Selami Türkoğlu
Yönetici
05
Mayıs 2014
Bu kanun çitçiyi tarımdan kopardı
Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Ertuğrul Aksoy, Bursa'nın 2013 yılı tarım raporunu açıkladı. Türkiye'nin uzun ve orta dönemli bir tarım politikasının olmadığını vurgulayan Aksoy, Büyükşehir Kanunu kapsamında...
HABERİ OKU05
Mayıs 2014
Haftada iki kez balık tüketin
Balık ve deniz ürünleri, toplam ve doymuş yağ içeriklerinin düşük olmasının yanı sıra protein ve vitaminler için mükemmel bir kaynaktır. Balık ve deniz ürünleri B1, B6, B12, Niasin, A ve D vitaminlerince zengindir ve yüksek miktarda Omega...
HABERİ OKU03
Mayıs 2014
'Yedikleriniz dondurma değil' çıkışı
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, sıcakların bastırmasıyla piyasada merdiven altı üretimin hızla artmasının dondurmacı esnafını tedirgin ettiğini belirterek, denetimlerin artırılmasının...
HABERİ OKU03
Mayıs 2014
Hububat üretiminde azalma beklemiyoruz
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar'ı ziyaret etti, Ziyarette konuşan Bakan Eker; "Mevsimsel yağışlar, don olayları ülkenin üretimini etkileyecek durumda değil. Hububatta Türkiye'ye zarar verebilecek...
HABERİ OKU03
Mayıs 2014
5 dakikada yarım kilo acı biber yedi
Antalya Kumluca'da bu yıl 15'incisi düzenlenen Tarım ve Seracılık Festivali'nde, ‘Acı Biber Yeme' yarışması düzenlendi. Festival kapsamında 3'üncüsü yapılan yarışmaya, Sudanlı bir turistin de aralarında bulunduğu...
HABERİ OKU03
Mayıs 2014
Zeytinyağı tanıtım sorunu yaşıyor
Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı, Türkiye'nin en önemli tarımsal üretimleri arasında yer alan zeytin ve zeytinyağının en büyük sıkıntısının tanıtım olduğunu belirtti. Tıp tarafından ana sütü kadar faydalı bulunan...
HABERİ OKU03
Mayıs 2014
Bu leblebinin lezzeti kumda saklı
Elazığ'ın Ağın ilçesinde evlerde meşe külüyle kaynatılıp, odun ateşinde sıcak kumla kavrularak imal edilen leblebinin tadını ve gevrekliğini, sadece Bademli köyünün ilerisindeki yamaçta çıkarılan kumdan aldığı belirtiliyor....
HABERİ OKU02
Mayıs 2014
Çikolata ve gazozda ölüm tehlikesi
"Performans artırıcı enerji yüklü" diye satılan çikolatalarda, gazlı ve meyve aromalı içeceklerde sildenafil ve verdanafil tespit edildi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının insan sağlığına zararlı olduğunu açıkladığı gıdalardaki...
HABERİ OKU02
Mayıs 2014
İşlenmiş gıdalar kanser sebebi
Dr. Eren Eroğlu, enerji içeceklerinin içeriğinde; vücudun kullandığı enerji miktarını artıran kafeinden bol miktarda bulunduğunu ve yan etkileri olabileceğini ifade ediyor. Eroğlu, salam sosis gibi işlenmiş et ürünlerini çok yiyenlerin...
HABERİ OKU02
Mayıs 2014
Sandviç devine maaş şoku
Fast food sektöründeki düşük maaşların yarattığı yankı sürüyor. ABD Çalışma Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen soruşturmada küresel fast food markalarının bayiliğini yapan birçok restoranda asgari ücretin altında ücretle...
HABERİ OKU02
Mayıs 2014
Asırlık gelenekle zeytinyağı ürettiler
Bursa'da, 1900'lü yıllardan kalma eski bir yağhaneyi alıp restore ettirerek 2011'de üretime başlayan iki kız kardeş, 5 bin yıl öncesinin 'altın damla” tekniğini kullanıyor. Bazı Avrupa ülkelerine ihracata da başlayan...
HABERİ OKU02
Mayıs 2014
Güvenli ürün için düğmeye basıldı
Mersin'in Erdemli ilçesinde bulunan Alata Bahçe Kültürleri ve Araştırma İstasyonu tarafından başlatılan Güvenli Ürün ve Tarımsal Yönetim Modeli Projesi tanıtım programı ile start aldı. Çiftçilerin kooperatif çatısı altında toplanarak...
HABERİ OKU02
Mayıs 2014
Bal ormanları arıcılığı uçuracak
Bolu Orman Bölge Müdürlüğü, bölgedeki bal üreticilerinin ürünlerinin kalitesini ve miktarını arttırmak amacıyla "Bal Ormanları" kuruyor. Bolu Orman Bölge Müdürü Yusuf Şahin, yaptığı açıklamada, Bal Ormanları'yla ilgili olarak...
