01
Mayıs 2014
Karadeniz'in yeni beyaz altını

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, "Tomurcuk beyaz çayın kilogramını 300 liradan alacağız. Parasını peşin olarak birkaç gün içinde üreticinin hesabına yatıracağız" dedi. Sütlüoğlu, ÇAYKUR'da düzenlediği basın toplantısında,...

HABERİ OKU
30
Nis 2014
Pirinç yaşlandırmayı geciktiriyor

Bir çok faydası olan pirinç, açlık hissini giderdiğinden diyet besini olarak da kullanılıyor. Sıvıyı içine çeken bir gıda olduğundan dokulara yerleşmiş tuzu bünyesinde bulundurup, dolaşım sisteminin, kalbin ve böbreklerin yükünü hafifletirken...

HABERİ OKU
30
Nis 2014
Maraş biberi seralarda güçlenecek

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK) tıbbi ve aromatik özelliği olan bitkilerin ekilmesi ya da toplanmasını takiben işlenmesi ve pazarlanması alanında verdiği hibe desteği daha da genişleyerek kapalı sera alanlarında da...

HABERİ OKU
30
Nis 2014
Çukurova Gıda Fuarı açıldı

Bu yıl 8'incisi düzenlenen Çukurova Gıda Fuarı kapılarını açtı.Bünyesinde gıda teknolojileri, ambalaj ve reklam fuarlarını barındıran 8. Çukurova Gıda Fuarı, Tüyap Fuar Alanı'nda törenle açıldı. Adana Valisi Hüseyin Avni...

HABERİ OKU
29
Nis 2014
Elmadağ Elması marka oluyor

Ankara Elmadağ'da 'Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı” kapsamında sağlıklı yaşam yürüyüşü düzenlendi. Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 'Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı' kapsamında...

HABERİ OKU
29
Nis 2014
Van kahvaltısı dünyayı büyülüyor

Van'lılar için yüzyıllardan beri süregelen kahvaltı kültürü bir geleneğe dönüşmüş durumda. Bu sofranın en göze çarpan yöresel lezzeti kavurması, otlu peyniri, balı, kaymağı, cacığı, mısır unu ve cevizden yapılan Van çöreği,...

HABERİ OKU
29
Nis 2014
İsrafla mücadeleye Giresun da katıldı

Giresun Milli Eğitim Müdürlüğü ekmek israfının önlenmesi için kampanya başlattı.Bu kapsamda Özel Eğitim ve Rehberlik Şubesi Şube Müdürü Hatice Özkan koordinatörlüğünde, Giresun'da bulunan Özel Eğitim Okulları, İl Müftülüğü,...

HABERİ OKU
29
Nis 2014
Obezite ve diyabet alarm veriyor

Türkiye'de 20 yaş ve üzerinde diyabet görülme oranındaki artış Sağlık Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, diyabetin en büyük risk faktörlerinden olan obezite ile mücadele başlattıklarını açıkladı....

HABERİ OKU
29
Nis 2014
Katkı maddeleriyle sucuk üreten biz değiliz

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın iki yeni tebliğ tasarısında, kasaplara 1 yıl önce verilen fermente sucuk, köfte ve parçalanmış tavuk satışına ilişkin izinler kaldırılıyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca...

HABERİ OKU
29
Nis 2014
Aracılar fiyatları yükseltiyor

Bu yıl yaşanan kuraklığa bağlı olarak artan gıda fiyatları herkesin gündeminde. Don afetinin de fiyatlar üzerinde yarattığı olumsuz hava bu sefer patatesi vurdu. Patatesin kilosu büyük kentlerde 3.5 liraya kadar çıkıyor. Kimi üreticiler...

HABERİ OKU
29
Nis 2014
GDO ve hormonlu gıda iddiası

Et yapması için büyüme hormonu ve genetiği değiştirilmiş yemle beslenen büyükbaş hayvanlar, zamanla sağlığımızı vuruyor. GDO'lu yemler ve hormonlar, hayvanların etine, sütüne işliyor. Bütün yiyeceklere dolaylı olarak GDO giriyor....

HABERİ OKU
29
Nis 2014
Yasaklı tarım ilaçları arıcılığı bitiriyor!

Türkiye Arı Yetiştircileri Merkez Birliği Başkanı Bahri Yılmaz, Avrupa'da yasaklı bazı tarım ilaçlarının Türkiye'ye girdiğini, bunun da arılar tarafından çok tercih edilen pamuk, ayçiçeği gibi bitkilerde kullanıldığını...

