29
Mayıs 2014
Gençlere 'kuruyemiş tüketin' önerisi

Prof. Dr. Canan Karatay, gelişme çağındaki gençlerin yumurta, fındık, fıstık, ceviz, badem tüketmelerini tavsiye ediyor. Karatay, "Her türlü sağlıklı yağlı yiyecekler. Böylece bağışıklık sistemleri güçlendiği için alerji, sinüzitlerden...

HABERİ OKU
29
Mayıs 2014
Tok karnına dondurma yemeyin

Yaz geliyor ve dondurma mevsimi başlıyor, diyette tatlıyı çok seviyorum diyen kişiler dikkat! Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç konu ile ilgili önemli bilgiler veriyor. Özellikle kalorisinin yanında boğaz enfeksiyonlarına sebep olması , son dönemde...

HABERİ OKU
29
Mayıs 2014
Şimdi moda deve döneri

Balıkesir'de geçen hafta başlayan kermeste yapılan ‘deve döneri'ne vatandaş ilgisi artıyor. Deve döneri ekmek arası olarak günde ortalama 2 bin adet satılıyor. Gündoğan Kuran Kursu ve Okul Talebelerine Yardım Derneği'nce 23...

HABERİ OKU
29
Mayıs 2014
Bakanlık'tan GDO'ya vize çıktı!

GIDAVİTRİNİ - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, ürünlerde GDO bulaşan miktarını binde 9 oranına yükseltti. GDO oranına 'sıfır' tolerans sadece söylemde kaldı ve bu uygulamayla GDO'ya vize çıktı yorumlarına neden...

HABERİ OKU
29
Mayıs 2014
Cüzdan boşaldıkça göbek büyüdü!

Ekonomik krizin sanıldığının aksine insanları zayıflattığı görüşü yalanlandı. OECD'nin (Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü) hazırladığı rapora göre, 2008'de yaşanan kriz cüzdanları boşaltırken, göbekleri şişirdi....

HABERİ OKU
29
Mayıs 2014
Abur cubur erken doğumu tetikliyor

Avustralya'daki Adelaide Üniversitesi'nden bilim adamlarının araştırması gebelikten önce, 12 ay boyunca 309 kadının beslenme alışkanlığını inceledi. Bilim adamları, doymuş yağ oranı yüksek ve şekerli yiyeceklerle beslenen kadınların...

HABERİ OKU
29
Mayıs 2014
Karpuz 'alzheimer'dan koruyor

Gazi Üniversitesi Kimya Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Uslu, vücuttaki en önemli molekül olan nitrik oksitin, damarları rahatlattığını, kan basıncını düşürdüğünü, kalp krizi veya felç riskini azalttığını...

HABERİ OKU
28
Mayıs 2014
Simit Sarayı İzmir'de 3 şubeye ulaştı

Konforlu dekorasyonu, sıcak atmosferi, zengin menüsü ve uygun fiyatlı ürünleri ile lezzet tutkunlarının vazgeçilmez buluşma noktası Simit Sarayı, İzmir'deki lezzet durakları arasına Konak mağazasını da ekledi. İzmir Konak Simit Sarayı...

HABERİ OKU
28
Mayıs 2014
Ekmekte kimyasal, peynirde kireç!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), 2 yıl önce gıda güvenliği konusunu TBMM'ye taşıdı. MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu ve 22 MHP'li vekil, gıda güvenliği konusunda Meclis araştırma komisyonu kurulması için önerge verdi....

HABERİ OKU
28
Mayıs 2014
Bakan'dan flaş gdo açıklaması

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, GDO tespit edilen bebek mamalarıyla ilgili hiçbir şekilde tolere göstermeyeceklerini, tespit edilin GDO'lu ürünün toplatılmasına karar verilip, konunun Savcılığa intikal ettirildiğini bildirildi....

HABERİ OKU
28
Mayıs 2014
Unutulan yemekler menüye girecek

Turizmin kalbi Antalya'da önemli bir etkinlik gerçekleştirildi. Kalkan Restorancılar Derneği ve Kalkanlılar Derneği tarafından düzenlenen 1'inci Likya Yemek Şenliği'ne, Kaymakam Selami Kapankaya, Kaş Esnaf Odası Başkanı Ali Çalışkan,...

HABERİ OKU
28
Mayıs 2014
Ovit'te kavurma rekoru kırılacak

Rize'nin İkizdere ilçesinde 1-3 Ağustos 2014 tarihleri arasında Ekşioğlu Vakfı tarafından düzenlenecek ‘Ovit Yayla Şenlikleri'nde 3.5 ton kavurmanın pişirileceği dev kazan Rize'ye getirildi. Her yıl yeni bir rekor denemesinin...

HABERİ OKU
28
Mayıs 2014
Armut küresel ısınma kurbanı!

