14
Haz 2014
Fast Food uyku kalitesini azaltıyor

Yıldırım Beyazıd Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Canan, uykunun aslında beden için değil, beyin için gerekli bir süreç olduğunu söyledi. Genellikle uyku sürecini "dinlenmek" ile eşdeğer...

HABERİ OKU
14
Haz 2014
Fıstık fiyatları baklavadan uzaklaştırıyor

Fıstığıyla meşhur Siirt'te, fiyatlar son yılların en yüksek rakamlarına ulaştı. Şu anda kilo fiyatı 40-50 liradan başlıyor.Fıstık satıcısı Ramazan Özbilici, yaptığı açıklamada fiyat artışının rekolte düşüklüğünden...

HABERİ OKU
14
Haz 2014
Somon filetosu felç riskini azaltabilir

Çinli bilim adamlarının araştırması, kan basıncını düşüren ve omega 3 bakımından zengin bu yiyeceklerden her gün yaklaşık 20 gram tüketilmesinin felç riskini yüzde 20 azaltabileceğini gösterdi. Bilim adamları, 14 yıl boyunca 254 bin...

HABERİ OKU
14
Haz 2014
TESK'ten 'küçük esnaf yok olmasın' ikazı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, AVM'lerin günde 10 saatten fazla çalışmaması ve pazar günleri kapalı olması gerektiğini belirtti. Palandöken, yazılı açıklamasında, Gümrük ve...

HABERİ OKU
14
Haz 2014
İTÜ'nün Down Kafe'sinde engel yok

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) merkez yerleşkesinde yer alan, mutfağında da servisinde de down sendromlu öğrencilerin çalıştığı Fanfan Kafenin açılışı yapıldı. Açılış törenine, İstanbul Vali Yardımcısı Yalçın Bulut, Sarıyer...

HABERİ OKU
12
Haz 2014
UNO lezzetine kalite tescili

UNO Premium Çok Tahıllı, Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü (iTQi) tarafından düzenlenen, 'Yiyeceklerin Michelin Rehberi” olarak da anılan kalite ve lezzet değerlendirmesinde 'Üstün Lezzet Ödülü”nün sahibi oldu. Uluslararası...

HABERİ OKU
12
Haz 2014
Tetrapak'tan İzmir'e yeni yatırım

Dünyanın gıda işleme ve paketleme çözümleri lideri Tetra Pak®, İzmir'de yer alan paketleme malzemesi fabrikası için 36 milyon € tutarında yeni bir yatırımı gerçekleştirdi. Bu yatırım sonucunda, 2012 yılında başlatılan 60 milyon...

HABERİ OKU
12
Haz 2014
Özsüt'ten Ramazan'a özel tatlar

Özsüt, iftar sofralarının vazgeçilmezi güllaç tatlısını, frambuaz ve kaymak ile yeniden yorumluyor. Frambuazlı ve kaymaklı güllaçın yanı sıra geleneksel sütlü tatlılar da tüm Ramazan ayı boyunca Özsüt şubelerinde tatlı severleri...

HABERİ OKU
12
Haz 2014
Nar Gourmet'e kalite ödülü

Nar Gourmet'in tamamen doğal ve geleneksel yöntemlerle ürettiği Portakal Kabuğu Reçeli, International Taste; Quality Institute (ITQI)'un Brüksel'de gerçekleştirdiği bu seneki tadım organizasyonunda Michelin ödüllü şef ve sömeliyelerden...

HABERİ OKU
12
Haz 2014
Ekici Akademi fark yaratıyor

Peynir uzmanı Ekici Peynir, Türkiye'de bir örneği olmayan 'Ekici Akademi” projesinin dördüncüsünü Konya'da Adese Market çalışanları ile 11 Haziran'da gerçekleştirdi. Şarküteri elemanlarını satış ve müşteri ilişkileri...

HABERİ OKU
12
Haz 2014
Şölen yeni yüzünü gösterdi

Şölen, 25'inci yılında yeni logosuyla tüketicisinin karşısına çıktı. Yeni dönemde yerelleşmeye önem vereceklerini belirten Şölen CEO'su Elif Çoban, yeni dönem ile birlikte 2014'te 900 milyon TL'lik satış gerçekleştirmeyi...

HABERİ OKU
12
Haz 2014
Mut kayısısı altın yılını yaşıyor

Mersin'in Mut ilçesinde sezon bitimine yaklaşılmasına rağmen kilosu 2 ile 4 lira arasında alıcı bulan kayısı, üreticiyi sevindirdi. Mut Yaş Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği Başkanı Mehmet Ali Acar, ilk hasadı yapıldığında 20...

