Kuru Meyve Konseyi (INC) tarafından yapılan açıklamaya göre farklı çalışmaların ortak sonucu olarak haftada 2 ya da 3 porsiyon ceviz, fıstık ya da badem gibi kuruyemiş tüketimi kolon, prostat ve...

HABERİ OKU
02
Şub 2016
Dardenia lezzetleri Nişantaşı’na geldi

Gıdavitrini - Türkiye'nin ilk ve tek balık ekmek zinciri Dardenia, yeni şubesini açtı. Birbirinden lezzetli ürünleri ve enfes menüsüyle Dardenia Fish;Bread Nişantaşı, balık severlerin yeni buluşma noktası olacak. Yenilikçi, farklı ve...

HABERİ OKU
01
Şub 2016
Makarna sektörüne yön veriyor

Gıdavitrini - Türkiye'nin en büyük üretim tesisine sahip olan yarım asırlık dünya markası OBA Makarna, makarna üretimini ve ihracatını artırmaya devam ediyor. 80 ülkede faaliyet gösteren ve Türkiye'nin makarna ihracatında yüzde...

HABERİ OKU
01
Şub 2016
Erzincan anlatılmaz yaşanır

Dünyanın en büyük ilk beş turizm fuarı arasında gösterilen EMITT İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Fuarda Erzincan Valiliği bünyesinde Erzincan TSO'da Erzincan'ın kültür ve turizm değerlerinin yanı...

HABERİ OKU
30
Oca 2016
Bakan'la Başkan'ın ekmekle imtihanı!

Gıdavitrini - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "Nihai olarak bayi karı, fırıncının karı, sigortası, yol masrafı, ham maddesi de mayası da aklınıza ne geliyorsa hepsi, bütün karları içinde maliyeti ve nihai satış fiyatı,...

HABERİ OKU
29
Oca 2016
Nerede o eski domatesler!

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümünde yürütülen araştırma, "nerede o eski domatesler" şikayetlerini giderecek. Sebzelerin eski tatlarına kavuşturulmasının amaçlandığı genetik araştırmasında,...

HABERİ OKU
29
Oca 2016
Tarihinden tarifine bulgurun kitabı

Gıdavitrini - Duru Bulgur yayınlarından çıkan 'Tarihinden Tarifine Bulgur” kitabı ikinci baskısını yaptı. İlk baskısı 2014 yılında yapılan kitapta, bulgurla ilgili tüm ayrıntılara yer verildi. Kitapta bulgurlu bebek mamasından salatalara...

HABERİ OKU
29
Oca 2016
Muratbey’in yeni lezzeti raflarda

Gıdavitrini - İnovatif ürünleri ile peynirde lezzet ve kalite beklentisini üst düzeye çıkaran Muratbey'in yeni atıştırmalık tam yağlı taze peyniri TOPİ, sofralardaki yerini aldı. Burgu peyniri ile peynir yemeyen çocuklar başta olmak...

HABERİ OKU
29
Oca 2016
Mutfakta doğru bilinen yanlışlar

Gıdavitrini - Yemek.com biri bize anlatmadan bilemeyeceğimiz önemli mutfak kuralları konusunda aydınlatıcı bir mini rehber hazırladı. Listede makarnayı soğuk suya tutmaktan, etin marinasyon suyunu yemeğe eklemeye kadar zaman zaman hepimizin yaptığı...

HABERİ OKU
28
Oca 2016
Akçaabat Köftesi mercek altında

Trabzon TSO'nun başvurusuyla TPE'nin coğrafi işaret verdiği ''Akçaabat köftesi''nin, üretildiği ve satıldığı yerlerin denetlenmesi amacıyla komisyon kuruldu. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu...

HABERİ OKU
27
Oca 2016
GİMDES'in 'helal projesi' başlıyor

Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalama Araştırmaları Derneği (GİMDES), Dünya Helal Vakfı ile Uluslararası Darul Helal Medresesi ve Helal Ürünleri Araştırma Enstitüsü Laboratuvarı inşa etmeyi planlıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda...

HABERİ OKU
27
Oca 2016
Helal gıda analizi nerede yapılıyor?

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TSE'nin gıda sektöründe yürüttüğü faaliyetlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Gıda sektöründe bin 409 güncel belge olduğunu belirten Işık, yapılan standart sayısının ise 300'ü...

