04
Şub 2014
Cevizin faydaları saymakla bitmiyor

İçerisindeki yağ profili ve magnezyum sayesinde zihinsel fonksiyonların işlevselliğini artıran ceviz, egzama hastalığından Alzheimer'a kadar birçok rahatsızlığa iyi geliyor. Çocukların zeka gelişimine de fayda sağlayan ceviz, kalp atışını...

HABERİ OKU
04
Şub 2014
Tavuk eti ikinci kez zamlandı

Türkiye Kasaplar Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Başkan Vekili ve Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, yeni yılın ilk ayında iki kez yapılan zammın ardından poşette bütün tavuğun kilosunun 4.83 liraya...

HABERİ OKU
03
Şub 2014
Obezite yaşı 7'ye kadar indi!

Aktif Yaşam Derneği'nce yapılan bir araştırmayla, Türkiye'de ilköğretim öğrencilerinin yüzde 12'sinin fazla kilolu ya da obez kategorisinde olduğu tespit edildi. Türkiye'deki 7-12 yaş aralığındaki öğrencilerin fiziksel...

HABERİ OKU
03
Şub 2014
Gıdada taksit dönemi bitti

Kredi ve banka kartlarındaki yeni düzenlemeler yürürlüğe girdi. Artık gıda, yemek, cep telefonu, akaryakıt ve kuyumcu alışverişlerinde taksit yapılamayacak. Kredi kartlarına taksit sayısı 9 ay ile sınırlandırılacak. Banka Kartları ve...

HABERİ OKU
03
Şub 2014
Kahvaltı yapanlar bu riskten korunuyor

İsveç'te yapılan bir araştırma, dengeli kahvaltının metabolik sendromu önlediğini, kalp-damar hastalıkları riskini azalttığını ortaya koydu. Birden fazla kalp damar hastalığı risk faktörünün kümelendiği, kilo fazlalığı, diyabet,...

HABERİ OKU
03
Şub 2014
Patatesten sonra sıra hangi sebzede?

Patates, geçtiğimiz ay yaşanan suni artışlarla vatandaşın cebini vurdu. Tonlarca patates depolarda tutulunca, fiyatı tavan yaptı. Hatta dün açıklanan İstanbul Ticaret Odası (İTO) verilerine göre; patates, megakentin zam şampiyonu oldu. İTO,...

HABERİ OKU
03
Şub 2014
Mısır üretiminde sevindiren artış

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Türkiye'de 1994-2013 döneminde mısır üretiminde olağanüstü bir artış olduğunu, bu dönemde dane mısır üretiminin? 1 milyon 850 bin tondan 3,2 kat artışla 5,9 milyon...

HABERİ OKU
03
Şub 2014
Marketlerde minik eller operasyonu

Kim Marketler Zinciri, bilinçli tüketici yetiştirmek için anasınıfı öğrencilerine eğitim veriyor. Geleceğin bilinçli tüketicilerini yetiştirmek adına market alışverişinde dikkat edilmesi gereken detayları miniklere öğreten KİM Market,...

HABERİ OKU
03
Şub 2014
İhracatın yarısı üç üründen

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, "Bitkisel ürün ihracatının yarısından fazlası buğday, üzüm ve domatesten oluştu. 3 üründe yapılan ihracat 6,2 milyon tonla, toplam bitkisel ürün ihracatının yüzde...

HABERİ OKU
01
Şub 2014
2013'te en fazla kebap tükettik

GIDAVİTRİNİ - Yemeksepeti, sipariş verilerinden yola çıkarak 2013 yılında Türkiye'deki lezzet tutkunlarının en çok neleri tercih ettiğini listeledi. Yemeksepeti'nin verilerine göre, en çok tercih edilenler kebap, lahmacun, pide, hamburger...

HABERİ OKU
01
Şub 2014
Süt içmek cilt kanserini de önlüyor!

GIDAVİTRİNİ - Günde iki bardak süt tüketimi ile vücudun ihtiyacı olan günlük çinko miktarının yaklaşık yüzde 14'ü, A vitamini ihtiyacının da yüzde 16'sı karşılanabilmekte. Böylece özellikle gençlerde karşılaşılan cilt...

HABERİ OKU
01
Şub 2014
Simit Sarayı halkasına Kahire de eklendi

GIDAVİTRİNİ - Yurtiçi ve yurtdışında 200'ü aşkın mağazasında 5.500 çalışanıyla faaliyet gösteren, her gün 450 bin misafiri ağırlayan Simit Sarayı, geleneksel Türk tatlarını dünyaya taşımaya devam ediyor. Simit Sarayı, Mısır'daki...

