Selami Türkoğlu
Yönetici
08
Şub 2014
Ekmeğe yüzde 20 zam!
Çanakkale'de, ekmek fiyatlarına bugünden geçerli olmak üzere zam yapıldı. Yeni tarifeye göre, daha önce 80 kuruşa satılan 250 gramlık ekmek fiyatı 1 TL'ye, 75 kuruşa satılan 80 gramlık simit 90 kuruşa, 75 kuruşa satılan 80 gramlık...
HABERİ OKU08
Şub 2014
Narenciyede Irak ve Rusya farkı
Narenciye ihracatı bir önceki yıla göre yüzde 21 azalırken, gerçekleştirilen ihracatın yüzde 55'ini Irak ve Rusya karşıladı. Yılın ilk ayında Irak ve Rusya'ya yapılan narenciye ihracatı, dış satımın yüzde 55'ini oluşturdu....
HABERİ OKU08
Şub 2014
Baharata kuraklık zammı geldi!
Kayseri'de, baharat satışı yapan Ahmet Duran Ertunç, kuraklık sebebiyle baharata yüzde 10 zam geldiğini söyledi. Baharat satışıyla uğraşan Ahmet Duran Ertunç, baharat satışları ile ilgili olarak kuraklığın fiyatları etkilediğini...
HABERİ OKU08
Şub 2014
Murat Ülker tedarikçisine sahip çıktı
Dünya kakaosunun yüzde 40'ını Fildişi Sahilleri üretiyor. Batı Afrika'da bulunan Fildişi Sahilleri, son 10 yıldır siyasi ve ekonomik zorluklarla boğuşuyor. Bölünme tehlikesi doğuran iç savaşı 2011'de bitiren Fildişi Sahilleri...
HABERİ OKU08
Şub 2014
Tüketiciyi glikozla kandırıyorlar!
Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği (TAB) Başkanı Bahri Yılmaz, "Sahte bal üreten firmalara yönelik her türlü yasal yolu kullanıyoruz. Bu firmaları kökten kapattırmak için her türlü çabayı göstereceğiz" dedi. Ordu Arıcılar...
HABERİ OKU08
Şub 2014
Buğdayda verimlilik sevindirici
Türkiye genelinde 2013'te temel tarım ürünlerinden buğdayın ekim alanı önceki yıla göre yüzde 4 azalmasına rağmen, elde edilen ürün yüzde 9 arttı. Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) verilerine göre, 2013'te 7 milyon 329 bin 565 hektarlık...
HABERİ OKU07
Şub 2014
FAO'dan gıda güvenliği açıklaması
BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), ekin çeşitliliğinin korunmasını sağlamak ve dolayısıyla küresel gıda tedarikini güvence altına almak amacıyla dünya genelinde gen bankalarının standartlarını yükseltmek istiyor. FAO tarafından yayımlanan...
HABERİ OKU07
Şub 2014
İçecek sektörü İstanbul'da buluşacak
Uluslararası Çay Fuarı ve Forumu (Global Tea Expo;Forum) ile Uluslararası İçecek Fuarı Beverage İstanbul, 10-12 Nisan'da İstanbul Kongre Merkezi'nde çay ve içecek sektörü temsilcilerini bir araya getirecek. Global Tea Expo kapsamındaki...
HABERİ OKU07
Şub 2014
Yoğurt diyabetten koruyor
Günde bir kase yoğurt tüketmenin, diyabet riskini azaltabileceği belirlendi. İngiltere'deki Cambridge Üniversitesi'nden bilim adamlarının araştırması, düzenli olarak günde bir kase yoğurt yiyenlerin tip 2 diyabete yakalanma riskinin...
HABERİ OKU07
Şub 2014
10. GAPFOOD Fuar kapılarını açtı
5. Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı(GAPTARIM) ile 10. Gıda, Gıda Teknolojileri ve Ambalaj Fuarı (GAPFOOD), kapılarını ziyaretçilere açtı. Gaziantep Valisi Erdal Ata, Akort Fuarcılık tarafından Gıda, Tarım ve Hayvancılık...
HABERİ OKU07
Şub 2014
Uykusuzluğa karşı kivi tüketin
Bilim insanlarının yaptığı son araştırmaya göre kivinin uykusuzluk sorununa karşı etkili bir meyve olduğu kaydedildi. Araştırmanın katılımcılarına 4 hafta boyunca yatağa yatmadan önce 2 kivi tüketmeleri söylendi. Uykusuzluk çeken katılımcıların...
HABERİ OKU07
Şub 2014
Obeziteye 3 milyon kurban!
