Selami Türkoğlu
Yönetici
01
Mar 2014
Dünyanın içini ısıtan lezzet
Kış aylarının vazgeçilmez içeceklerinden biridir salep. Soğuk kış günlerinde içimizi ısıtan nefis bir tat… Nesiller boyunca yeme-içme kültürümüzün değişmeyen lezzetidir salep… Ankara Üniversitesi Tarla Bitkileri Öğretim...
HABERİ OKU28
Şub 2014
Gıda sektörüne iki inovasyon ödülü
İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından, ülkenin altyapısının gelişimine ve inovasyon bilincinin Türkiye'de yaygınlaşmasına katkıda bulunmak amacıyla 2009 yılında başlatılan İSO İnovasyon Ödülleri sonuçlandı. İSO 3. İnovasyon...
HABERİ OKU28
Şub 2014
İhracatçı organize tarım bölgesi istiyor
Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB) Başkanı Dr. Salih Çalı, OSB'lerin sanayiye katkısına işaret ederek, tarım sektörü için de organize tarım bölgeleri kurulmasını önerdi. Tarım planları arasında yer almasına...
HABERİ OKU28
Şub 2014
Kuraklık üreticinin tercihini değiştirebilir
Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) Başkanı Yıldıray Gençer, Türkiye'de sonbahar ve kış mevsimlerindeki yetersiz yağışın, çiftçiyi buğday ve arpa gibi kış yağışı isteyen ürünler yerine, nohut, mercimeğe yöneltebileceğini...
HABERİ OKU28
Şub 2014
Gıda ve tarım dış ticaret fazlası verdi
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, gıda ve tarımda Ocak ayında 1,58 milyar dolar ihracat, 940 milyon dolar ithalat yapıldığını, tarım ve gıdada Ocak ayında 640,6 milyon dolar dış ticaret fazlası verildiğini...
HABERİ OKU28
Şub 2014
Tarımda Ruanda açılımı hazır
GIDAVİTRİNİ -Ruanda'nın Ankara Büyükelçisi Caezar Kayizari, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker'e nezaket ziyaretinde bulundu. Bakanlık makamında gerçekleştirilen ikili görüşmede, iki ülke tarımsal ilişkileri...
HABERİ OKU28
Şub 2014
Tiramisu’nun mucidi kepenk indiriyor
Tramisu tatlısının icat adildiğinin kabul edildiği İtalyan restoranı ekonomik sorunlardan dolayı kapatılıyor.Ria News 24 televizyon kanalının bildirdiğine göre, 1939 yılında Treviso şehrinde açılmış olan bu tesis, onun sahibinin mali...
HABERİ OKU28
Şub 2014
Açlık sınırı 1.130 lira oldu
Türk-İş, çalışanların geçim koşullarını ortaya koymak ve temel ihtiyaç maddelerindeki fiyat değişikliğinin aile bütçesine yansımalarını belirlemek amacıyla 26 yıldan bu yana her ay düzenli olarak yapılan "Açlık ve Yoksulluk Sınırı...
HABERİ OKU28
Şub 2014
İTO'dan ekmek zammı açıklaması
İstanbul Ticaret Odası (İTO), İstanbul'un bazı ilçelerinde ekmek fiyatlarına yapılan zammın İTO'nun aldığı bir karar üzerine gerçekleştirildiği şeklindeki iddiaların gerçek dışı olduğunu bildirdi. İTO açıklamasında, gerek...
HABERİ OKU28
Şub 2014
Tohum Fuarı kapılarını açtı
Konya Tohum ve Hayvancılık Fuarı düzenlenen törenle ziyarete açıldı.Konya Ticaret Odası (KTO) Uluslararası Fuar Merkezinde 4 gün sürecek Tohum ve Hayvancılık Fuarı'nın açılış törenine Konya Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye...
HABERİ OKU28
Şub 2014
Organikte hedef ilk 10'a girmek
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, organik tarımın son yıllarda çok hızlı bir şekilde geliştiğini bildirerek, 'Dünyada, 1999-2011 yılları arasında organik pazar büyüklüğü dolar cinsinden yıllık...
HABERİ OKU28
Şub 2014
Öksürük şuruplarında problem yokmuş
Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, "Türkiye'de,'dekstrometorfan'etken maddeli şuruplarla ilgili herhangi bir kalite problemi veya yaptırım bulunmamaktadır" açıklamasında bulundu. Kuruma ait internet sitesinde, "dekstrometorfan...