HABERİ OKU
01
Şub 2014
Sıradışı tasarımla çay-kahve keyfi

GIDAVİTRİNİ - Dünyanın en büyük üç cam ev eşyası üreticisinden biri olan Paşabahçe, çay ve Türk kahvesi tiryakilerine ezber bozacak deneyimler yaşatmayı sürdürüyor. Farklı alternatiflerle Türk kahvesinin sunumuna şıklık katan Paşabahçe,...

HABERİ OKU
01
Şub 2014
Meysu’nun ambalajı yenilendi

Türkiye'nin ilk meyve suyu markası Meysu, 1/1 nektar çeşitlerinde hem prisma ambalaja geçti, hem de ambalaj tasarımlarını değiştirdi. Tüketici talepleri doğrultusunda hazırlanan ambalajlar kullanım kolaylığı da sağlıyor. Orijinal ve...

HABERİ OKU
01
Şub 2014
Gribi yenmek için bitki çayı tüketin

GIDAVİTRİNİ - Çok sayıda insanı yataklara düşürüp ateş ve halsizliğe neden olan H3N2 virüsü mevsimsel grip hastalığı olarak biliniyor. Virüs, girdiği vücudu mikroplara karşı savunmasız halde bırakıyor. Yeditepe Üniversitesi Eczacılık...

HABERİ OKU
01
Şub 2014
Çalışanların yüzde 84'ü işini sevmiyor

GIDAVİTRİNİ - Elemanonline.net'in yaptığı araştırmaya göre çalışanların yüzde 84'ü işinden memnun değil. 11 bin 350 kişi arasında yapılan ankete katılanların yüzde 72'si işini değiştirmeyi düşünürken, sadece yüzde...

HABERİ OKU
01
Şub 2014
Bağcılar'da ekmekler çöpe gitmiyor

Bağcılar'da geçen Mayıs ayında hayata geçirilen yeni uygulamayla bayat ekmekler yem fabrikalarında hayvan yemine dönüştürülüyor. Bağcılar Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, toplanan katı ve sıvı atıkların dönüştürülerek...

HABERİ OKU
01
Şub 2014
Kansere karşı börülce lezzeti

Börülcenin içerdiği protein, vitamin, demir, çinko, potasyum ve manganez minerali sayesinde kötü kolestrolü azalttığı, kabızlığı giderdiği, yüksek tansiyon ile şekere faydası olduğu, kanseri önleyici özellik taşıdığı ve bağışıklık...

HABERİ OKU
01
Şub 2014
Erkek ustalara meydan okuyor

Tekirdağlı Güler Kurtoğlu, Trakya'nın ilk kadın kebap ustası oldu. 3 yıl önce kebap yapmaya başlayan 3 çocuk annesi Güler Kurtoğlu, büyük bir özenle hazırladığı kebapları müşterilerine sunuyor. Birbirinden farklı ve güzel lezzetleri...

HABERİ OKU
01
Şub 2014
Erkekleri kabustan kurtaran besinler

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şaban Sarıkaya, uzun yaşayan hemen hemen her erkekte prostat büyümesi görülebildiğini, bu durumun ilk etapta bir kanser olmadığını söyledi. Prostat...

HABERİ OKU
01
Şub 2014
Ballı Fuar 14 Şubat'ta açılıyor

İstanbul Bal Üreticileri Birliği'nce "bal ve arı ürünleriyle ilgili farkındalık yaratma, kaliteli arı ürünleri üretimi ve pazarlanması" konularında farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenecek "3. İstanbul Arıcılık ve Arı Ürünleri...

HABERİ OKU
01
Şub 2014
Eti etçi sütü sütçü ırktan almalıyız

GIDAVİTRİNİ - ​Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç ve beraberindeki heyeti kabul etti. Bakan Eker kabulde besiciliğin daha karlı bir iş haline gelmesi için...

HABERİ OKU
31
Oca 2014
Türk tüketicisinin çevre bilinci artıyor

Abdülhalim Türkoğlu / GIDAVİTRİNİ - Ev ve ticari kullanıma yönelik çöp öğütücüleri ve sıcak su sebilleri alanında dünyanın en büyük üreticisi üvanına sahip InSinkErator, ilk bayiler etkinliği ve yeni ürün sunumunu İstanbul'da...

HABERİ OKU
31
Oca 2014
Kışın soğuğuna meydan okuyor

GIDAVİTRİNİ - Lezzetinden ödün vermeden yenilikleriyle ürün yelpazesini geliştirerek hem damaklara hem gözlere hitap eden Simit Sarayı, kışın soğuk havasına birbirinden lezzetli ve etkili sıcak içecek alternatifleri ile meydan okuyor. Türkiye...

HABERİ OKU

banner50

banner52