09
Tem 2014
Urfa lezzetleri sofraları süslüyor

UNESCO'nun, Dünya Gastronomi Şehri'ne aday olan Şanlıurfa, lezzet yelpazesiyle Ramazan sofralarını renklendiriyor. Çiğ köfte, lahmacun ve boranı gibi yemeklerin yapıldığı kentte, "şıllık" ve "küncülü akit" gibi tatlılar ağızları...

HABERİ OKU
09
Tem 2014
Zeytin üreticisi diken üstünde!

Körfez Bölgesi'nde yaşayan ailelerin yüzde 70'inin geçim kaynağı olan zeytin ve zeytinyağı sektöründe kiminle konuşsanız dertli. Sıkıntıları ortak, çözüm istekleri de. "Madencilere verilen imkanlar bize verilse dünyada birinci...

HABERİ OKU
09
Tem 2014
Bakan Eker'den buğday ve et açıklaması

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Buğdayda fiyat açıklamamızı gerektirecek bir şey yok. Fiyat yüksek, üretici memnun. Sadece Trakya'da yarından itibaren TMO üreticiye depolama, emanete bırakma imkanı sağlayacak" dedi. Eker,...

HABERİ OKU
09
Tem 2014
Gediz Tarhana Festivali'ne hazırlanıyor

Kütahya'nın Gediz İlçesinde, birkaç yıldan beri Ramazan ayına rastlaması nedeniyle bir ay öne alınan Geleneksel Gediz Tarhana Festivali, bu yıl geçmişte olduğu gibi Ağustos ayının ilk haftasında yapılacak. Gediz Adnan Menderes Yaşam...

HABERİ OKU
09
Tem 2014
Havada kavun-karpuz yetişiyor

Tokat'ta, Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Ziraat Fakültesi öğretim üyelerince, Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesindeki serada "sırık kavun ve karpuz" yetiştiriliyor. Serada çelik profillere bağlı ipler sayesinde askıda...

HABERİ OKU
08
Tem 2014
İçecek dünyası bu buluşu konuşuyor

Kanser, obezite, mide ve bağırsak problemlerinden ruhsal rahatsızlıklara kadar birçok hastalığın kökeninde yeme- içme alışkanlıklarımız yatıyor. Küçük yaşlardan itibaren tüketilen gazlı- koruyuculu içeceklerin vücudumuza verdiği zararlar...

HABERİ OKU
08
Tem 2014
Özsüt Çikolata ile leziz kutlamalar

Gurmelerin tercihi olan ve dünyanın en kaliteli çikolatası olarak kabul edilen Valrhona, Özsüt madlen ve el yapımı çikolatalarda hayat buluyor. Özsüt Çikolatalar, şıklık ve lezzeti bir arada arayanlar için prestijli bir hediye alternatifi...

HABERİ OKU
08
Tem 2014
En çok tavsiye edilen ayran

Türkiye'nin önde gelen pazarlama iletişimi dergisilerinden MediaCat, Temmuz 2014 sayısında internet kullanıcılarının gazsız içecek tavsiyelerini araştırdı. Periyodik olarak, MediaCat, FikriMühim ve ERA Research ; Consultancy işbirliğinde...

HABERİ OKU
08
Tem 2014
Bu lokum tam bir enerji kaynağı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde yaklaşık 40 yıldır lokum üretimi yapan Ali Özen, bu yıl ilk defa keçiboynuzu lokumu üretmeye başladı. Manavgat'ta 1975 yılından bu yana lokum imalatçılığı yapan Ali Özen, bu yıl ilk defa keçiboynuzu...

HABERİ OKU
08
Tem 2014
Türk mutfağını 5 kıtada tanıtıyor

Uluslararası alanda ödüller kazanan aşçı ve yemek kitabı yazarı Akkor'un eserleri, Türk mutfağının dünya çapında daha geniş kitlelere tanıtılması amacıyla 5 dile çevrildi. Türkiye'nin uluslararası ödüllü aşçı ve yemek...

HABERİ OKU
08
Tem 2014
Susam alkolün olumsuz etkisini azaltıyor

Diyetisyen Şebnem Kandıralı, susamın kişileri sakinleştirdiğini söyledi.Susamın yüksek kaliteli protein içerdiğini söyleyen Diyetisyen Şebnem Kandıralı, 'Magnezyum mineralini içerdiğinden kan basıncını düşürmeye yardımcıdır....

HABERİ OKU
08
Tem 2014
1,5 kiloluk patlıcan şaşırtıyor

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu Mahallesi'nde yetiştirilen 1,5 kiloluk bostan patlıcanı görenler hayretler içerisinde kalıyor. 1,5 dönümlük arazide ürettiği bostan patlıcanın 1 tanesi 1,5 kg gelirken, tüketicilerin ilgi...

