Konya'nın Ereğli ilçesinde yetiştirilen ve iltihap kurutucu ve ateş düşürücü özelliği bulunduğu belirlenen siyah havuçlar, dünyanın birçok ülkesine ihraç ediliyor.
Türkiye'de sadece Ereğli'de üretilen siyah havucun dünyanın birçok ülkesinden talep gördüğünü ifade eden Ereğli Ziraat Odası Başkanı Özkan Özgüven, Avustralya'daki Queensland Üniversitesi'nden bilim adamlarının yaptığı araştırmada, içinde bulunan ''antosiyanin'' adlı mor pigmentler sayesinde oldukça etkili bir antioksidan işlevi gören siyah havucun, ayrıca önemli bir iltihap kurutucu, ateş düşürücü (anti-inflamatuar) özelliği olduğunun da gözlemlendiğini bildirdi.
Özgüven, bu özelliğinin yanı sıra doğal gıda boyası olarak da kullanılan siyah havucun yurt dışından yoğun talep gördüğünü, İtalya, Fransa, ABD ve Almanya başta olmak üzere birçok ülkeye ihraç edildiğini dile getirdi. Antosiyanin maddesinin hücre yaşlanmasını önlediği de belirtildi.
Siyah havuç mucizesi
Konya'da yetiştirilen ve bir çok faydası bulunan siyah havuçlar, dünyanın birçok ülkesine ihraç ediliyor.
YORUM EKLE
1
At eti skandalı Almanya'ya da yayıldı
2
Şenpiliç yönetimi sektörün geleceğini anlattı
3
Helal sertifikası asanın müşterisi çok oluyor
4
Obezite kanserde sigara kadar tehlikeli
5
Ispanağın 8 etkili faydası!
6
Aydın Ticaret Borsası'nda son işlemler
7
Avrupa 'kırmızı et' sınavı veriyor!
8
Mırra'nın bilinmeyen faydaları
9
Bakliyat üretimi kan kaybediyor!
10
Makarnada tüketiminde artış tatmin etmedi
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:23
GÜNEŞ
07:53
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:25
AKŞAM
17:48
YATSI
19:12