09
Kas 2015
Mutfağımızdaki doğal antibiyotikler

Gıdavitrini - Havaların soğumasıyla birlikte artan grip ve soğuk algınlığından korunmak, şikayetleri azaltmak ve daha hızlı iyileşmek mümkün. Peki ilaç kullanımına ihtiyaç kalmadan mutfağınızdaki besinlerle doğal antibiyotik alabilir...

HABERİ OKU
09
Kas 2015
Doğal ve dengeli tuz tüketin

Gıdavitrini - Yapılan araştırmaların, insan vücudunda su ve tuz dengesinin bozulması, kalp ritim bozukluğundan depresyona, baş ağrısından beyinde problemlere kadar birçok olumsuz etkiye yol açabildiği gösteriyor. Tuzun insan hayatındaki önemine...

HABERİ OKU
09
Kas 2015
Baklagil üretimi açlığı bitirir

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, baklagil üretimine 2014 yılında verilen yüzde 100 prim desteği artışının önemli olduğunu belirterek, "Desteğin artarak sürmesi, üreticilerimizi baklagil ekimine yöneltecektir....

HABERİ OKU
09
Kas 2015
Bu durumlarda adaçayı tüketin

Gıdavitrini - Türkiye Fitoterapi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ekrem Sezik, yapılan araştırmalar sonucunda adaçayının antioksidan etkisinin bulunduğunu belirtti. Adaçayının soğuk algınlığının etkilerini azaltmak için yardımcı olduğunu...

HABERİ OKU
07
Kas 2015
Ekmek yerine kanser yediriyorlar!

Marketlerde pastanelerde satılan ekmek, kurabiye, kek, bisküvi gibi hazır unlu mamulleri yiyorsanız, dikkat!Kısa adı EWG olan Çevre Çalışma Grubu (Environmental Working Group) tarafından Amerika'da gerçekleştirilen bir araştırmaya göre...

HABERİ OKU
07
Kas 2015
En çok bal tüketen ülkeyiz

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği (TAB) Başkanı Bahri Yılmaz, Türkiye'nin arıcılık yönünden dünyanın ileri gelen ülkelerinden biri olduğunu söyledi.Ylmaz, 6,6 milyon arı kovanı, 102 bin ton bal üretimi ve 57 bin profesyonel...

HABERİ OKU
06
Kas 2015
Üretimde iki, satışta ise bir numara

Ege Kuru Meyve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Birol Celep, Türkiye'nin dünya kuru üzüm üretiminde ikinci, ihracatında birinci sırada yer aldığına dikkati çekerek, dünya çekirdeksiz kuru üzüm üretiminin yüzde 8 düştüğünü,...

HABERİ OKU
06
Kas 2015
Diyabet ve obeziteden koruyor

Gıdavitrini - 'Dengeli Beslen Harekete Geç Kampanyası'na rehberlik eden Uzman Diyetisyen Olcay Barış; dünya genelinde 246 milyon diyabet hastası bulunduğuna dikkat çekti ve 14 Kasım Dünya Diyabet Günü öncesinde; sağlıklı ve dengeli...

HABERİ OKU
06
Kas 2015
Peynir 1 Ocak'ta böyle satılacak

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yaptığı düzenlemeyle, 8 Şubat 2015'te Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni Peynir Tebliği'nde uygulama 1 Ocak 2016'da başlıyor.Üretiminden muhafazasına, taşınmasından...

HABERİ OKU
05
Kas 2015
Yılbaşı paketinde alkol olmayacak

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu, yılbaşı sepetleriyle ilgili karar aldı. Yeni yıl öncesinde satışa sunulacak ve hediye olarak gönderilecek yılbaşı sepetleri içinde alkollü içki ve tütün ürünleri bulunmayacak. Resmi Gazete'de...

HABERİ OKU
05
Kas 2015
GDO'lu 8 ürüne ithalat izni!

Biyogüvenlik Kurulu, geneteği değiştirilmiş organizmalı (GDO) 8 ürünün ithalatı için genel izin çıkardı. Bu iznin çıkarılması için Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği (BESDBİR) başvuru yapmıştı. İzin verilen GDO'lu...

HABERİ OKU
04
Kas 2015
Enfes kış lezzeti: Balka dilimi

Gıdavitrini - Lezzetinden ve kalitesinden ödün vermeyen Simit Sarayı'nın, hem damağa hem de göze hitap eden balkabaklı, cevizli enfes tatlısı balka dilimi; 7'den 70'e tüm lezzet tutkunlarını Simit Sarayı ve Simit Sarayı Mahalle...

