'Uçan aşçılar' kısa mesafede de servis yapacak

THY'nin uzun hatlarda sunulan 'uçan aşçı' hizmeti, gelecek ay dış hat uçuşlarındaki kısa hatlarda da başlayacak.

'Uçan aşçılar' kısa mesafede de servis yapacak
Türk Hava Yolları'nın (THY), uzun hatlarda (8-10 saat) sunulan 'uçan aşçı (Flying Chef)' hizmeti, gelecek ay dış hat uçuşlarındaki kısa hatlarda (3-5 saat) da başlayacak. THY'nin, yolcu memnuniyetini artırmak ve farklı hizmet konseptiyle dünyanın sayılı havayolları arasına girmek amacıyla başlattığı uçan aşçı uygulaması, yolculardan tam not aldı. THY ve Viyana merkezli Do&Co'nun ortak ikram kuruluşu Turkish Do&Co'nun uçan aşçıları, uçuşlarda o kadar çok ilgi gördü ki, 'yemek tarifi vermekten, fotoğraf çektirmekten ve eğitimlerini anlatmaktan' görevlerini yapmakta zorlandı. THY Yönetimi, New York, Chicago, Washington, Cape Town ve Bangkok gibi uzun hatlarda hizmet sunan aşçıların gördüğü büyük ilgi sebebiyle, uygulamaya dış hatlardaki kısa uçuşlarda da yer verme kararı aldı. A 321 ve A 319 tipi uçaklarda ekim sonu veya kasım başı gibi göreve başlaması planlanan uçan aşçılar, Avrupa, Ortadoğu ve Türk cumhuriyetlerine gerçekleştirilen seferlerde hizmet sunacak.

Turkish Do&Co Yönetimi, uygulamanın sorunsuz başlaması amacıyla 170'i geçen uçan aşçı sayısını 370'e çıkarmak üzere yeni aşçı alımına başladı. Gerekli eğitimi alan aşçılar, daha sonra yurtdışı kısa hatlardaki uçak seferlerinde hizmet sunacak. Uçuşta görevli kabin ekibine yemeğin hazırlanması aşamasında profesyonel destek sağlayan uçan aşçılar, yolcularla sohbet ederek Türk misafirperverliğinin tüm dünyaya gösterilmesinde büyük rol oynuyor. Şef aşçıların kabinde yolcu servisine katılmasıyla, uçuş süresince sunulan hizmet kalitesi artarken yolcu taleplerini yerinde değerlendirme fırsatı da bulunmuş oluyor. Uçan aşçılar, çok titiz şekilde yemeklerin detayıyla da ilgileniyor. Kabin ekiplerine yardımcı olan aşçılar, aynı zamanda yolculara sunum yaparak arzu edilen tabakları hazırlıyor. THY'nin yanı sıra 60'ın üzerinde yerli ve tabancı havayolu şirketine ikram hizmeti sunan Turkish Do&Co ayrıca, Ankara'daki Cumhurbaşkanlığı Köşkü'ndeki çalışanlara temmuzdan bu yana günde iki öğün yemek hazırlamaya başladı. Köşk'teki 800 çalışana her gün öğle ve akşam yemeği hazırlayan şirket, Ankara Esenboğa Havalimanı'nda da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlar için oluşturulan VIP uçaklarının yanı sıra THY ve diğer havayolu şirketlerinin uçaklarına da ikram hizmeti sunuyor.

Mustafa Gün - Zaman

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52