Selami Türkoğlu
Yönetici
01
Haz 2014
Van kahvaltısı rekor kırdı
Van kahvaltısı Guinness rekorlar kitabına girdi. ABD'ye ait olan 'Dünyanın en kalabalık kahvaltı sofrası' rekoru, 51 bin 793 kişiyle Van'da kırıldı. Guninness Türkiye Hakemi Şeyda Subaşı Gemici, Van'ın kahvaltı rekoru...
HABERİ OKU31
Mayıs 2014
Meyve suyu tüketimi artıyor
Türkiye'deki meyve suyu pazarının fırsatlarının değerlendirildiği Dünya Meyve Suyu Günü'nde Tetra Pak Global Kategori Direktörü Alexandre Carvalho, Türkiye meyve suyu pazarındaki büyüme potansiyelinden ve dünyadaki yenilikçi ürünlerden...
HABERİ OKU31
Mayıs 2014
Uğur soğutma ihracat şampiyonu
Uğur Soğutma, 120 milyon 698 bin dolarla Türkiye ihracatçıları içinde soğutma firmaları arasında şampiyon oldu. Bölgesel olarak ele alındığında ilk 1.000'de yer alan Egeli firmalar, bölge ihracatının yüzde 67'lik dilimini oluşturarak...
HABERİ OKU31
Mayıs 2014
Dev mantarlar şaşırtıyor
Burdur'un Yeşilova ilçesinde bulunan ve en büyüğü 5 kilo 20 gram ağırlığındaki 5 mantar, köy halkının büyük ilgisini çekti. İlçedeki Karaatlı mahallesinde mantar toplamaya çıkan Süleyman Ay, çayırlar arasında bulduğu dev mantarları...
HABERİ OKU31
Mayıs 2014
Maden işçileri gıdadan zehirlendi
Siirt'in Şirvan ilçesinde özel bir firmaya ait bakır madeni ocağında çalışan 22 madenci gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Maden köyündeki bakır madeni ocağında çalışan işçilerden...
HABERİ OKU31
Mayıs 2014
Obeziteye karşı topyekun savaş
Kütahya Kamu Hastaneleri, obeziteye karşı savaş açtı. Bu doğrultuda Kütahya'da obezite eğitim okulu açıldı.Uzman Hekimlerin, diyetisyenlerin ve fizyoterapistlerin görev aldığı okul şimdi de Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi...
HABERİ OKU31
Mayıs 2014
Bu çorba hücreleri yeniliyor
Tavuk gibi pişirmeyle ortaya çıkan tavuk suyunun da besin değeri açısından oldukça zengin olduğu belirtildi.Vücudumuzdaki hücrelerin büyümesi ve onarımı için elzem aminoasit açısından çok zengin olan tavuk, aynı zamanda içerisinde bulunan...
HABERİ OKU31
Mayıs 2014
Çocuk gelişiminde bal mucizesi
Uzmanlar, vitamin, mineral, aminoasit, enzimler gibi pek çok yaşamsal maddeyi içeren balın, sindirimi kolaylaştırması, iştah açması ve gelişme bozukluklarında vücudun toparlanmasına yardımcı olması nedeniyle çocuk beslenmesinin de vazgeçilmezi...
HABERİ OKU31
Mayıs 2014
Fındığı don vurdu, hırsız vurmasın!
Giresun İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, fındık rekoltesinin düşük olması nedeniyle, fındık hırsızlığının da artabileceğini öngördüklerini belirterek bu konuda vatandaşları duyarlı olmaları konusunda uyardı. Giresun İl Emniyet...
HABERİ OKU30
Mayıs 2014
Buğdayda zam ve ithalat bilmecesi
Kuraklık nedeniyle rekolte düşüşü beklenen buğdayda şimdi de ithalat tartışması yaşanıyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 1'inci tahmini istatistiklerinde tahıl ürünlerinin yüzde 10.1 azalacağını açıklaması spekülatörleri...
HABERİ OKU30
Mayıs 2014
1 kasa domates 10 kuruşa düştü
Türkiye'de, örtü altı sebze üretiminin önde gelen ilçelerinden Demre'de, domatesin kasası 10 kuruşa kadar düştü.Düşüşteki en büyük sebebin fazla üretimin yanı sıra Rusya başta olmak üzere Polonya, Bulgaristan, Ukrayna, Irak,...
HABERİ OKU30
Mayıs 2014
Türk çayı için ses verdiler
Türk çayını koruma altına almak ve çay tarımına uzun yıllar devam edebilmesini sağlamak için özel bir proje başlatan Lipton, 4 yıldır Doğu Karadeniz bölgesinde pek çok özel çalışmaya imza atıyor. Lipton, Sürdürülebilir Çay Tarımı...
