22
Haz 2015
Lokantalara “iskender“ uyarısı!

Bursa'nın meşhur yemeği İskender'in tescillendiğine dikkat çeken Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, esnafa İskender Döneri'nin adıyla ilgili bir uyarı yazısı gönderdi. Yazıda, Türkiye çapında İskender Döneri'nin türevleri...

HABERİ OKU
21
Haz 2015
İftar sofrasında ayrana yer yok!

Milli içecek olarak ilan edilen ayran Ramazan ayında tüketilmiyor. Son 5 senedir her Ramazan'da bir önceki yılın aynı dönemine göre ayran tüketiminde yaklaşık yüzde 20 azalma oluyor. Bunun yerine ise, tüm sağlık uzmanları tarafından...

HABERİ OKU
21
Haz 2015
Filistin'de 4'üncü fabrikayı açıyor!

Dünyanın en büyük içecek markası olarak kabul edilen ve İslam dünyası tarafından pek sevilmeyen marka Filistin'de fabrika sayısını artırıyor. Bu yatırım şaşkınlıkla karşılanıyor. Filistin'deki 3 fabrikası ile ülkenin en...

HABERİ OKU
21
Haz 2015
Tarihin en verimli hasadı yapılıyor

Kahramanmaraş Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çetinkaya, bu yıl 23 milyon ton ile Türkiye tarihinin en verimli hasadının yapılacağını söyledi.Yılda 380 bin ile 400 bin ton arasında buğday hasadı yapılan ve yurdun tahıl ihtiyacının önemli...

HABERİ OKU
21
Haz 2015
Dünya baklavayı sevdi

Farklı coğrafyalardaki 63 ülkede sofraları süsleyen milli tatlı baklavanın ihracat getirisi 5 yılda 17,5 milyon dolar oldu.TÜİK verilerine göre, Türkiye, 2010-2014 döneminde Türk mutfağının geleneksel tatlısı baklavayla dünyanın 63 ülkesine...

HABERİ OKU
18
Haz 2015
İftar sofrasında bunlar olmalı

Ramazan ayı yaz sıcaklarına denk geldi. Oruç süresi, iftar sofrası, sahur yemekleri derken hayli konu cevap bekliyor. İlk iftara saatler kala uzmanlardan 'beslenmeye dikkat edin' uyarısı geldi. Diyetisyen Sanem Apa Doğan, dikkat dağınıklığı,...

HABERİ OKU
13
Haz 2015
Ramazan öncesi yabancı madde ayarı

Tahin ve tahin helvasının tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretimi, hazırlanması, işlenmesi, muhafazası, depolanması, taşınması ve pazarlanması aşamalarında taşıması gereken özellikleri belirlendi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının,...

HABERİ OKU
24
Mayıs 2015
Tüm zamanların rekoru bekleniyor

Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Genel Başkanı İbrahim Yetkin, bu yıl buğday rekoltesinin yaklaşık 23 milyon ton olacağını belirterek, "Bu rakam tüm zamanların buğday üretim rekoru olacak" dedi. Yetkin, dernek genel merkezinde düzenlediği...

HABERİ OKU
24
Mayıs 2015
Bir bardak ballı su iyi gelir

Zayıflamak, kendinizi daha enerjik hissetmek ya da vücudunuzu toksinlerden arındırmak için her gün 1 bardak ılık ballı su tüketin.Sabahları bir bardak ılık suyun faydasını veya cildiniz için balın ne kadar yararlı olduğunu da duymuş olabilirsiniz....

HABERİ OKU
24
Mayıs 2015
Kola içerseniz hayatınız kısalır

Kolanın vücutta 90 dakikada nasıl bir etki bıraktığını anlatan İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, kolanın adeta bir eroin gibi insanı kendisine hapsettiğini belirterek, 'Kola içerseniz hayatınız kısalır”...

HABERİ OKU
10
Mar 2015
Anne sütü kanseri yok ediyor

Kanser hastalığının şifası anne sütünde bulundu. Yapılan deneyler sonucu anne sütünün tümöre neden olan hücreleri yok ettiği ortaya çıktı. Bağışıklık güçlendirmede, menenjitten, ortakulak iltihabına, şeker hastalığından ishale...

HABERİ OKU
10
Mar 2015
Hem bedeni hem ruhu öldürüyor

Beslenmeyle depresyon arasındaki bağlantı henüz kanıtlanmış olmasa da bu alanda bazı devlet programları başlatılmış durumda. Örneğin ABD Savunma Bakanlığı, eski askerler arasında intihar oranlarını azaltmak üzere besin bakımından zengin...