HABERİ OKU
29
Nis 2014
Meyve sebze ihracatına 'ilaç' darbesi

Yaş meyve-sebze ihracatında rekor üstüne rekor kırılırken, Almanya'ya ihraç edilen biberlerde zirai ilaç kalıntısı çıkması ve 5 ton biberin imha edilmesi hem ihracatçılarda hem de üreticilerde şok etkisi yarattı. İhracatçılardan...

HABERİ OKU
29
Nis 2014
Gıda Mühendisleri Bolu'da buluştu

5. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi 24-25 Nisan 2014 tarihlerinde Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Kongre Düzenleme...

HABERİ OKU
29
Nis 2014
Sultaniye üzümüne 'Thompson' ayıbı!

Manisa Bağcılık Araştırma İstasyonu Müdürü Akay Ünal, halk arasında "Thompson" adıyla bilinen üzüm çeşidinin Türkiye'de çok bilinen adıyla "Sultaniye" türü olduğunu söyledi. Yapılan açıklamada, çekirdeksiz Sultaniye üzüm...

HABERİ OKU
29
Nis 2014
Eksi 40 derecede buğday yetişecek

Sarıkamış Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Yalçın, müdürlük olarak Ukrayna'dan getirtilen kılçıksız krasunia odeska ve kılçıklı syrena odeska adlı iki tip tohumluk buğdayın, bölgede tarımsal verimliliği artırmak amacıyla...

HABERİ OKU
29
Nis 2014
Türkiye Sudan’da arazi kiralayacak

GIDAVİTRİNİ -Türkiye'nin Sudan'da arazi kiralamasını ve yatırım yapmasını sağlayacak anlaşma Bakan Eker ile Sudan Tarım ve Sulama Bakanı Hamid ve Maliye Bakanı Abbas tarafından imzalandı. ​Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı...

HABERİ OKU
28
Nis 2014
Dalları bastı dolu!

Türkiye'deki kiraz üretiminin yüzde 15'ini karşılayan İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'nde yaklaşık 5 dakika süren şiddetli dolu yağışı, başta kiraz olmak üzere tüm meyve ağaçlarını büyük zarar verdi. Türkiye'nin...

HABERİ OKU
28
Nis 2014
İsrafa bir darbe de Kütahya'dan

Ekmek israfının dünyada ve ülkemizde ulaştığı korkunç rakamlara dikkat çekerek, ekmek israfının önemini anlatmak amacıyla, Kütahya Valiliği İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü öncülüğünde, Kütahya Fırıncılar Odası ve...

HABERİ OKU
28
Nis 2014
Patates tarlada 1 liradan satılıyor

Türkiye'nin en önemli patates üretim merkezlerinden biri olan Nevşehir'de, tarım alanlarındaki yazlık patates ekimi sürerken maliyetlerin geçen yıla göre iki kat arttığı belirtildi. 60 kuruşa kadar yükselen maliyetler sonucunda ise...

HABERİ OKU
28
Nis 2014
Muz fiyatları durdurulamıyor!

GIDAVİTRİNİ -Dünyada muz üretimiyle ilgili "mantar" riski konuşuladursun, Türkiye'de muzun son günlerdeki dudak uçuklatan fiyatı tüm ülke gündemine oturmuş durumda.Bahçede 3 liradan satılan muzun son tüketiciye maliyeti 7 liraya ulaştı....

HABERİ OKU
28
Nis 2014
Rizeliler Feshane'de buluştu

Rize Günleri etkinlikleri Perşembe günü protokolün katılımı ile başladı. Yapılan konuşmalar, dilek ve temennilerin ardından, dev tavadan yenilen mıhlamayla devam etti. Ardından stantlar gezildi. Dört gün boyunca sürecek etkinliklerde çeşitli...

HABERİ OKU
28
Nis 2014
Bahar yorgunluğunun çaresi süt

Bahar aylarında mevsim değişikliğine bağlı düşen vücut direncini artırmak, yorgunluk ve konsantrasyon eksikliğini gidermek için süt tüketiminin önemini vurgulayan uzmanlar, her gün düzenli içilen 2 bardak sütün bahar yorgunluklarını...

HABERİ OKU
28
Nis 2014
Bu zeytinyağının ‘nüfus kağıdı’ var

Sizin damak tadınıza hangisi uyuyor? Kuzey Ege'nin taze çimen kokusu ve ipeksi yumuşaklığı mı, Güney Ege'nin meyve kokulu baskın karakteri mi? Türkiye'nin köklü zeytinyağı markası Tariş bir ilke imza attı ve zeytinyağı şişelerinin...

HABERİ OKU

banner50

banner52