Yöresel gurme tatlar evlere giriyor!

Nish Bazaar, Tokat’ın meşhur asma yaprağı ile gurme tatları sofralara taşıyor.

Yöresel gurme tatlar evlere giriyor!
Gıdavitrini - Nish Bazaar, Türkiye’nin dört bir yanından özenle seçilmiş yöresel ürünleri ile, sağlıklı beslenmeyi yaşam felsefesi edinenlerin vazgeçilmez adresi oldu. Nish Bazaar’da kendiniz ve sevdikleriniz için pek çok doğal ürünü bir arada bulabilirsiniz. Nish Bazaar, Tokat’ın meşhur asma yaprağını mutfaklara taşıyor. Tokat ilinde yetişen narince cinsi beyaz üzüm bağlarından elde edilen asma yaprağı, ince, yumuşak, dilimsiz ve lezzetli olması sebebiyle tercih ediliyor. Asma yaprağı, lezzetli yemeklere hayat vermesinin yanı sıra, sağlık konusunda vücuda oldukça destekçi vitamin ve mineralleri de barındırıyor. C ve A vitaminleri sayesinde, bağışıklık sistemini güçlendirmeye, sık tüketildiğinde ise Folik asit ve Demir içeriği sayesinde hafızayı desteklemeye yardımcıdır. Asma yaprağında, kaslar, sinir sistemi, kemikler ve dişler için gerekli olan Fosfor içeriği hatırı sayılır derecede fazladır. Çocuklarda büyüme ve gelişme sürecinde önemli bir rol oynarken, böbrek ve barsak fonksiyonları için de kullanılan bir mineraldir. Asma yaprağı, Magnezyum da içerir ki bu mineral; kas gevşetici ve antidepresan etkili, karbonhidratların yakılması aşamaların da da görevlidir.

Nish Bilgiler

Asma yaprağı ile etli ve zeytinyağlı yaprak dolması, asma yaprağında tavuk rulo ve köfte, asma yaprağı çorbası, baklalı sarma gibi birçok lezzetli yemek yapmanız mümkün.

 

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker, Nish Bazaar, Üzüm Yaprağı, Tokat, Yöresel Ürünler, Aktar, Baharat

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52