27
Şub 2014
Porselen demlik lezzeti artırıyor

Her mevsim bolca tüketilen bitkisel çayların, lezzetli ve sağlıklı olması için porselen demlik ya da fincanda hazırlanması gerektiğini ifade eden uzmanlar, demleme sonrası ise 15 dakika bekletilmesi gerektiği belirtiyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi...

HABERİ OKU
27
Şub 2014
Kadınlar pazarının son kadın pazarcıları

Mevlana Müzesi'nin batısında tarihi sokaklardan geçilerek ulaşılan, yaklaşık 100 yıllık geçmişe sahip Konya Kadınlar Pazarı'nda, şimdilerde sadece iki kadın pazarcılık yapıyor. Çevre düzenlemesi yapıldıktan sonra Mevlana'nın...

HABERİ OKU
26
Şub 2014
Antep fıstığında spekülatif vurgun!

Son zamanlarda Antep fıstığı fiyatlarının artması her kesimi rahatsız ediyor. Antep Fıstığı Tanıtım Grubu Derneği Başkanı Zeki Yağcı son dönemlerde Antep Fıstığı'nın son dönemde çok konuşulduğunu ifade ederek, 'Bunun...

HABERİ OKU
26
Şub 2014
Kayın mantarında erken dönem

Kış aylarında yaşanan yüksek sıcaklıklar nedeniyle Türkiye'nin değişik illerinde birçok ağaçta çiçeklerin açması, çiğdem gibi bahar çiçeklerinin erken çıkmasından sonra Kastamonu'da da ağaç kütüklerinde kayın mantarları...

HABERİ OKU
26
Şub 2014
Çilek kolestrolü düşürüyor

İtalyan ve İspanyol bilim adamlarının yaptığı ortak araştırma, çileğin, kalp hastalıklarında önemli bir risk faktörü olarak kabul edilen kolesterol üzerindeki faydalı etkisini ortaya koydu. İtalya'daki, Università Politecnica delle...

HABERİ OKU
26
Şub 2014
Sosyal bir lezzet: Kebap

Günümüzde insanlar bir araya gelmek için kebabı bahane ediyor. Sosyalleşmenin önemli bir faktörü olan kebap, insanları bir araya getiren ender yemeklerden biri. Anadolu Mutfağını Koruma, Araştırma ve Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı...

HABERİ OKU
26
Şub 2014
İtalyan lezzetleri Mart'ta Divan'da

Divan Otelleri ve Restoranları, Mart ayında İtalya'nın özel lezzetlerinden oluşan bir menüyü misafirlerine sunuyor. 17 – 31 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek İtalyan Lezzetleri etkinliğinde, İtalyan şarküteri ve peynir tabağından...

HABERİ OKU
26
Şub 2014
Mayalı içecekler migreni tetikliyor

Batman Özel Yaşam Hastanesi Nüroloji hekimlerinden Dr. Serhat Aslan, sıkça yaşanan migren hastalığının beynin kan akımının zar yapısıyla alakalı bozukluk sonucu oluştuğunu ve migrenin ömür boyu devam eden bir hastalık olduğunun dünya...

HABERİ OKU
26
Şub 2014
1 milyar dolarlık Japonya müjdesi

Kanatlı et sektörü, 2005 yılında yaşanan kuş gribinin ardından Türkiye'den kanatlı ürünleri alımını durduran 1 milyar dolarlık Japonya pazarının kapısını yeniden açtı. Kanatlı Tanıtım Grubu (KTG) Başkanı Şahin Aydemir, 'Aylardır...

HABERİ OKU
26
Şub 2014
Gıda israfı ABD ekonomisini zorluyor!

ABD'de "Perakende ve Tüketici Seviyesindeki Hasat Sonrası Gıdaya İlişkin İsrafın Tahmini Miktarı, Değeri ve Kalorisi” başlıklı raporda, 2010 yılındaki gıda israfı rakamlarına yer verildi. Buna göre, 2010 yılında üretilen toplam...

HABERİ OKU
26
Şub 2014
2013'ün girişimcisi Baydöner oldu

GIDAVİTRİNİ - Türk ağız tadının vazgeçilmez lezzeti İskender döneri dünyaya tanıtma amacıyla yola çıkan Baydöner, başarılı yatırımlarını "girişimcilik" ödülüyle taçlandırdı. Dünyanın en prestijli iş dünyası ödül programı...

HABERİ OKU
26
Şub 2014
Avrupa'da fındık tüketimi artıyor

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Oğuz Gürsoy, yaşlanan Avrupa nüfusunun diyet ürünlerini tercih ettiğini, bu ürünlerin başında da Türk fındığının geldiğini söyledi. Gürsoy,...

