"Karaciğer dostu" olarak bilinen enginar, Ayvalık ilçesinin Cunda Adası'nda hasat edilmeye başlandı.
Ayvalık Ziraat Odası İkinci Başkanı Hüseyin Ergin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, enginarın, Girit mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer aldığını söyledi.
Ege ve Marmara bölgelerinde bahar aylarının en çok tüketilen sebzeleri arasında bulunan enginarın, mart ayının başlamasıyla genellikle Kıbrıs Adası'ndan Türkiye'ye getirildiğini ve adedi 1,5 ile 2,5 lira arasında değişen fiyatlardan satıldığını belirten Ergin, şöyle konuştu:
"Kuzey Ege'de en iyi enginar, Ayvalık'ın Cunda Adası'nda yetiştirilir. Her yıl nisan ayı başında bölgemizde enginar hasadı başlar ve mayıs ayı sonuna kadar devam eder. Yerli ürünün piyasaya çıkmasıyla enginarın adet fiyatı 1 liraya kadar düştü. Vatandaşlar da bu yemeği özlemiş olacak ki talep ediyorlar. Enginarın iki aylık ömrü var. Sağlık için 7'den 70'e herkesin yemesini tavsiye ediyorum."
Ergin, birçok farklı yemeği yapılan enginarın, karaciğer dostu olduğunu anlattı.
Yüzlerce yıldır tüketilen enginarın, fosfor, kalsiyum, demir, sodyum, potasyum, magnezyum, çinko, A, B1, B2, B6 ve C vitaminlerini içerdiği bilgisini veren Ergin, "Lif zengini olduğu için sindirim sistemine iyi geliyor. Hücreleri yenilediği, kalbi koruduğu da biliniyor" ifadesini kullandı.
dunya.com
Yerli enginarda hasat dönemi başladı
Karaciğer dostu diye bilinen ve Ayvalık'ın Cunda Adası'nda toplanmaya başlanan enginarın adedi, 1 liradan satılıyor.
YORUM EKLE
1
Serada erkenci kiraz ürettiler
2
Kuru kayısının depolama normları belirlendi
3
GDO konusunda yeni açıklama!
4
Biyogüvenlik Kurulu'ndan GDO açıklaması
5
Gıda Bakanlığı'ndan 'güvenilir gıda' yarışması
6
Pirinçte yüksek kurşun oranı şoku!
7
Devlet 'tuz'a 100 milyon dolar ekecek!
8
Balık fiyatlarında büyük artış var
9
Yerli üreticinin GDO'lu pirinç tepkisi!
10
'Okul sütü'nden sonra 'okul meyvesi' mi?
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:26
GÜNEŞ
07:56
ÖĞLE
12:56
İKİNDİ
15:24
AKŞAM
17:46
YATSI
19:10