Mersin'in Silifke ilçesinde can eriğinin ilk hasadı yapıldı. Kilosu 200 liradan alıcı bulan erik, bu yıl fiyatıyla da can yakacağa benziyor. Silifke'de çiftçiler, yılın ilk turfanda eriğini toplamanın sevincini yaşıyor. Son yıllarda tarımda yeni yöntemlere ağırlık veren Silifkeli çiftçiler ilçede erik üretimini de örtü altında yapmaya başladı. Bu yöntem daha önce olduğu gibi bu yıl da üreticiye erken hasat avantajı sağladı.
Konuyla ilgili bilgi veren Silifke Erik Üreticileri Başkanı Mustafa Göktaş, "Açık alanla örtü altı arasındaki fark yaklaşık bir ay. Açık alanda normalde Nisanın ikinci haftasında başlarken örtü altında gördüğünüz gibi Mart ayının içerisinde hasadını yapmanın mutluluğu içerisindeyiz" diye konuştu.
200 Liradan alıcı buldu
İlçeye bağlı Keben köyünde üretilen ilk eriğin fiyatı da yüzleri güldürdü. Paketlenerek kasalara doldurulan erik, piyasada 200 liradan alıcı buldu.
Üretici Zeynel Topçu ise "Yine hedefimiz gecen yıl olduğu gibi 200 liradan satabilmek. Yaklaşık 13 dönüm araziden on ton civarında bir rekolte beklemekteyiz" dedi. İlçede bu yıl toplam 8 bin ton civarında erik hasadının yapılması bekleniyor.
Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker, Erik, Çiftçi
Yiyebilene aşk olsun!
Silifke'de can erik hasadı yapıldı. Açılış fiyatı 500 lira olan erik şimdilerde 200 Liradan alıcı bekliyor!
YORUM EKLE
1
GDO tacirleri sınır tanımıyor!
2
Sütten sonra ücretsiz yemek talebi
3
Etteki düşüş tüketiciye yansıyacak mı?
4
Milka ürünleri Türkiye'de üretiliyor
5
Bir bardak süt için 200 litre su harcanıyor!
6
Ülker’in ‘Şok’una yeni reklam...
7
Turist en çok yiyecek için harcadı
8
Mobil mantı ekibi kuruyor
9
Pepsi’den yılın en büyük sürprizi!
10
Sütte detaylar belli oldu
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:02
GÜNEŞ
07:28
ÖĞLE
12:53
İKİNDİ
15:40
AKŞAM
18:07
YATSI
19:28