Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri

"Çikolata Eşleştirme Ağacı" ile lezzet keşfi

Şirketler

Puratos, geliştirdiği Çikolata Eşleştirme (Chocolate Foodpairing) yöntemiyle çikolatada fark yaratan tatların keşfedilmesine olanak tanıyor.

Peru'nun siyah çikolatası ile yasemin aroması nasıl gider? Ustaların ve şeflerin vazgeçilmez yardımcısı Puratos, bünyesindeki çikolata markası Belcolade’nin doyumsuz lezzetlerini Çikolata Eşleştirme metoduyla çikolata severlerin beğenisine sunuyor. Puratos, Belcolade Origins grubunda bulunan 6 bitter, 3 sütlü ve bir beyaz çeşidini, bilimsel yöntemlerle analiz ederek, hangi aromanın hangisiyle daha uyumlu olduğunu ortaya çıkarıyor.
Eşleştirme Ağacı (Foodpairing Tree) adını verdiği teknikle Puratos, tüm ürünleri ve yiyecekleri inceleyerek birbirlerine olan uyumluluklarını tespit ediyor. Veritabanında bulunan yüzlerce ürünün analiz edilmesiyle ortaya çıkarılan uyumluluk tablolarında, her ürünün bir Eşleştirme Ağacı bulunuyor. Her ağaçta kısa dallar uyumu, uzun dallar da daha az uyumluluğu gösteriyor. Bu analizleri kullanarak keşfedilmemiş lezzetlerin kapısını aralayan Belcolade, ustaların kendilerine özel farklı tatlarda reçeteler oluşturmasına imkân veriyor. Çikolata eşleştirme metoduna www.chocolatefoodpairing.com adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Origins grubu ile mükemmel kıvamlar

Puratos, Belcolade Origin grubuyla farklı aromaların lezzetini Kosta Rika, Ekvador, Peru ve Congo gibi çikolata diyarlarından getiriyor. Fındıktan, karamele; pişirilmiş sütten çiçek ve kuru incir aromasına, kahveden vanilyaya kadar birçok aromayla mükemmel kıvam ve uyum sağlayan Belcolade Origin grubu ustalara büyük kolaylık sağlıyor.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.