22
Mar 2016
Hangi protein ne kadar tüketilmeli

Gıdavitrini - Vücut hücrelerinin temel yapıtaşı "protein" kas, kemik, kan gibi dokuların büyümesini ve devamlılığını sağlar. Dengeli beslenmede temel besinler listesinin başında yer alan proteinler ile istediğin kiloya ulaşmak mümkün....

HABERİ OKU
21
Mar 2016
İşlenmiş gıdalar sonlarını hazırlıyor!

Yeni bir araştırma, ortalama bir Amerikalı'nın günlük kalori gereksiniminin yarısından fazlasını aşırı derecede işlenmiş gıdalardan aldığını ortaya koydu. Bunun obezite, kalp sorunları ve diyabet gibi etkileri olduğunu belirtiliyor....

HABERİ OKU
19
Mar 2016
Türk lokumu kan kaybediyor!

Türkiye'nin yurt dışında marka haline gelmiş şekerlemelerinden lokum, geçen yıl ihracata da katkı sağladı. Türkiye, geçen yıl 32,5 milyon dolarlık lokum ihracatı gerçekleştirdi. İngiltere 3,5 milyon dolarla en fazla ihracat yapılan...

HABERİ OKU
18
Mar 2016
Erzincan tulum peyniri için çarpıcı yorum

Gıdavitrini - Erzincan Valiliği Koordinasyonunda İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce coğrafi işaret tescil belgesine sahip "Erzincan tulum peynirinin", patent alınarak markalaşması yolunda yapılacak çalışmaların ele alındığı...

HABERİ OKU
18
Mar 2016
İbn-i Sina felsefesinde doğal ilaçlar

Doğal İlaç Derneği (DEMDER) Başkanı Yunus Aksu, derneğin doğal ilaçların gelişmesine katkı sağlamak amacıyla faaliyete başladığını açıkladı. Aksu, geçmişten bugüne geleneksel ilaç ile ilgili her türlü bilimsel dokümanlara ulaşarak,...

HABERİ OKU
17
Mar 2016
Rusya kendi halkını cezalandırıyor

Ekonomi Bakanı Elitaş, Rusya'nın Türkiye'den biber ve nar ithalatını durdurma kararıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Rusya'nın Türkiye'den biber ve nar ithalatını durdurma kararıyla ilgili,...

HABERİ OKU
17
Mar 2016
Yeme bağımlılığını nasıl anlarız?

Gıdavitrini - Yiyeceğin veya yemenin bağımlılığı olur mu demeyin. Bilim adamları; bazı insanlarda beynin ödüllendirme sisteminin aynı alkol veya uyuşturucu bağımlılığında olduğu gibi yiyeceklere de cevap verdiğini belirlediler. Diyetisyen...

HABERİ OKU
17
Mar 2016
Yaşlılıkta tüketilmesi gereken 4 besin

Gıdavitrini - Beslenme ve diyet uzmanı Prof. Dr. Ayla Gülden Pekcan, yaşlı bireylerin dört besin grubunu her gün yeterli ve dengeli miktarlarda tüketmesinin büyük önem taşıdığını belirtti. Pekcan, yaşlı bireylerin her gün, süt ve süt...

HABERİ OKU
17
Mar 2016
Torku Çiftçi Sütü sofralara geliyor

Gıdavitrini - Yaklaşık 900 bin çiftçinin ortak girişimiyle kurulan Konya Şeker, doğallığı korunarak üretilen Torku markalı ürün çeşitlerini geliştirmeye devam ediyor. Çiftçi ortaklarının mahsüllerini en sağlıklı yollarla tüketicilere...

HABERİ OKU
17
Mar 2016
Et, süt ve patatesle ilgili kritik açıklama

Gıdavitrini - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Konya'da düzenlenen "İç Anadolu Bölgesi Bakanlık Koordinasyon ve Sektörel Ortak Akıl Toplantısı"nda et, süt ve patatesle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Süt üretiminin...

HABERİ OKU
17
Mar 2016
Aktarlara bitkisel ürün ayarı geldi

Şifa arayan vatandaşların hastanelerden ve eczanelerden sonra bitkisel ilaçlar almak için sık sık gittiği aktarlara ayar geldi. Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş imzasıyla illere gönderilen 'Aktarlar, Baharatçılar...

HABERİ OKU
14
Mar 2016
Ürüne değer katmanın 8 sırrı

Gıdavitrini - Çok sayıda markaya danışmanlık yapan ve kurumsal kimlikten mimari çözümlere kadar multidisipliner hizmet veren Selen Selviler Özüekren, uzun yıllardır gıda sektöründe farklı ürünler için ambalaj tasarımları hazırlıyor....