HABERİ OKU
04
Kas 2015
Şeker bağımlılığına son verin

Gıdavitrini - Yokluğunda komaya bile gireriz. Fiziksel ve ruhsal dünyamıza zarar verdiği halde hep onu isteriz. Çünkü onunla olan tatlı ilişkimiz doğuştan başlıyor. Ömür boyunca ona karşı zaaflarımız var. Ancak her şeyin bir sınırı...

HABERİ OKU
04
Kas 2015
Havuç suyu ile kuvvet kazanın

Şekersi tadı ve muhteşem rengiyle havuç hemen hemen herkesin sevdiği bir besindir. İçeriğinde bulunan vitamin ve minerallerle de besin zincirinde önemli bir yer tutan havucun suyunu sıkarak da tüketebilirsiniz. İşte her derde deva havuç suyunun...

HABERİ OKU
04
Kas 2015
Bu madde kanseri yok ediyor

Bilim insanlarının köpekbalıkları üzerindeki uzun araştırmaları sonucu ortaya çıkan kanser önleyici 'skualen” maddesi, zeytinyağının içeriğinde de bulunuyor.Kansere yakalanmayan tek canlı olan köpekbalığında bulunan "skualen”...

HABERİ OKU
04
Kas 2015
Helal farkındalığı yeni oluşuyor

Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalama Araştırmaları Derneği (GİMDES) Başkanı Dr. Hüseyin Kami Büyüközer, Helal ve Tayyib Ürünler Fuarı ve çalıştayları için değerlendirmelerde bulundu.22-25 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen...

HABERİ OKU
04
Kas 2015
KFC İran'da bir gün açık kaldı!

İran'da faaliyet gösteren Tasnim haber ajansının verdiği habere göre, Fast food zinciri KFC'nin önceki gün Tahran'da açılan şubesi bir günlük faaliyetten sonra kepenk kapattı. Fast food zinciri Kentucky Fried Chicken'ın...

HABERİ OKU
04
Kas 2015
Okul sütü bu iki firmanın

Türkiye'nin önemli eğitim yatırımlarından birisi olan "okul sütü" projesinde yeni ihale yapıldı. Okul sütü ihalesinde, birim fiyat olarak en düşük teklifi, birinci kısım için 0,4635 lira ile, ikinci kısım için 0,4789 lira ile, üçüncü...

HABERİ OKU
03
Kas 2015
Vücut direncini nasıl artırabiliriz?

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler uzmanı Sevil Gülsoy, "Havaların soğuması ile birlikte grip, soğuk algınlığı öksürük ve boğaz tahrişi gibi üst solunum yolu semptomlarının yükselmeye başladığı dönemdeyiz. Bağışıklık sistemimizin zayıfladığı...

HABERİ OKU
03
Kas 2015
Chipotle'ın ürünlerinde bakteri çıktı

ABD ve bazı ülkelerde 2 bine yakın şubesiyle Meksika yemekleri sunan hızlı yemek zinciri Chipotle'ın ürünlerinde bakteri çıktı.Şirketten yapılan yazılı açıklamada, Washington ve Oregon eyaletlerinde en az 20 müşterinin E.coli bakterisiyle...

HABERİ OKU
31
Eki 2015
Helal sertifikada ticaret şüphesi

3. Uluslararası Helal ve Sağlıklı Gıda Kongresi İstanbul Üniversitesi'nde başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın gönderdiği mesaj kongreye adeta damgasını vurdu. Emine Erdoğan mesajında, kongrenin...

HABERİ OKU
30
Eki 2015
Bu denetim çevreyi kurtarır

Haber / Halim Utlu Restoran ve kafelerdeki atık yağın kanalizasyona dökülmemesi, için denetimler yoğunlaştırıldı. Yürütülen 'Bitkisel Atık Yağ Denetim”leri ile işletmeciler bilinçlendirilerek, atık yağlar geri dönüşüme kazandırılıyor....

HABERİ OKU
30
Eki 2015
Sucukta sağlık ve lezzet dönemi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Veteriner Fakültesi Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Recep Kara, yaptığı çalışmayla kekik, nane ve ısırgan otunun, sucukta bulunan ve insanlarda ölümcül hastalıklara...

HABERİ OKU
30
Eki 2015
Eski Bakan'dan güvenli gıda çıkışı

Türkiye'nin tarımsal hasılasını 23 milyar dolardan 61 milyar dolara çıkararak, dünyada yedinci, Avrupa'da ise en büyük tarımsal ekonomiyi yakaladıklarını ifade eden Mehdi Eker, Türk ekonomisinin son 12 yılda, 230 milyar dolardan,...

HABERİ OKU

banner50

banner52