22
Şub 2014
Uno'dan çikolata kremalı kruvasan

UNO Çikolata Kremalı Kruvasan yepyeni ambalajı ve değişen gramajı ile tüketicilerinin vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. İçinde bulunan enfes ve akışkan çikolata kreması ile damakları şenlendiren, kat kat hamuru ile lezzeti katlanan UNO Çikolata...

HABERİ OKU
22
Şub 2014
İçecek sektörü İstanbul'da buluşuyor

Trio İstanbul tarafından 10-12 Nisan'da içecek sektörü için ilk kez özel olarak düzenlenen Beverage İstanbul-Uluslararası İçecek ve İçecek Teknolojileri Fuarı, sektörün en büyük oyuncularını bir araya getirecek. Avrupa İşletmeler...

HABERİ OKU
22
Şub 2014
Çocuklara süt içmeyi sevdirmenin yolları

GIDAVİTRİNİ -Herkesin bildiği üzere çocukların gelişimleri için en önemli besin ürünlerinden biridir süt. Ama ne yazık ki, pek çok çocuk süt içmeyi sevmez. Ya çok az içmeye razı olur, ya da süt içmeyi tümden reddedebilir. Çocukların...

HABERİ OKU
22
Şub 2014
Probiyotik yoğurt pazarı küçülecek

Euromonitor Küresel Sağlık Araştırmaları Başkanı Ewa Hudson, 2013 ve 2018 yılları arasındaki beş yıllık dönemde 20 Avrupa ülkesinde probiyotik yoğurt pazarının %4,5 düşüş göstereceğini, ancak genel olarak sektör trendinin olumlu...

HABERİ OKU
22
Şub 2014
Fıstık fiyatı tarihi zirvede

Antep fıstığında yaşanan ve birkaç ay önce de gündeme damgasını vuran artış bir türlü hız kesmek bilmiyor. Henüz 4 ay önce 65 liraya çıkıp küçük çaplı bir kriz yaratan fıstık fiyatları sektörün bütün feryatlarına karşın...

HABERİ OKU
22
Şub 2014
Çukurova'da gıda sempozyumu heyecanı

Çukurova Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü'nün ortaklığıyla...

HABERİ OKU
22
Şub 2014
Toksöz Grup yüzde 40 büyüyecek

Sanset Gıda ile Tadelle, Sarelle, Sagra, Gol, L'era Fresca markalarıyla gıda sektöründe başarıyla faaliyet gösteren Toksöz Grup, İspanya'nın yüzde yüz doğal meyve suyu üreticisi Zumos Palma'yı ve İtalyan çikolata markası...

HABERİ OKU
22
Şub 2014
Meyve parçacıklarıyla pasta şıklığı

Puratos, Topfil Meyve Dolgu portföyüne yeni ürünler ekledi. Topfil Elma ve Vişne dolgularıyla ustalara yüzde 90 gerçek meyve şöleni sunan Puratos, yapı ve görünüm açısından oldukça çekici ve lezzetli pastaların yapımını kolaylaştırıyor....

HABERİ OKU
21
Şub 2014
SÜGAV'dan 100 bin lira ödüllü yarışma

Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı (SÜGAV) bünyesinde bu yıl ilk kez düzenlenen Sabri Ülker Bilim Ödülü ile gıda, beslenme ve sağlıklı yaşam alanlarındaki bilimsel araştırmalarıyla fark yaratmaya aday bir kişi 100 Bin...

HABERİ OKU
21
Şub 2014
Peynirin kalitesi nasıl anlaşılır?

Türkiye'de yılda kişi başına 5 kg peynir tüketiliyor ve maalesef bu oran dünya ortalamasının oldukça altında. Dünyaya baktığımız zaman ise, yılda kişi başına düşen peynir tüketimi ABD'de 17 kilogram, Yunanistan'da ise...

HABERİ OKU
21
Şub 2014
Obezite kanser riskini artırıyor

GIDAVİTRİNİ - Herbalife Beslenme Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Banu Çaycı, yağ tüketimi yüksekliğinin obeziteye neden olduğunu ifade ederek, 'Yağlı besinler ve bozulmuş yağ tüketimi kanser yapıcı ve ilerletici maddelerin alımını...

HABERİ OKU
21
Şub 2014
Obaçay genç tiryakilerin içini ısıttı

Winterfest 2014 Resmi Çay Sponsoru Obaçay, festival süresince eğlenceli etkinlikleri, sürpriz hediyeleri, tükenmeyen enerjisi ve her an her yerde taptaze demlenmiş çayı ile hem Uludağ'ı hem de genç tiryakileri ısıttı! 09-13 Şubat tarihleri...