HABERİ OKU
12
Haz 2014
Afyon lezzetleri yarıştı

Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Yöresel Yemek Yarışması, 60 yarışmacının katımıyla Lezzet Durağı'nda yapıldı. Sosyal faaliyetlerini aralıksız sürdüren Kent Konseyi, gelenek hâline...

HABERİ OKU
12
Haz 2014
Meyve ve sebzeye künye geliyor

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, yeni hal kayıt sistemi ile sebze ve meyvelerin künyesi olacağını belirterek, "Artık hiçbir satıcı her domatesi Ayaş domatesi diye satamayacak veya her portakala Finike portakalı diyemeyecek" dedi. Bakan...

HABERİ OKU
12
Haz 2014
Ramazan öncesi et tartışması

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte gıda fiyatları artmaya başladı. Et fiyatlarında da artış etiketlere yansıdı. Et ve Süt Kurumu, 2 aydır dana kıyma fiyatını 20 lirada tutuyor. Zincir marketler ve kasaplarda kıyma 22 ile 32 lira arasında...

HABERİ OKU
12
Haz 2014
Güzel bir kahvaltı yapıp sınava girin

Sınavlarda başarılı bir performans için doğru beslenme anahtar rol oynamaktadır. Yeterli ve dengeli bir beslenme programı ile hem bu süreçte oluşabilecek sağlık problemlerinden korunmak hem de sınavlarda başarıyı artırmak mümkün. Memorial...

HABERİ OKU
11
Haz 2014
Fındık, fasulye ve pirinç uçtu!

Toptancı piyasalarında fiyatı en çok artan ürün hem aylık hem de yıllık bazda fındık oldu. Fındık fiyatı son 1 yılda %116.1 arttı.. Toptancı piyasalarda işlem gören yirmi temel malın toptan fiyatlarıyla hazırlanıp yayınlanmakta olan...

HABERİ OKU
11
Haz 2014
GDO belası yeniden hortluyor!

Yıllardır kurtulamadığımız GDO belası yeniden hortluyor. Yurt dışından GDO girmesi durumunda yurt içinde takibini yapmak son derece zor. Yasak olmasına karşın bebek mamasında GDO'ya rastlandı. Bir fındık ezmesinde GDO'ya rastlandı...

HABERİ OKU
11
Haz 2014
Zayıflamak isteyenlere dondurma uyarısı

Yaz aylarında en çok tüketilen besinlerden biri olan dondurma, yararlı olduğu gibi kimi zaman zarar da getirebiliyor. Peki, dondurma tüketirken nelere dikkat etmeliyiz? Diyetisyen Rabia Kaya, dondurmanın nasıl tüketilmesi gerektiği konusunda tüm...

HABERİ OKU
11
Haz 2014
Obezite gençliği tehdit ediyor

Türkiye Çocukluk Çağı Şişmanlık Araştırması sonuçlarına göre, 7-8 yaş grubundaki çocukların yüzde 22.5'i şişman, yüzde 2,1'i zayıf olarak belirlendi. Araştırmada, şişmanlığın yüksek olduğu bölgeler sıralamasında...

HABERİ OKU
11
Haz 2014
Tatil dönüşü hüsran yaşamayın!

Tatil demek; yemek, içmek, gezmek ve bronzlaşmak olmamalı. Dönüşte tartı ve aynalara küsmek istemiyorsanız bu sene tatil sizin için yan gelip yatmak değil, sağlıklı beslenip hareket etmek olsun. Tatilde kilo almak istemeyenler için Uzman Diyetisyen...

HABERİ OKU
11
Haz 2014
ESK'dan Bakanlığa müsteşar transferi

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı oldu.Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı'na,...

HABERİ OKU
11
Haz 2014
Yazın maden suyunu bol tüketin

Doğal maden sularında çözünmüş bulunan kalsiyum, magnezyum ve sodyum gibi ana mineraller, florür, iyot gibi eser elementler ve bikarbonat, sülfat gibi iyonların, bir dizi fizyolojik fonksiyonlar üzerine destekleyici etkileri ve birçok hastalıkların...

HABERİ OKU
11
Haz 2014
Haziran'da et fiyatına Çintar

Muğla yöresinde yetişen Çintar mantarı fiyatıyla eti aratmıyor. Sonbahar aylarında doğada suni olarak yetişen çıntarın Haziran ayında görülmesi şaşırttı. Pazarda çıntarın kilosu 20 liradan alıcı buldu. Ege yöresinde çıntar olarak...

HABERİ OKU

banner50

banner52