İş dünyasının uzun süredir beklediği teşvikin ayrıntıları açıklandı. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da istihdam ve tarım için yeni teşviklerin yolda olduğunu açıkladı. Türkiye gazetesinde yer alan habere göre teşvik haberini alan tarım sektörü ümitlerini artırdı. Uludağ Meyve Sebze Mamulleri İhracatçıları Birliği (UMSMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Gençoğlu, “Ürün ve bölge ayırımı yapmadan sektörün tamamına verilecek teşvik sayesinde 2023 ihracatımız 150 milyar dolara ulaşır” dedi.
TOPRAKLARIMIZ BOŞTA
Hiçbir ithal girdisi olmadan ihracat yapan, ülkeye net döviz kazandırarak cari açığın kapanmasında kilit rolü oynayan tarım sektörünün ‘stratejik sektör’ olarak değerlendirmesi gerektiğini söyleyen Gençoğlu, “Avrupa’da işlenmemiş 1 metrekare toprak bulamazsınız. Türkiye’nin verimli topraklarının oranı ise yüzde 80. Marmara ve Ege’nin zeytinini, şeftalisini, üzümünü, domatesini, Akdeniz’in narenciyesini, Karadeniz’in fındığını Doğu bölgelerinde yetiştiremezsiniz. Bundan dolayı tarım teşvikinde bölge ayırımı yapılmamalı. Teknolojiyi, makineyi hatta fabrikaları başka ülkeye taşırsınız ama toprağı taşıyamazsınız. Tarım sektörünü, sütçülüğü, hayvancılığı ayağa kaldırma vaktimiz geldi” diye konuştu.
Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker
Tarım için yeni teşvik geliyor
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan istihdam ve tarım için yeni teşviklerin yolda olduğunu açıkladı. İşte ayrıntılar…

YORUM EKLE
1
Sağlıklı yemek pişirmenin 25 püf noktası
2
Yumurtada ölüm virüsü!
3
Zeytinyağında indirim yalan oldu!
4
Pekmezde ‘şüpheli’ kanser tartışması
5
‘Şöhret’ ve ‘pazarlama’...
6
Tüketicinin ‘hilecilerden’ iade talebi...
7
Bakın ‘majesteleri’ nasıl ağırlanıyormuş!
8
Yeni süt ihalesi yarın yapılacak
9
Bu lezzetlerle kilo almayı unutun
10
Küresel ısınmanın faturası ‘et’e...
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
06:49

GÜNEŞ
08:21

ÖĞLE
13:10

İKİNDİ
15:29

AKŞAM
17:49

YATSI
19:16
SIRADAKİ HABER