HABERİ OKU
26
Şub 2014
Zeytinde Oleuropein mucizesi

GIDAVİTRİNİ -Kahvaltıların vazgeçilmezi zeytin ile ilgili pek bilinmeyen bir gerçek daha su yüzüne çıktı. Zeytin içerdiği 'Oleuropein” maddesi ile uzun ve sağlıklı yaşamanın sırrını bünyesinde barındırıyor. Sağlıklı ve...

HABERİ OKU
26
Şub 2014
Gıda ve sütte doğru bilgi vurgusu

Tüketicilerin gıda ve gıda güvenliği konusunda aydınlatılması ve bilinçlendirilmesi açısındangıda ile ilgili yayın ve programlar son derece yararlıdır. Ancak 'Gıda ve Beslenme” konusunda 'gıdaların güvenli üretimi” kadar...

HABERİ OKU
26
Şub 2014
Gulfood'a 120 Türk firma katıldı

Dubai'deki Gulfood Fuarı'na her sene olduğu gibi bu sene de yoğun ilgi olduğunu kaydeden Su Ürünleri Tanıtım Grubu Başkanı Melih İşliel, 90 ülkeden 4 binin üzerinde katılımcının bulunduğu fuarı, Ortadoğu, Afrika ve Asya başta...

HABERİ OKU
26
Şub 2014
Filiz lezzet gezisine devam edecek

Geleneksel Türk mutfağının temsilcisi Filiz makarnanın marka yüzü şef yazar Ebru Omurcalı'nın Anadolu'yu bir uçtan bir uca gezeceği etkinlikler serisinin ilki 20-23 Şubat tarihleri arasında Mardin ve Diyarbakır'da, makarna severlerin...

HABERİ OKU
25
Şub 2014
Kızarmış et bunama sebebi

ABD'de yapılan bir araştırma, kırmızı eti fırında, ızgarada veya tavada fazla kızartmanın demans, daha genel adıyla, bunama hastalığına yakalanma riskini artıran kimyasal maddeler ürettiğini ortaya koydu. Şekerlerin proteinle etkileşimi...

HABERİ OKU
25
Şub 2014
Gulfood Ödülleri sahiplerini buldu

GIDAVİTRİNİ - Ortadoğu'nun en saygın gıda ve içecek fuarı Gulfood Fuarı, Conrad Dubai Hotel'de düzenlenen gala yemeğiyle start aldı.Birleşik Arap Emirlikleri'nin ticari başkenti konumundaki Dubai'de düzenlenen Gulfood Gıda,...

HABERİ OKU
25
Şub 2014
Turp gibi olmak sizin elinizde

Iğdır Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bayram Yurt, turpun ihtiva ettiği vitamin ve mineral madde açısından önemli bir sebze olduğuna dikkat çekerek, bu sebzenin sürekli tüketilmesi...

HABERİ OKU
25
Şub 2014
Balkovan'dan aile kampanyası

20 yılı aşkın süredir saf ve doğal balı aile sofralarına taşıyan Balkovan, 'Biz tatlı bir aileyiz” mottosuyla hayata geçireceği kampanya ve uygulamalarla aile içindeki birlikteliği ve paylaşımı vurguluyor. Balkovan bu kapsamdaki ilk...

HABERİ OKU
25
Şub 2014
Gemlik zeytini koruma altına alınıyor

Gemlik Ticaret Borsası'nın öncülüğünde uzun süredir sürdürülen Gemlik zeytini coğrafi işareti ile ilgili bilgilendirme toplantısı Orhangazi'de yapıldı. Orhangazi Ziraat Odası'nda görevli Ziraat Mühendisi Sevdiye Sevil'in...

HABERİ OKU
25
Şub 2014
Vitamine harcanan para boşuna mı?

Smithsonian dergisinden Joseph Stromberg'in yazısına göre son zamanlarda tıp makalelerinde bu konuda yayınlanan birçok araştırmada varılan ortak bir nokta var: Vitamin ve mineral katkılarının büyük bir çoğunluğu bir işe yaramıyor....

HABERİ OKU
25
Şub 2014
Cunta'nın son darbesi Türk şekerine

Mısır'da darbe sonrasında iktidara gelen Sisi ile Türk Hükümeti arasındaki gerilim, Mısır ile ticaret yapan iş dünyasına yansımaya başladı. Mısır gümrüğü, Türkiye'den gelen mallara çeşitli bahanelerle engeller çıkarıyor....

HABERİ OKU
25
Şub 2014
Buğdayda verimlilik ortalamanın altında

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi BayraktarTürkiye'nin buğday ekim alanı zenginliği bakımından ön sıralarda yer almasına rağmen, verimlilikte 2012'de dünya ortalamasının altında kaldığını iddi aetti....

HABERİ OKU

banner50

banner52