HABERİ OKU
09
Mar 2015
Genetiği değiştirilmiş elmaya onay!

ABD Tarım Bakanlığı genetiği değiştirilmiş elmaların satışına onay verdi. Yeni tartışmaları beraberinde getiren genetiği değiştirilen elmalar, kesildiğinde rengi kararmadan kalabiliyor. Normal bir elmada sekiz saat içinde kahverengi izler...

HABERİ OKU
09
Mar 2015
Süt ürünlerinde yeni dönem

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın, peynirin tuz ve yağ oranları ile etiket bilgilerine ilişkin standartları belirleyen tebliği, Resmi Gazete'de yayımlandı.Bakanlığın aldığı kararlar doğrultusunda peynirlerdeki tuz oranı...

HABERİ OKU
27
Şub 2015
Yoğurt yemeniz için 5 güçlü neden var

Ünlü beslenme uzmanı Selahattin Dönmez, yoğurt yemenin önemine dikkat çekiyor. "Yoğurt yemeniz için 5 güçlü neden var" diyen Dönmez, toplumumuzda her 100 kişiden sadece 35'inin düzenli yoğurt tükettiğini ifade ediyor ve ekliyor: "Düzenli...

HABERİ OKU
26
Şub 2015
Ette zam furyası hız kesmiyor!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, geçen yıl tüketici fiyatları bir önceki yıla göre yüzde 8,17 oranında arttı. Buna karşın dana etindeki fiyat artışı, enflasyonun iki katını aştı. 2 KAT ARTTI Söz konusu dönemde et...

HABERİ OKU
09
Şub 2015
'Bal'ın tadı böyle kaçıyor!

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Reklam Kurulu, 232. toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda 182 dosya karara bağlanırken, bu dosyalardan 101'i ön inceleme sonucunda başvurulardaki eksiklikler ve mevzuata...

HABERİ OKU
29
Ara 2014
Gazoz değil kanser bombası!

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Başkanı ve Türkiye Bilimler Akademisi Üyesi Prof. Dr. Gültekin, yaptığı araştırmada meyveli gazozlarda ve meyve aromalı maden sularında antioksidan olarak C...

HABERİ OKU
25
Ara 2014
Bulgur ve un fiyatları artabilir

TÜRK-İŞ'in Aralık ayı açlık ve yoksulluk rakamlarına göre, 4 kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) Aralık ayında 1.232,35 TL oldu. Bir önceki...

HABERİ OKU
25
Ara 2014
Roka ile bu dertlerden kurtulun

Hastalıklara karşı kalkan olan roka, cinsel hayata ilaç gibi geliyor. Kışın bol bol tüketilen rokanın iktidarsızlığa şifa olduğu belirtildi. C vitamini deposu roka gözden, karaciğere kemik sağlığından kansere karşı birçok rahatsızlığa...

HABERİ OKU
23
Ara 2014
Güçlü hafıza için ayçekirdeği tüketin

Hafıza kaybı Türk nüfusu içinde öyle yaygın görülüyor ki, pek çok kişi bunu yaşlanmanın kaçınılmaz bir parçası olarak geçiştiriyor. Alzheimer hastalığı da Türkiye'de yükselişte; bugün tahminen yarım milyon vatandaşı etkiliyor....

HABERİ OKU
23
Ara 2014
Baklava standart hale geliyor

Türk baklavasında kullanılması gereken malzemeler ve hazırlanış esasları belirlendi.Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından yapılan açıklamaya göre, TSE Standart Hazırlama Merkezi Başkanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İhtisas...

HABERİ OKU
22
Ara 2014
Ünlü çikolata markaları zorda!

Almanya'daki dünyaca ünlü çikolata üreticilerinin, Türkiye'de bu sene fındık üretiminin düşmesi ve fiyatların yükselmesi nedeniyle zor durumda kaldığı bildirildi. Almanya'daki süpermarketlerdeki reyonlarda özellikle öğütülmüş...

HABERİ OKU
22
Ara 2014
Kahve tutkunları İstanbul'da buluşuyor

İstanbul Kahve Festivali 25 Aralık'ta Karaköy'de başlıyor. Son dönemlerde altın çağını yaşayan kahve 2014 yılında ortaya çıkan üçüncü dalga kahve akımıyla Türkiye'de de popüler hale geldi. Yüzlerce çeşit yöresel...

HABERİ OKU

banner50

banner52