HABERİ OKU
14
Mar 2016
Şükrüpaşa Onur kapılarını hizmete açtı

Gıdavitrini - Özen Grup bünyesinde 'Alışverişte Onur Sözü” sloganı ile yoluna devam eden Onur, yeni konseptiyle Edirne Şükrüpaşa mağazasını hizmete açtı. Yeni mağaza 800 m2 alanda, 4 kasası, 30 çalışanı, zengin ürün yelpazesiyle...

HABERİ OKU
14
Mar 2016
Türk zeytinyağı Japonya pazarında

Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK), Türk zeytinlerini ve zeytinyağını tanıtmak ve ihracat pazarlarını genişletmek amacıyla yürüttüğü tanıtım çalışmalarına Japonya'yı da ekledi. İzmir İhracatçı Birliklerinden yapılan...

HABERİ OKU
12
Mar 2016
Mars'ta tarım üretimi mümkün oldu

Botanikçiler, Mars toprağına ektikleri domates, fasülye ve turpları başarıyla yetiştirdi. Daha da önemlisi, Mars toprağı ile yetiştirilen sebzeler, yeryüzündeki toprakta yetişenler ile neredeyse aynı boyutta büyüdü. Mars toprağı ile Dünya...

HABERİ OKU
12
Mar 2016
2400 yıllık çorba sıvı halde bulundu

Dünyanın en eski çorbası Çinli işçiler tarafından yeni bir havaalanı için yapılan yol çalışmaları sırasında keşfedildi. Dünyanın ilk çorbasını Çin'de bulan bilim insanları bile gördükleri manzara karşısında hayrete düştü...

HABERİ OKU
12
Mar 2016
Margarin için bilim insanlarını kullandılar

Gıdavitrini - Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Cevdet Erdöl, "Tereyağını eskiden çok fazla töhmet altında bırakırlardı. 'Aman tereyağı yemeyin. Mutlaka margarin yiyin' şeklinde. Ben bunun ticari bir slogan olduğunu...

HABERİ OKU
12
Mar 2016
7 altın öneriyi dikkate alın

Gıdavitrini - Beslenme alışkanlıkları ile ilgili yapılan çalışmalarda yemek yenilen ortamın, yemeklerin sunuluş şekillerinin ve yemek yerken gerçekleştirilen diğer faaliyetlerin, insanların yemek seçimlerini ve yedikleri miktarı bile etkilediği...

HABERİ OKU
11
Mar 2016
Türkiye’nin en lezzetli 10 kenti

Yemek deyince akla gelen ilk kent Gaziantep. Ama Gaziantep'in lezzetli yemekleriyle gözümüz kamaşıp, diğer lezzetli kentlerimizi görmemezlikten gelirsek Türk mutfağına büyük haksızlık yapmış oluruz.Türkiye'nin tüm kentleri çok...

HABERİ OKU
10
Mar 2016
Beyaz ekmek sigara kadar zararlı

Obeziteye neden olduğu belirlenen karbonhidratlı besinlerin sigaradan sonra akciğer kanserinde de en önemli etken olduğu tespit edildi.ABD'deki Texas Üniversitesi'nin gerçekleştirdiği bir araştırma, beyaz ekmek ve beyaz pirincin sigara...

HABERİ OKU
10
Mar 2016
Unutulan lezzetler sofralarla buluşuyor

Gıdavitrini - Türkiye'nin önde gelen un ihracatçılarından Erişler Gıda, Osmanlı Mutfağı'nın unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerini, yeniden sofralara getiriyor. Erişler Gıda, ünlü şef Eyüp Kemal Sevinç ile birlikte, Osmanlı Mutfağı'nın...

HABERİ OKU
09
Mar 2016
ESK piyasada çok aktif hale getiriliyor

Haber / Halim Utlu -Sincan Et Kombina Müdürlüğü'nde incelemelerde bulunan ve et kesim, sucuk yapım, pastırma imalat, kıyma ve kavurma gibi bölümlerde yapılan üretim hakkında çalışan ve yöneticilerden bilgiler alan Gıda, Tarım ve Hayvancılık...

HABERİ OKU
09
Mar 2016
Saray'dan herkes için Milkman Rogo

Gıdavitrini - Doğal ve yenilikçi lezzetlerin mimarı Saray Milkman, yepyeni ürünü Rogo'yu tüketicisi ile buluşturdu. Bir buçuk yıl süren Ar-Ge çalışmaları neticesinde üretilen Türkiye'nin ilk şişeli smoothie'si Rogo; 7'den...

HABERİ OKU
09
Mar 2016
Tadında Anadolu’dan Arı Kadınlar'a destek

Gıdavitrini - BTA'nın Maslak Uniq İstanbul'da yer alan Tadında Anadolu restoranı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde toplumda üreterek var olmak isteyen Amasyalı kadınlarla birlikte özel bir etkinliğe imza attı. Gün boyu süren...

HABERİ OKU

banner50

banner52