05
Tem 2014
Ayder balının kilosu belli oldu

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı ünlü turizm bölgesi Ayder Yaylası'nda üretilen Ayder balı, kilosu 300 liradan satışa sunuldu. Ayder Balı Kooperatifi Başkanı Sıtkı Subay, kooperatif görevlileri tarafından mühürlenen kovanların...

HABERİ OKU
05
Tem 2014
Fransa alkolden kurtulmaya çalışıyor

Fransa'da hükümet tarafından yayınlanan genelgeyle, işverenin istemesi halinde iş yeri yemekhane veya kantinlerinde şarap servisine yasak getirildi. Çalışma Bakanlığı'nın genelgesi ile artık isteyen işveren, şarap ve bira gibi alkollü...

HABERİ OKU
05
Tem 2014
İftardan sonra menengiç kahvesi

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin dağlık alanlarında yetişen menengiç kahvesi, diğer kahvelere oranla daha yumuşak içimi nedeniyle her geçen gün daha fazla rağbet görüyor. Şifa kaynağı olması nedeniyle Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin,...

HABERİ OKU
05
Tem 2014
Cipste kanser tehlikesi!

Avrupa Birliği Gıda Maddelerini Denetleme Dairesi (EFSA) patates cipslerde Akrilamid olarak adlandırılan kanser yapıcı zehirli maddelere rastlandığını açıkladı. Açıklamada 43 bin 419 ayrı yiyecek maddesinde yapılan araştırma sonucunda patates...

HABERİ OKU
04
Tem 2014
Ürün denemesi karpuzu kabağa çevirdi

Batı Akdeniz İhracatçı Birliği Başkanı Mustafa Satıcı, tohum üreticilerinin yeni çeşit yaratmak amacıyla yaptıkları aşılama çalışmaları sonucu karpuzun ‘kabak' tadı vermesine tepki gösterdi. Satıcı, aşılı karpuzlarda son...

HABERİ OKU
04
Tem 2014
Tetra Pak global net cirosunu artırdı

Gıda işleme ve paketleme çözümleri alanında dünya lideri Tetra Pak, 2013 yılında 11,1 milyar euro net ciro gerçekleştirdiği açıkladı. Tüm iş alanlarında yeni işleme ve paketleme sistemleri ve teknik hizmetlerde sağlanan başarı sayesinde...

HABERİ OKU
04
Tem 2014
Gıda, Ferrari kadar pahalı olsaydı!

Prof. Per Pinstrup-Andersen, "Gıda Ferrari kadar pahalı olsaydı, cilalar ve çok iyi bakardık. Bunun yerine çok çok büyük miktarda gıdayı israf ediyoruz" diyerek israfa dikkat çekiyor. BM Gıda ve Tarım Örgütü FAO'nun gıda israfıyla...

HABERİ OKU
04
Tem 2014
Gıdada yeni kara liste açıklandı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı internet sitesinde, taklit ve tağşiş yaptığı belirlenen işletmeler ve ürünlerinin parti numaraları açıklandı. Buna göre, baharat üreten 2 gıda işletmesinin 2 parti ürününde, bal üreten...

HABERİ OKU
04
Tem 2014
Bu ürünleri satan hapsi göze alacak

Bu ürünleri satana hapis cezası geliyor."Zayıflatıcı, gençleştirici, hastalıkları tedavi edici" olduğu iddiasıyla çeşitli ürünler satan internet siteleri Sağlık Bakanlığı kararıyla kapatılabilecek. Yasaya aykırı şekilde sağlık...

HABERİ OKU
04
Tem 2014
Et fiyatında tartışma bitmiyor

Ulusal Kırmızı Et Konseyi ve Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Derneği (ETBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bılıkçı, kırmızı et fiyatlarının son bir yıldır sürekli artış gösterdiğini belirterek, 'Bunun nedeni...

HABERİ OKU
04
Tem 2014
Hem öğreniyor, hem de organik yaşıyorlar

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu (MYO) Seracılık Programı öğrencileri, hem ders işleyip hem de organik yaşıyor. Dersleri kapsamında seralara sebze eken öğrenciler, daha sonra sebzeleri toplayarak...

HABERİ OKU
04
Tem 2014
Pastırmanın zahmetli lezzet yolculuğu

Geçmişi yüzyıllar öncesine dayanan ve adı Kayseri ile özdeşleşen pastırma, kentte çok sayıda işletmede geleneksel yöntemlerle üretiliyor. Kayserili yerel kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, etin, çeşitli baharatlar ve sarımsakla yapılan...

