05
Mar 2017
Oscar artıkları 1500 kişiyi doyurdu!

Haber / Kubilay Aktürk ABD'nin Los Angeles kentinde 26 Şubat'ta düzenlenen Oscar ödülleri töreninin ardından düzenlenen partide ünlü şef Wolfgang Puck'ın hazırladığı yemekler servis edildi. Ancak çok miktarda yemek artınca...

HABERİ OKU
12
Şub 2017
Lahmacun lezzetine Ermeni gölgesi!

Haber / Hidayet Dağıstanlı Yiyeceklerin tescil sorunu son dönemde ülkeler arasında yeni krizlere neden oluyor. Kıbrıs denilince akla gelen hellim peynirinin Rumlar tarafından tescil ettirilmek üzere AB'ye başvurulması, Türkiye ve KKTC'de...

HABERİ OKU
13
Oca 2017
Kanserojen şüphesiyle raftan iniyor!

Palmiye yağı ile ilgili yapılan araştırma sonucu 2016 yılında Avrupa Gıda Standartları Ajansı (EFA), 200 derece üzerinde ısıtılan palmiye yağının diğer bitkisel yağlardan daha tehlikeli olduğunu açıklamıştı. Dünya sağlık Örgütü'nün...

HABERİ OKU
10
Oca 2017
Ekranlı cihazlar obez yapıyor!

Gıdavitrini - BariatrikLab Obezite ve Metabolik Cerrahi Merkezi kurucusu Prof. Dr. Halil Coşkun, The Journal Of Pediatrics dergisinde yayınlanan araştırmanın detayları hakkında şu bilgileri verdi: '24 bin 800 ABD'li lise öğrencisi ile...

HABERİ OKU
10
Oca 2017
Gıda Medya Ödülleri başlıyor!

Gıdavitrini - Barilla Gıda ve Beslenme Vakfı (BCFN) ile Thomson Reuters Vakfı, geleceğimizi tehdit eden gıda ve beslenme konusuna ışık tutmak için "Gıda Sürdürülebilirliği Medya Ödülleri"ni başlattı. Basın, video ve fotoğrafçılık...

HABERİ OKU
10
Oca 2017
Banvit Brezilyalılara satıldı

Banvit'in yüzde 79,48'ine denk gelen hisselerinin tamamının satışına ilişkin 9 Ocak 2017 tarihinde hakim hissedarlar ile Brezilyalı BRF S.A.'nın bağlı ortaklığı olan BRF GmbH arasında hisse satış sözleşmesi imzalandı. Banvit...

HABERİ OKU
09
Oca 2017
Domatese yüzde 300 kar zammı!

Mersin'de önceki hafta yaşanan sel nedeniyle birçok sera zarar görürken, Erdemli ilçesindeki seralarda yetiştirilen salkım domatesin fiyatı üretici tarafından 2,5 ile 3 lira arasından satışa sunuluyor. Erdemli Ziraat Odası Başkanı (EZO)...

HABERİ OKU
19
Ara 2016
Bakanlık hileli ürünleri açıkladı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca, taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen aralarında et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, bitkisel yağ, bal, takviye edici gıdalar, çikolata ve kahvenin yer aldığı 96 firmaya ait 150 parti...

HABERİ OKU
07
Kas 2016
Bu içecekler hepatit riskini artırıyor

ABD'nin Florida eyaletinde yaşayan 50 yaşındaki inşaat işçisi halsizlik, iştahsızlık, karında ağrı ve şişlik, bulantı ve kusma, idrarda koyuluk şikayetleriyle sağlık ekiplerine başvurdu. Hastayı muayene eden Florida Üniversitesi...

HABERİ OKU
17
Eki 2016
Türk fındığına İtalyan oyunu!

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, İtalyan Tarımcılar Derneği Coldiretti'nin Türk fındığını ithal edilen en tehlikeli ürünler listesine koymasına dair konuştu. Karan, Türkiye'nin dünya fındık üretimi ve ihracatının...

HABERİ OKU
26
Eyl 2016
Her üç kişiden biri obezite tehdidi altında

Sağlıksız veya yetersiz beslenmenin, dünyada her üç kişiden birini etkilediği, beş yaşından küçük çocukların dörtte birinin büyümesini engellediği bildirildi. Bağımsız Beslenmede Tarım ve Gıda Sistemleri Küresel Paneli'nin Birleşmiş...

HABERİ OKU
24
Eyl 2016
Başçiftlik beyazı bir ilk olacak

Türkiye'nin tescilli ilk beyaz patates çeşidi olarak 'Başçiftlik beyazı” adıyla tescillenen patatesin hasadı 1 Ekim'de yapılacak. Başçiftlik Belediye Başkanı Murat Tuncel, yaklaşık 5 bin 241 da arazide 100 yıldır patates...