HABERİ OKU
27
Oca 2016
Sağlık dolu 10 güçlü besin

Gıdavitrini - Her sene farklı bir besinin mucize ilan edildiği şu günlerde, şehir efsanelerine kanmayıp bilimsel olarak olumlu etkileri kanıtlanmış besinlere beslenmenizde daha fazla yer yermek sağlığınızı olumlu etki sağlayabilir. Diyetisyen...

HABERİ OKU
27
Oca 2016
Eriş Un bir ilki başardı

Türkiye'nin un ihracatı lideri Erişler Gıda'nın 2014 yılında perakende piyasası ile buluşturduğu Eriş Un, vejetaryen ve veganlar için Avrupa'da en güvenilir sertifika olarak kabul edilen 'V-Label” sertifikasına layık görüldü....

HABERİ OKU
26
Oca 2016
İstanbul'da halk ekmeğe zam geldi

İstanbul Halk Ekmek'in belirlediği fiyat listesine göre, ekmek fiyatlarına yüzde 20 ile 30 arasında değişen oranlarda zam yapıldı. Vatandaşların en çok tükettiği normal ekmek, kepekli ekmek ve tuz ilave edilmemiş ekmek hariç 39 ekmek...

HABERİ OKU
26
Oca 2016
Et ithalatının önü açıldı

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) enflasyon tahminini yükseltmesi ve ilk 3 ayda enflasyonu düşük tutmak için yapacağı çalışmalara ilişkin bir soru üzerine, enflasyonu etkileyen kalemlerden gıda fiyatlarına...

HABERİ OKU
26
Oca 2016
Obama'ya 40 kilo baklava gitti

Kendi usulüne göre Bayan Biden'e baklava tattıran Karaköy Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Güllü, Jill Biden'in Beyaz Saray'a götürmek üzere 40 kilo baklava satın aldığını, böylece Beyaz Saray'ın baklavaya doyacağını...

HABERİ OKU
25
Oca 2016
Üç kişiden biri su bulamıyor

Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) verilerine göre dünyada her üç insandan biri su sıkıntısıyla karşı karşıya kalıyor. Temiz suya erişimin kısıtlı olduğu yerlerde insanlar hijyenik olmayan koşullarda su ihtiyaçlarını gidermesi...

HABERİ OKU
25
Oca 2016
Hayat kurtaran kahve hatırası

Kahvenin tarihi 10. yüzyıla kadar uzanıyor. Kahve Yemen'den gelir dense Üç Şehir Bir Kahve sergisini gezerken kahvenin Habeşistan'dan çıktığını öğreniyorum. Ancak Habeşistan'dan Yemen'e gelişi konusunda da rivayet...

HABERİ OKU
25
Oca 2016
Dünyanın üç katı fiyata et yiyoruz

Türkiye'de bir yılda 1 milyon 100 bin ton dana eti, 200 bin ton da küçükbaş hayvan eti üretiliyor. Üretilen etin 330 bin tonu İstanbul'da, 970 bin tonu diğer illerde satılıyor. İstanbul'da bir günde ise 400 ton kırmızı et ile...

HABERİ OKU
23
Oca 2016
Tohumcular KDV indirimi istiyor

Gıdavitrini - ​Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Gençer ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti.Bakanlığın makam toplantı salonunda gerçekleştirilen...

HABERİ OKU
23
Oca 2016
İçtiğiniz kahve kişiliğinizin aynası

The Independent'te yer alan bir habere göre kahve tercihiniz kişiliğini ele veriyor. İngiltere'de yapılan araştırmaya göre, günde 70 milyon fincan kahve tüketimi gözlenmiş. Kahvenin en çok tüketilen içeceklerden biri olması...

HABERİ OKU
23
Oca 2016
Pulu en az balık kadar faydalı

Türkiye'de balığın pulunun hiç kullanılmadığını söyleyen Japon bilim adamı Kohei Kihara, birçok hastalığın şifasının burada olduğunu belirtti. Türkiye'de kar yağışının etkisini arttırmasıyla, balığın kulağına kaçan...

HABERİ OKU
23
Oca 2016
Bu renkte balı ilk defa gördüm

Osmaniye'de amatör bir bal üreticisinin kovanından çıkan balın kırmızı renk almasında Arap sümbülü bitkisi polenlerinin etkili olduğu belirtildi. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Botanik Ana Bilim Dalı Öğretim...

HABERİ OKU

banner50

banner52