'Somon balığı'nın mucize etkisi

Balıklarda bulunan Omega 3'ün birçok hastalığa iyi geldiği kanıtlatmışken, yeni bir etkisi daha keşfedildi.

'Somon balığı'nın mucize etkisi
İngiltere'de yapılan bir araştırmada, Omega 3'ün kansere karşı koruyucu etkisi olduğu açıklandı. Haftada en az 2 kez tüketlen somon, kansere yakalanma ihtimalini %30 azalttığı gözleniyor. Somon balığında bulunan prostaglandinler, insan vücudunda gelişen alerjik rahatsızlıklara da engel oluyor.

Bunların yanı somon, omega-3 yağ asitlerinin mükemmel kaynağı. Araştırmalar tüketiminin, kalp hastalıkları riskini azalttığını kanıtladı. Kadınlar üzerinde yapılan bir çalışmada balık tüketimi ayda birden daha az olanlarla ayda 1-3 arasında olanlar karşılaştırıldı. Çıkan sonuca göre, balık koroner kalp hastalıkları riskini yüzde 21 oranında azaltıyor. Bu oran; haftada bir kez balık tüketenlerde yüzde 29, 2-4 kere tüketenlerde yüzde 31 ve haftada 5’ten daha fazla tüketenlerde yüzde 34’e çıkıyor.

OMEGA-3 NEDiR?
Omega-3, vücut tarafından yapılamayan ve dışarıdan yiyeceklerle alınması gereken doymamış yağ asidi çeşitlerinden. Kendi içinde EPA (Eicosa Pentaenoic Acid) ve DHA (Docosa Haxaenoic Acid) olarak ikiye ayrılır. Omega-3 alımını sağlayabilmek için aslında birçok kaynaktan bahsedilebilir ama en iyi kaynağın balık olduğu bilinir.
milliyet.com.tr

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52