HABERİ OKU28
Şub 2014
Nisan, çay sektörü için milat olabilir
Türk çayının markalaşmasını sağlamak amacıyla 10-12 Nisan'da İstanbul'da düzenlenecek Çay ve Çay Teknolojileri Fuarı öncesi sektör temsilcileri Rize'de bir araya geldi. Rize Ticaret Borsası (RTB) salonunda düzenlenen toplantıya,...
HABERİ OKU27
Şub 2014
Lezzetin merkezi: Şeref Büryan
SELAMİTÜRKOĞLU /GIDAVİTRİNİ Fatih Kadınlar Pazarı'na yolu düşenler bilir. Tarihi Bozdoğan Kemeri'nin hemen yanında, büryan ve perde pilavının en iddialı merkezlerindenlezzet tutkunlarının uğrak yeri Şeref Büryan Salonu'na...
HABERİ OKU27
Şub 2014
Sağlıklı cilt için düzenli yoğurt tüketin
Cilt güzelliği ve sağlığı için yoğurt mucize bir besindir. Yüksek protein oranı yoğurdu cilt bakımı ve saç bakımı için ideal besinlerden birisi olarak öne çıkarıyor. Cildin kendini yenilemesi ve çok daha geç yaşlanması yeterli miktarda...
HABERİ OKU27
Şub 2014
Genç aşçılar hünerlerini sergiledi
Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu ve Dünya Aşçılar Birliği'nin birlikte organize ettiği ve 35 ülkeden 400'ü yabancı olmak üzere toplam 2000 aşçının katıldığı 12. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali TÜYAP Kongre...
HABERİ OKU27
Şub 2014
Elite World'de turunç festivali
Her ay düzenlediği birbirinden farklı konseptlerdeki etkinlikleri ile de misafirleriyle buluşan Elite World Hotels, bünyesindeki Coffee Company'de 'Turunç Festivali” başladı. Misafirlerin en faydalı meyvelerden turunçgillerle buluşacağı...
HABERİ OKU27
Şub 2014
Tropicana’dan elma nektarı lezzeti
Torpicana yine bir ilki gerçekleştiriyor ve Türkiye'nin ilk Puslu / Yoğun Kıvamlı Elma Nektarını sevenleriyle buluşturuyor. Isparta'nın leziz elmalarının posaları ile beraber sıkılmasıyla üretilen Tropicana Isparta Elma Nektarı,...
HABERİ OKU27
Şub 2014
Doğru bilgi hayat kurtarabilir
GIDAVİTRİNİ - Hayat boyu sürebilen ve kontrol altına alınmadığında vücutta pek çok sistemi bozabilen diyabet konusunda toplumda yaygın ancak yanlış inanışlar hastalığın seyrini olumsuz etkiliyor. Göz problemleri, dolaşım ve sinir sistemi...
HABERİ OKU27
Şub 2014
Zirai ilaçlar arıları öldürdü!
Dünya bal üretiminde önemli bir yeri bulunan Türkiye, arı ölümlerinin şokunu yaşıyor. Bilinçsiz kullanılan zirail ilaçlar arıları öldürdü. Şeftali, erik, kayısı gibi sert çekirdekli ağaçların çiçeklenme döneminde atılan zirai...
HABERİ OKU27
Şub 2014
Baklavacı fıstık boykotuna hazırlanıyor
Tatlıcılar, artan Antep fıstığı fiyatları sebebiyle artık baklavaları yer fıstığı kullanarak üreteceklerini, iki ay önce 60 lira olan Antep fıstığının bugün 100 lirayı gördüğünü söyledi. Tatlıcılar, Suriye, İran ve Ukrayna gümrük...
HABERİ OKU27
Şub 2014
3 bin ekmeğe Unesco koruması
Almanların özellikle yurt dışına çıktıklarında, tatilde, arayıp da bulamadıkları, ne bira, ne sosis, ne de patates. Onların tek aradığı şey Alman ekmeği! Haksız da sayılmazlar. Zira son araştırmalarda, ülkede 3 binin üzerinde farklı...
HABERİ OKU27
Şub 2014
Her gün 3 milyar bardak çay içiliyor
Çay dünyanın en sevilen ve en fazla tüketilen içeceği; fakat küresel ısınma ve yanlış politikalar çayın geleceğini tehdit ediyor. İçtiğimiz her bir fincan çayın; çay üreten insanların hayatını iyileştirmesi; çevreyi koruması ve...
HABERİ OKU27
Şub 2014
Trakya'da tarım müzesi kuruluyor
Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, 70 üniversitenin bulunduğu Trakya Bölgesi'ndeki tek ziraat fakültesinin NKÜ Ziraat Fakültesi olduğunu belirtti. Bunun verdiği sorumluluk bilinciyle...
HABERİ OKU