HABERİ OKU
21
Şub 2014
Helix Cheese Çin’de tescillendi

Muratbey'in Helix Cheese markası Çin'de Devlet Fikri Mülkiyet Ofisi tarafından 7 Haziran 2013 tarihinden itibaren tescillenerek, marka koruma altına alındı. İnovatif ürünler geliştiren sektörünün iddialı firması Muratbey, Dünya'da...

HABERİ OKU
21
Şub 2014
Üç marka ile büyük mutluluk

Alışverişlerinde Komili ve Kırlangıç sıvı yağlarını tercih edenler, birbirinden güzel hediyeler kazandı. Migros Mutluluk Günleri kapsamında, Money Club ya da Money Visa özellikli kartlarla Komili ve Kırlangıç sıvı yağ ürünlerinden...

HABERİ OKU
21
Şub 2014
Bu siteye açken bakmayın!

Türkiye şarküteri pazarının köklü markası Maret'in yeni internet sitesi ackenbakma.com'da, Maret ürünleriyle yapabilecek birbirinden lezzetli sandviç tarifleri yer alıyor. ackenbakma.com'da Maret ürünlerinin farklı kombinasyonlarıyla...

HABERİ OKU
21
Şub 2014
Lipton'dan yeni Anadolu lezzetleri

Çay tutkunlarının vazgeçilmezi Lipton, şimdi de Türkiye'nin çeşitli yörelerinin sevilen lezzetlerini bir araya getirdiği, yepyeni ve çok özel bir bitki ve meyve çayı deneyimi sunuyor. Yeni Lipton Yöresel Keşifler serisinde Akdeniz, Ege...

HABERİ OKU
21
Şub 2014
Köfteci Ramiz Roma'ya götürüyor

Türkiye'nin 25 farklı kentindeki 132 şubesiyle ulusal bir lezzet zinciri yaratan Köfteci Ramiz, ‘En güzel salata'nın yaratıcısını arıyor! Köfteci Ramiz şubelerinde 14 Şubat-16 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek‘Çek bi'...

HABERİ OKU
21
Şub 2014
Jacobs’tan yepyeni Millicano lezzeti

Yüksek kaliteli kahve çekirdeklerinden üretilmiş çeşitleriyle kahve tutkunlarının tercihi olan Jacobs, yepyeni buluşu Millicano ile kahve alışkanlıklarınızı değiştirmeye hazırlanıyor. Jacobs Millicano, özel patentli mikro öğütme teknolojisi...

HABERİ OKU
21
Şub 2014
Erzurum'da gıda denetimi sürüyor

Erzurum Valiliği İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bağlı 23 ekip ve yaklaşık 50 gıda denetim uzmanı tarafından, il genelinde gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerleri denetlendi. İl genelinde mevcut gıda üretim yerleri,...

HABERİ OKU
21
Şub 2014
Erken bahar enginara kavuşturdu

Genellikle mart ayında hasadı yapılan ilkbahar sebzelerinden enginar, havaların ılıman gitmesi nedeniyle pazar tezgahlarındaki yerini almaya başladı. ''Karaciğer dostu'' olarak bilinen, hücre yenileyen ve kalp sağlığı açısından...

HABERİ OKU
21
Şub 2014
Okul sütüne akademik destek

GIDAVİTRİNİ -Uzmanlar, çocukların günde 2 bardak tüketmeleri gereken sütün 1 bardağını, zamanlarının büyük bir bölümünü geçirdikleri okulda ara öğün olarak tüketmelerini öneriyor. Çocukların zihinsel ve fiziksel gelişimleri için...

HABERİ OKU
21
Şub 2014
Günde 45 milyon yumurta tüketiyoruz

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 'Kümes Hayvancılığı Üretim İstatistikleri' verileri ile "Nüfus İstatistikleri" bilgilerine göre, 76,6 milyonu aşan nüfusuyla Türkiye'de 2013 yılında kesilen tavuk sayısı 1 milyar 60 milyon...

HABERİ OKU
21
Şub 2014
Beyaz etçilerden hormon açıklaması

Veteriner Tavukçuluk Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ergün, Ege İhracatçı Birlikleri'nin Çırağan Sarayı'nda düzenlediği "Tavuk eti üretiminde bilimsel gelişmeler ve insan sağlığına etkileri" konulu toplantıda yaptığı konuşmada,...

HABERİ OKU
21
Şub 2014
Ölümcül tehlikenin farkında mısınız?

GIDAVİTRİNİ - Metal kutulu içeceklerin üzerine bulaşan tehlikeli bakteriler ölümcül hastalıklara yol açıyor. Medical Park Bahçelievler Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Engin Türkmen, depolama esnasında ortaya çıkan enfeksiyon risklerinin...

HABERİ OKU

banner50

banner52