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, dünyada obeziteye bağlı hastalıklardan dolayı hayatını kaybedenlerin sayısının, açlıktan ölenlerin 3 misli olduğunu söyledi. İstanbul'da gerçekleştirilen 17. Avrasya Ekonomi Zirvesi'nde konuşan...
HABERİ OKU07
Şub 2014
Kış sofrasında balık bulundurun
Erzurum'daki Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Atamanalp, dondurucu soğuklardan korunmak için her gün bir öğünde balık yenilmesi gerektiğini söyledi. Dekanı Prof.Dr. Atamanalp, balığın zengin protein...
HABERİ OKU07
Şub 2014
Zeytinyağı ihracatı düştü!
Türkiye'de zeytinyağı ihracat sezonunun ilk çeyreğinde yurt dışına gönderilen ürün miktarı, geçen döneme göre yüzde 41 azaldı. Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliklerinden alınan bilgiye göre, 92 bin tonla Türkiye'nin...
HABERİ OKU07
Şub 2014
Tüketici üzerine çarpıcı araştırma
Pazar araştırma kuruluşu Nielsen'in, Amerika'da 100 hızlı tüketim ürünü ve 50 bin adet satış üzerinden tüketicilerin satın alma davranışlarına ilişkin araştırması, tüketiciler ile ilişki kurmanın ve tüketicileri satın alma...
HABERİ OKU07
Şub 2014
Yerel marketler umut kapısı oldu
Ekonomik durgunluk dönemlerinde bile büyüme gösteren gıda perakende sektörü, istihdamda da önemli paya sahip. Sektörün bu yıl yaklaşık 7 bin 500 kişiye iş olanağı sağlaması bekleniyor. Türkiye'de halen 10 ve üzeri şubeye sahip ve...
HABERİ OKU07
Şub 2014
Avrupa gıda fiyatlarında anlaştı
AB Komisyonu, 2008'de yaşananlara benzer fiyat artışlarını engellemek amacıyla, gıda maddelerinde spekülasyonları önlemek için yeni kurallar üzerinde anlaştı. Finansal Araç Pazarları Direktifi (The Markets in Financial Instruments Directive)...
HABERİ OKU06
Şub 2014
Kültür balıkçılığı yön değiştiriyor
Dünya Bankası, Dünya Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ve Uluslararası Gıda Politikası Araştırma Enstitüsünün (IFPRI) ortak hazırladığı raporda balıkçılık ve yetiştiricilik perspektifleri incelendi. Raporda, deniz balıklarının alımının...
HABERİ OKU06
Şub 2014
Akdeniz kuraklık tehlikesi altında!
GIDAVİTRİNİ - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Cezayir'de gerçekleştirilen Milletlerarası Akdeniz Yüksek Zirai Etütler Merkezinin (MAYZEM) 10. Gıda ve Balıkçılık Bakanları Toplantısı'na katıldı. Toplantıda...
HABERİ OKU06
Şub 2014
Türkiye tavuk etinden vazgeçmiyor
Türkiye'de tavuk üretimi ve tüketimi artış gösterdi. Buna paralel olarak da yıllık tavuk üretim miktarı yüzde 10 artarak, son 1 yılda yaklaşık 2 milyon tona ulaştı. Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği...
HABERİ OKU06
Şub 2014
Bakan Eker'den gıda ve tarım raporu
‘Okul Sütü' kampanyasıyla ilgili gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, tarım ve gıda ürünlerinde son dönemde gündeme gelen fiyat artışlarının 'arz eksikliğinden değil spekülasyondan...
HABERİ OKU06
Şub 2014
Artık hiçbir şey doğal değil!
Şifalı bitkiler uzmanı Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu, genetiğiyle oynanmış sebze ve meyvelerle dolu bir dönemde hastalıkların daha da arttığını belirterek, "Geleneksel tohumlar yok denecek kadar az. Kanser yüzde 500 artmış durumda....
HABERİ OKU06
Şub 2014
Tırların içi çürük gıda ile dolu!
Bulgaristan'la geçiş belgesi krizinde kaybeden Türk ekonomisi oldu. Kapıkule Sınır Kapısı'nda, günlerdir, dozvola (yol geçiş belgesi) sorunu nedeniyle bekletilen Türk TIR'larındaki gıda ürünleri bozuldu. Bozulan ürünlerin...
HABERİ OKU06
Şub 2014
Şeker tüketimi ölüm riskini arttırıyor
Yeni araştırma, günlük kalorilerinin beşte birini şekerden alan kişilerin kalp rahatsızlıkları yüzünden hayatını kaybetme riskinin, sağlıklı beslenen ve diyetlerinde şekere yüzde ondan az yer verenlere göre iki kat daha fazla olduğunu...
HABERİ OKU