HABERİ OKU
07
Tem 2014
Muratbey Avrupa’ya know-how ihraç edecek

Dünya pazarlarına sunduğu peynir çeşitleri ile Türkiye adına önemli başarılara imza atan Muratbey, Avrupa'ya know-how ihraç edecek. Muratbey Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Erol, 8. Uluslararası Gıda Kongresi'nde gerek ihracat gerekse...

HABERİ OKU
05
Tem 2014
Ramazan sofraları için önemli ipuçları

İftarda hangi yemekleri tercih etmeli? Sofrada mutlaka bulunması gerekenler nelerdir? İftar ve sahurda nelere dikkat etmek gerekir? BTA'nın Sağlıklı Yemekler Şefi Mark Decker, oruç tutanların dikkat etmesi gerekenleri listeledi. Ramazan sofraları...

HABERİ OKU
05
Tem 2014
Avrupa'yı "İskender"le tanıştırdı

GIDAVİTRİNİ -Gerçek İskender Kebabını en leziz ve orijinal hali ile müdavimlerine sunan Bursa Kebap Evi, Bursa'nın yöresel lezzetlerinden oluşan muhteşem menüsü ve şık konsepti ile yurtiçinde 40 şubeye ulaştıktan sonra şimdi de Avrupa'da...

HABERİ OKU
05
Tem 2014
Ambalaj sektörü devler liginde

İstanbul Sanayi Odası "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” araştırmasının 2013 yılı sonuçları açıkladı. Sanayinin devler ligini oluşturan İSO 500 listesinde bu sene 17'si ASD üyesi olmak üzere toplam 29 ambalaj sektörüfirması...

HABERİ OKU
05
Tem 2014
Gıda takviyesi pazarı çok kirlendi!

Aksu Vital Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aksu, "Gıda takviyesi pazar büyüklüğü, reçetesiz sağlık ürünleri (OTC) alanında 150-200 milyon dolar. Buna doğal kozmetikler eklendiğinde rakam 300-500 milyon dolarları bulacaktır" dedi. Aksu, gıda...

HABERİ OKU
05
Tem 2014
Perakendeci "yasa" müjdesi bekliyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Perakende Yasası'nın, cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce çıkarılması gerektiğini ifade etti. Palandöken, yazılı açıklamasında, küçük esnaf...

HABERİ OKU
05
Tem 2014
Siyah incire bakanlık desteği geliyor

Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB), Bursa'da kontrolsüz ilekleme (dölleme) işlemlerini bitirecek 'Bursa Siyahı İnciri İçin Uygun İlek İnciri Çeşit ve Tiplerinin Saptanması ve İlek Bahçesi Kurulması Projesi”ni...

HABERİ OKU
05
Tem 2014
Pakmaya'dan Ramazan’a özel tatlar

Ramazan ayı ile birlikte tatlı bir telaş içerisine giren Pakmaya, iki yıl önce girdiği pazardaki başarısını Türk tatlıları ile taçlandırıyor. Muhallebi, sütlaç ve keşkül üçlüsünden oluşan Türk tatlısı ürünlerini tüketici ile...

HABERİ OKU
05
Tem 2014
Ak Gıda'dan çevreye dev yatırım

Ak Gıda, dünyanın en yeni arıtma teknolojilerinden anaerobik arıtmayı seçerek, atıklardan organik gübre ve enerji üretebiliyor. Bu son teknoloji sistemin kapasitesinin 50 bin haneli bir şehrin evsel atığını arıtabilecek büyüklükte olması...

HABERİ OKU
05
Tem 2014
Zam için piyasaya et vermiyorlar

Et ve Süt Kurumu'nun (ESK) isim hakkını kullanarak faaliyet gösteren franchise mağazaların et satışı oyunu akıllara durgunluk verdi. "Et krizi yaşanıyor. ESK bize istediğimiz kadar ürün tedarik etmiyor" diye isyan eden mağazaların yaptığı...

HABERİ OKU
05
Tem 2014
Sütaş eylemine 150 bin destek var

Tekgıda-İş Sendikası'na üye oldukları için işten atılan Sütaş işçilerinin, 2.5 ayı geçen eylemlerinin ardından başlattıkları boykota destek yağıyor. Tekgıda-İş'in üyesi olduğu Türkİş Konfederasyonu'na bağlı 15...

HABERİ OKU
05
Tem 2014
Japonlar sebze fabrikaları kuruyor

Teknolojik yatırımlarla sayısız marka sahibi olan Japonlar, sonunda bunu da yaptı. Tarımsal üretim açısından en fakir ülkelerden biri olan Japonya, dünyanın en büyük sebze fabrikasını kurdu. Toprağın az olduğu Japonya'da lambalarla...

HABERİ OKU

banner50

banner52