HABERİ OKU02
Mayıs 2014
Yemekten sonra kahve uyarısı
Kahve kafeinli içecekler arasında en sık tüketilenlerden biridir.Yalnız kahveyi yemekten hemen sonra tüketmek demir emilimini olumsuz yönde etkiliyor. Obezite ile ilgili çalışmalar yapan Dr.Fevzi Özgönül konu ile ilgili bilgiler verdi. Demir...
HABERİ OKU02
Mayıs 2014
Hastalıklardan lor yiyerek korunun
Bağışıklık sistemi zayıf kişilerin, sporcuların, diyet yapanların ve tansiyon hastalarının gözdesi olan lor peynirinin sağlığa yararları saymakla bitmiyor. Özellikle içerdiği serum protein ile vücudun bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine...
HABERİ OKU01
Mayıs 2014
Kandil simitleri ateşle buluştu!
GIDAVİTRİNİ -İslam dünyasının özlemle beklediği günler geldi. Ramazan ayının müjdecisi olarak kabul edilen ve halk arasında "üç aylar" olarak bilinen Receb, Şaban, Ramazan iklimi Türkiye'de coşkuyla karşılanıyor. Receb ayının...
HABERİ OKU01
Mayıs 2014
Uykusuzluk çekenlere vişne suyu
ABD'deki Louisiana Eyalet Üniversitesi'nden bilim adamlarının araştırması, sabah ve akşam bir bardak vişne suyu içenlerin, yaklaşık 90 dakika fazla ve daha iyi uyuduğunu gösterdi. Ortalama 68 yaşındaki katılımcılardan 2 hafta,...
HABERİ OKU01
Mayıs 2014
Anne adaylarına beslenme uyarısı!
İngiliz ve Amerikalı bilim adamlarının yağışlı ve kurak dönemlerde beslenme biçiminin büyük farklılık gösterdiği Gambiya'nın kırsal kesimlerinde yaptığı araştırma, anne adayının beslenme şeklinin bebeğin tüm hücrelerinde...
HABERİ OKU01
Mayıs 2014
Zinde kalmanın sırrı beslenmede
Bahar ayları, doğa ve metabolizmanın uyanışı kimileri için enerji kaynağı olurken kimileri için ciddi bir yorgunluk sebebi olabiliyor. Son günlerde sürekli uykulu, yorgun ve halsizseniz beslenme ve yaşam tarzınızda yapacağınız değişikliklerle...
HABERİ OKU01
Mayıs 2014
Mart ayının lezzeti: Peynirli Kiş
Yarım yüzyılı aşkın süredir Türkiye'de 'lezzetin tarifi”ni baştan tanımlayan Muratbey, 'Ödüllü Tarifler” ile tüketicilerine yaratıcı fikirler sunmaya devam ediyor. Sitesine gönderilen en güzel tarifleri her ay ödüllendiren...
HABERİ OKU01
Mayıs 2014
Gülhan Kara'dan Türkiye’nin Pilavları
GIDAVİTRİNİ -Fairy, Araştırmacı Yazar ve Yemek Danışmanı Gülhan Kara ile birlikte Türkiye'nin 7 bölgesine ait yöresel özellikler taşıyan 33 pilav tarifini; fotoğraflardan tasarımına kadar özenle hazırlanan 'Türkiye'nin...
HABERİ OKU01
Mayıs 2014
Türk bilim adamına obezite ödülü
GIDAVİTRİNİ -Beslenme ve sağlık konusundaki bilimsel çalışmaları değerlendiren Uluslararası Danone Enstitüsü'nün bu yılki büyük ödülüne dünyaca ünlü Türk bilim insanıProf. Dr. Gökhan Hotamışlıgil layık görüldü. Harvard...
HABERİ OKU01
Mayıs 2014
Arıcılığa umut ışığı oldular
GIDAVİTRİNİ -Dünya Arıcılar Birliği Başkanı yüzde 10 olması gereken arı ölümlerinin dünya genelinde yüzde 20'ye çıktığına işaret ederek, zirai ilaçların ve arılara beslenme amaçlı verilen mısır şuruplarının arı ölümlerini...
HABERİ OKU01
Mayıs 2014
4 yumurtanın biri Afyon'dan
Afyonkarahisar'da, yılda 100 bin tonun üzerinde yumurta üretiliyor. Üretimin önemli bir kısmı yurt dışına gönderiliyor. Eskiden ferdi olarak çalışan ve pazarda ayaktakalma mücadelesi veren firmalar, 2005 yılındanitibaren bir araya gelerek...
HABERİ OKU