HABERİ OKU30
Mayıs 2014
Filiz'den Kare Şehriye
Türk sofralarının en sevilen makarnası Filiz, geleneksel tariflerden şaşmayanlar için geliştirdiği 'Çorbalık ve Pilavlık” serisine yeni bir lezzet daha ekledi. Filiz'in yediden yetmişe herkesin damak zevkine hitap eden Arpa Şehriye,...
HABERİ OKU30
Mayıs 2014
8 ayda iş sahibi yapıyor
İzmir Pastacılar ve Fırıncılar Derneği, Türkiye'de bir ilke imza attı. İzmir Pastacılar ve Fırıncılar Derneği, İŞKUR'un desteğiyle Türkiye'de ilk kez İzmir'de açtığı pastacılık kurslarıyla işsiz gençleri 8 ayda...
HABERİ OKU30
Mayıs 2014
Yaz ishallerine karşı böğürtlen suyu
Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde meyve üretimi yapan Ziraat Mühendisi İsmet Soytorun, ileriki yıllarda üretimi artırarak bölgesel pazardan ulusal pazara meyve göndermeyi amaçladığını ifade ettiği erkenci böğürtlenin birçok faydası olduğunu...
HABERİ OKU30
Mayıs 2014
'Yaprak sarma'daki tehlikeye dikkat!
Manisa Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, asma yaprağı ticareti yapan üreticileri ve alım satımını yapan tüccarları asma yaprağında ilaç kalıntısına dikkat etmeleri yönünde uyardı. İlaçlama yapılmamış bağlardan...
HABERİ OKU30
Mayıs 2014
Anne adaylarına inek sütü uyarısı
Konya Özel Medicana Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Metin Çapar, gebelikte çocuk ve anne açısından beslenmenin çok önemli olduğunu söyledi. Beslenme miktarı ve şeklinin, anne ve çocuğun sıhhatiyle ilgili olduğunu...
HABERİ OKU29
Mayıs 2014
Soğanı kabuğuyla pişirin
Birçok sebze ve meyvenin kabuğunda besin değeri yüksek maddeler bulunuyor ve beslenme uzmanları bu kabukların atılmaması gerektiğini vurguluyor. Domates ve patatesten sonra İngiliz beslenme uzmanları soğanın kabuğunun da pişirilirken soyulmaması...
HABERİ OKU29
Mayıs 2014
Alaçatı'da Kaybolan Lezzetler Festivali
1. Uluslararası Kaybolan Lezzetler Festivali 6-8 Haziran 2014 tarihleri arasında İzmir Alaçatı'da gerçekleşiyor. Gastronomi sohbetleri, yemek yarışmaları, ünlü konuklar ve tadımlarla dolu geçecek lezzet keşfine davetlisiniz! Kaybolan Lezzetler...
HABERİ OKU29
Mayıs 2014
Cağ kebabı'nın lezzet sırrı
Erzurum'da 2 bin 500 metre yükseklikte yetişen kuzuların etiyle yapılan, özel baharatlarla hazırlanarak odun ateşinde pişirilen cağ kebap, damak tadına önem verenlere ayrı bir lezzet sunuyor. Coğrafi işaret belgesi bulunan cağ kebapta...
HABERİ OKU29
Mayıs 2014
Hatay'a zeytin istasyonu kuruluyor
Hatay'ın Altınözü ilçesi sınırlarında Akurulan 'Zeytincilik Araştırma İstasyonu”nun tüm birimleriyle birlikte faaliyete geçmesi için yürütülen çalışmalar, Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz'in başkanlığında Valilik...
HABERİ OKU29
Mayıs 2014
Delice beyaz üzümü tescillendi
Kırıkkale'nin Delice ilçesinde yetişen ve Delice Beyazı olarak bilinen üzüm ile bu üzümlerden yapılan pekmeze coğrafi işaret alındı. Delice Belediye Başkanlığı, Türk Patent Enstitüsü'ne (TPE) başvurarak yörede üretilen üzümlerin...
HABERİ OKU29
Mayıs 2014
Malatya ekmeğine sahip çıkıyor
Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, bayat ekmeklerin çöpe atılmaması için başlatılan "Bayat Ekmek Toplama kutuları" yaygınlaşıyor. Yeşilyurt'a bağlı Tecde Mahallesi Muhtarı Ali Yiğit, belediyenin bu uygulamasını desteklediklerini...
HABERİ OKU29
Mayıs 2014
Üniversiteli gençlerden örnek davranış
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Aşçılık Programı öğrencileri, kentteki özel bir eğitim merkezinde eğitim gören 8 otistik engelli çocuğa yemek yapmayı öğretti. AKÜ Kocatepe Aşçılar Takımı öğrencileri ve Aşçılık Programı Öğretim...
HABERİ OKU