HABERİ OKU
21
Eyl 2016
Sebze ve meyvede künye dönemi

Sebze ve meyvelerin toptan ve perakende ticaretinde kullanılacak künyelerde ürünün miktarı, nereden geldiği, üretici bilgileri ve üretim tarihinin de aralarında yer aldığı bazı bilgiler yer alacak. Gümrük ve Ticaret Bakanlığının Sebze...

HABERİ OKU
17
Eyl 2016
İhbar hattını aktif kullanın!

Türkiye'de, başta gıda ürünleri olmak üzere bir çok ürün insan sağlığı için tehdit oluşturabiliyor. Böyle durumlarda canınızın yanmasını istemiyorsanız tüketici haklarını korumak için kurulan ihbar hatlarını aktif olarak kullanmanız...

HABERİ OKU
16
Eyl 2016
İşlenmiş ürün 1.5 milyar dolar getirdi

Yaş meyve ve sebze ihracatıyla birlikte katma değeri yüksek bazı tarım ürünlerinden Türkiye büyük gelirler elde ediyor. İşlenmiş meyve ve sebzeden 1,5 milyar dolarlık ihracat geliri sağlandı. Son yıllarda salça ve konserve ihracatı yapılan...

HABERİ OKU
16
Eyl 2016
Organik Kafkas balı tezgahlarda

Türkiye bal üretiminin önemli merkezlerinden Kars ve yöresinde Kafkas ırkı arılar tarafından üretilen organik yayla balları tezgahları süslemeye başladı. Doğu Anadolu bölgesinin 2 bin metre ve üstünde yüksekliğe sahip yaylalarında üretilen...

HABERİ OKU
14
Eyl 2016
Lezzetli turşu kurmanın incelikleri

Türkiye coğrayasının hemen her bölgesinde hazırlanan turşu, kış sofralarının vazgeçilmez gıdalarındandır. Bir çok sebze ve meyveden faydalanarak hazırlanan turşu, yerel alışkanlıklar sebebiyle farklı hazırlansa da, lezzeti ortak tadılan...

HABERİ OKU
14
Eyl 2016
Bilimi satın aldıkları sonunda tescil edildi

Gıda endüstrisinin küresel baronları, ürettikleri bol kimyasal katkılı sözde gıdaları pazarlayabilmek ve ürünün güvenli olduğu algısını yaymak için yıllardır bilim insanlarına "para ödediği" ortaya çıktı. Ödeme yapılan bilim insanları...

HABERİ OKU
14
Eyl 2016
Gıda hilesine 10 kat fazla ceza geliyor

Türkiye'nin bitmeyen çilesi gıdada taklit ve tağşiş konusu bundan sonra daha farklı bir sürece giriyor. Gıda sahtekarlarına karşı Bakanlık çok katı uygulamaları hayata geçirmeye hazırlanıyor. Gıda sektöründe yaşanan katkı maddesi...

HABERİ OKU
14
Eyl 2016
Balıkçıların yılbaşısı Eylül'de balık ziyafeti

Balık sezonunun başlamasıyla "Vira Bismillah" diyerek denizlere açılan balıkçılar berekete ağ atmaya devam ediyor. Sezonun açılmasıyla birlikte çeşit çeşit balıklar tezgahları süslemeye başladı. Balıkçıların yılbaşısı olarak kabul...

HABERİ OKU
13
Eyl 2016
Buzdolabından uzak duracak 10 besin

Mutfakta hangi besinlerin nerede saklanabileceği konusunda her kafadan bir ses çıkıyor. Bu da tabii olarak tüketicinin kafasanı karıştırıyor. Siz siz olun, bu 10 besini sakın buzdolabında saklamayın. Geleneksel olarak annenizden öğrendiğiniz...

HABERİ OKU
12
Eyl 2016
Kurban etini bu şekilde saklayın

Teknolojinin tüm imkanlarından faydalınalmasına rağmen her yıl kesilen kurban etinin yüzde 25'i çöpe gidiyor. Bu kadar önemli bir israfı tetikleyen ana sebep ise bilinçsiz saklama şekli. Uzmanlar, kurban etini nasıl saklamamız gerektiğini...

HABERİ OKU
10
Eyl 2016
Hamilelere 'tatil yolculuğu' uyarısı

Gıdavitrini - Bayram tatilini bir başka bölgede geçirmek isteyen anne adaylarının uzun yolda dikkat etmesi gerekenleri açıklayan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ayşe Duman, aksi bir durum olmadığı takdirde hamilelerin yolculuk...

HABERİ OKU
09
Eyl 2016
MÜSİAD'dan gıdaya dev destek geliyor

Buğrahan Kırımlı - Gıdavitrini MÜSİAD Gıda, Tarım ve Hayvancılık Sektör Kurulu tarafından hazırlanarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na sunulan ve kabul gören "Sağlıklı Gıda Üretim ve Tüketim Projesi" kapsamında ilk...

HABERİ OKU

banner50

banner52