HABERİ OKU
04
Tem 2014
Sağlığınız için mutfaktan uzak tutun

Hepimizin mutfaklarında yer alan ve gün boyu elimizin altında dolaşan pek çok masum görünümlü alet edevat aslında sağlığımızı ciddi derecede tehdit ediyor. Peki mutfağımızdan uzak tutmamız gerekenler neler? Teflon tencere ve tavalar: Yanmaz...

HABERİ OKU
03
Tem 2014
Lor ile çökelek farklı ürünlerdir

Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salih Özdemir, lor peynirinin içerisindeki proteinin biyolojik değerliliğinin 126 olarak tespit edildiğini belirterek, "Yumurta proteini 100 kabul ediliyor....

HABERİ OKU
03
Tem 2014
Ramazan'da kilo almamak elinizde

Ramazan ayının gelişiyle beraber, oruç tutanların beslenme şekli değişiklik gösterir. Bu ayda günde 3 ana öğün olan beslenme düzeni, günde 2 ana öğüne düşer. Oysa Ramazan ayında vücudun gereksinimleri değişmez. Vücut direncinin düşmemesi...

HABERİ OKU
03
Tem 2014
Koç'tan, "gıdadan çekilme" açıklaması

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, gıda sektöründen çıkmadıklarını, son dönemde yapılan satışların bu sektördeki markaları Tat'ı daha da güçlendirmek için gerçekleştirildiğini açıkladı. Bilindiği gibi, Koç...

HABERİ OKU
03
Tem 2014
Buğday ile koyun gerisi oyun

Türkiye'de son yıllarda küçükbaş hayvan varlığının yaklaşık yüzde 50 artması, koyun ve kuzu eti fiyatının düşmesini sağladı. Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, karkas koyun etinin kilogramının...

HABERİ OKU
03
Tem 2014
Obezlerde tehlike çocukluktan başlıyor

Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Emre Atabek, şişmanlığın çocuklukta başladığına, çocukların kilo alımının erişkin dönemde de devam edebileceğine dikkati çekti....

HABERİ OKU
03
Tem 2014
Tüketici bu uygulamayı biliyor mu?

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, sebze ve meyvelerin nerede ve nasıl üretildiği gibi bilgileri içeren ürün künyelerinin perakende satış noktalarında yer almaya başladığını bildirdi. ÇAĞDAŞ UYGULAMALAR ÇERÇEVESİNDE YENİDEN...

HABERİ OKU
03
Tem 2014
Oruç stresine ballı çözüm

Ramazan orucunda açlık ve susuzluk kadar kan şekerinin düşmesiyle oluşan asabiyet ve stres için bal mucizesine güvenin. Bal ile hazırlanan ballı sütlü zencefil çayı Ramazan'da susamaya, acıkmaya, strese ve yağ yakmaya birebir. Ramazan'da...

HABERİ OKU
03
Tem 2014
Kerebiç Ramazan sofralarını tatlandırıyor

Mersin yöresine özgü bir tatlı çeşidi olan ve genellikle Ramazan ayında daha fazla imal edilerek tüketilen kerebiç, bu sene de sofraların vazgeçilmezi oldu. Mersin'de uzun yıllardır kerebiç üretimi ve satışı yapan Kerebiççi Oğuz'da,...

HABERİ OKU
03
Tem 2014
İncir, Türkiye ekonomisi için değerli

Türkiye'deki incir üretiminin yüzde 62,5'ini Aydın ilimiz tek başına karşılıyor.İncirin Aydın'da üretilen en önemli tarım ürünlerinden biri olduğunu kaydeden Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal,...

HABERİ OKU
03
Tem 2014
Malatya'ya üç tescil müjdesi birden

Malatya'da kendine has özellikleri ile ün yapmış olan 'Hekimhan Cevizi”, 'Yeşilyurt Dalbastı Kirazı” ve 'Banazı Karası Üzümü”nün coğrafi işaret korumasına alınmasına ilişkin Vali Vasip Şahin'in himayesinde...

HABERİ OKU
02
Tem 2014
Hijyen Yönetmeliği'ne "amaçsızlık" itirazı

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada Hijyen Eğitimi Yönetmeliği'nin amacına hizmet edemediği iddia edildi. Yapılan açıklamada, yönetmelik ile ilgili içeriğe ve uygulamaya dönük aşağıdaki tespitleri...

HABERİ OKU

banner50

banner52