Gaziantep'in Araban ilçesinde, iklimsel koşullara bağlı olarak Eylül ayında meyvesi tatlanması gereken armutlar, 4 ay önce olgunlaşarak tatlandı. Kale Mahallesi'nde ikamet eden Mahmut Bazlama, evinin bahçesinde yetiştirdiği armut ağaçlarının...

HABERİ OKU
28
Mayıs 2014
Beyaz çay büyük ilgi gördü

Çaykur, üreticisinden beyaz çay üretiminde kullanılan 238 kilogram çay tomurcuğu aldı.Bu yıl ilk kez beyaz çay üretimi yapma kararı alan Çaykur, beyaz çay üretiminde kullanılan çay tomurcuğu alımlarını sürdürüyor. Beyaz çay, filizinin...

HABERİ OKU
28
Mayıs 2014
Fındık satışı tahminleri aştı

Dünya fındık üretiminin yüzde 75'ini, ihracatının ise yüzde 70'ini elinde bulunduran Türkiye'de 1 Eylül 2013 ile Mart 2014 tarihleri arasında üreticilerin serbest piyasaya 600 bin tonu aşkın fındık satışı gerçekleştirildiği...

HABERİ OKU
28
Mayıs 2014
Gıda ihracatı yüzleri güldürdü

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu (TGDF), bu yıl sekizincisini hazırladığı TGDF Gıda ve İçecek Sanayi Envanteri ile ilgili verileri açıkladı. TGDF Başkanı Şemsi Kopuz, sektörün 290 milyar liraya yaklaşan cirosu ve 410...

HABERİ OKU
27
Mayıs 2014
Bakan Eker'den buğday müjdesi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, bu sene beklenen buğday üretiminin Türkiye'nin ihtiyacının çok üzerinde olduğunu belirterek ticari maksatla, piyasa regülasyonu maksadıyla zaman zaman ithalat ve ihracat yapıldığını vurguladı....

HABERİ OKU
27
Mayıs 2014
Susamlı kebap en favori atıştırmalık

Bazı padişahların, iftarların ardından yolda saf tutan askerlere hediye ettiği simit, aradan geçen onca zamana rağmen en beğenilen atıştırmalık olarak varlığını koruyor. Osmanlı döneminden bu yana beğenilerek tüketilen, yapılışı bölge...

HABERİ OKU
27
Mayıs 2014
Bu hamburger 'imza' ile tüketiliyor

İngiltere'de dünyanın en acı hamburgeri şimdiye kadar 5 kişiyi hastanelik etti. "XXX Acı Hamburger"i sipariş eden müşteri sorumluluğu üstlendiğine dair imzalı belge veriyor. İngiltere'nin Sussex şehrinde bulunan bir fastfood restoranında...

HABERİ OKU
26
Mayıs 2014
Domates üreticisi 'krize' girdi

Domatesin ihraç edilemeyerek iç piyasaya sunulması üzerine, pazarda ürün fazlalığı yaşandı. İç piyasada arz fazlalığının etkisiyle domatesin haldeki kilogram fiyatı 10 kuruşa kadar düştü. Ortaca Ziraat Odası Başkanı Salim Çöllü,...

HABERİ OKU
26
Mayıs 2014
Yemekler zahterle lezzetleniyor

Gaziantep'te baharat satıcılığı yapan Eyüp Sinan Boztepe, zahter bitkisinin gündemde olan bir bitki olduğunu ifade etti. Zahter bitkisinin et yemeklerinde kullanıldığını kaydeden Boztepe, zahterin et yemeklerine lezzet kattığını belirtti....

HABERİ OKU
26
Mayıs 2014
Bıttım, Mardin için altın değerinde

Sealed Air'in iş birimi Diversey Care'in 2007 yılında kaybolmaya yüz tutmuş bir değer olan bıttım sabununu kültürümüze ve Türkiye turizmine yeniden kazandırmak ve Mardinli kadınlara destek olmak amacıyla hayata geçirdiği ‘Kadından...

HABERİ OKU
26
Mayıs 2014
Türkiye'ye 'kanatlı sektör' övgüsü

GIDAVİTRİNİ - Dünya Kanatlı Konseyi'nin (IPC) Uluslararası Kümes Hayvanları Konferansı, Türkiye'de kanatlı et sektörünün yüzde 91'ini temsil eden Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği'nin (BESD-BİR)...

HABERİ OKU
26
Mayıs 2014
Altıparmak Gıda'ya yeni yönetici

Altıparmak Gıda'nın Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini Levent Özşahin üstlendi. Levent Özşahin; Balparmak, Binbirçiçek ve Balparmak markalarını bünyesinde bulunduran Altıparmak Gıda'nın tüm...

HABERİ OKU

banner50

banner52